Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ITKM tartışması yeniden alevlendi

ITKM tartışması yeniden alevlendi

SİYASET 1.01.2019 08:15:00 0
ITKM tartışması yeniden alevlendi
Isparta’nın kanayan yarası haline gelen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi(ITKM) inşaatı yerel seçimler öncesinde yeniden gündeme geldi. AK Parti Milletvekili Uğur Gökgöz ile İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, seçimi kazanmaları durumunda ITKM’yi açacaklarını ifade ederken, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem,  açılmasının hukuken mümkün olmadığını dile getirdi.
Isparta’nın kanayan yarası haline gelen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi(ITKM) inşaatı 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için siyasette yeniden tartışma konusu oldu. İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’nun ‘ITKM’yi açacağız. Biz hukukçu zihniyetimizle bu sorunu çözebiliriz’ şeklindeki açıklamasının ardından AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de “ITKM’nin açılması noktasında gayreti ortaya koyacağız. Çözümü var. Biz onu biliyoruz. Diyalog ile bu işi çözeceğiz” dedi. Bu iki açıklamaya ise Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem’den tepki geldi. Erdem, kayyum de heyetine sert eleştirilerde bulundu.
BELEDİYE BİLİNÇLİ OLARAK KÖŞEYE Mİ SIKIŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR
Kayyum heyetine yüklenen Recep Erdem, “Madem ITKM'yi açmak mümkün, madem kayyum heyeti ile çözüm sağlamak mümkün neden bu heyet belediye ile görüşmekten ve uzlaşmaktan kaçıyor. Belediye burada bilinçli olarak köşeye mi sıkıştırılmaya çalışılıyor" dedi.
TERBİYESİZLİĞİN DANİSKASI
ITKM içerisinde yer alan caminin anahtarının kayyum heyeti tarafından belediyeye gönderildiğini kaydeden Erdem, şunları söyledi:  “Kültür Merkezi içerisinde bulunan cami kullanıma hazır hali ile Isparta Belediyesi’ne teslim edilmiş olup, Isparta Belediyesi’nce de kullanıma hazır hali ile anahtarı teslim alınmıştır.  Belediye tarafından alınan caminin tesliminden dolayı bu tarihten sonra camiden dolayı hiçbir talepte bulunmayacaktır. Kayyum heyeti; sizin keşfinize göre o caminin tamamlanması için 875 bin lira para lazım olduğunu kendiniz söylediniz. Isparta Belediyesi’nin keşfine göre ise 950 bin lira lazım. Bunu kendileri bize beyan ettiler. Anahtarı gönderince iş bitiyor zannediyorlar. Kayyum heyeti bu anahtarı göndermekle iş bitmiyor. Terbiyesizliğin daniskası. Yüzünüz de mi kızarmıyor. Çıkın karşımıza. Paranız yok ağzınız da mı yok?
ÇIKIN BELEDİYE ENGELLİYOR DEYİN
Size 12 Kasım tarihinde bir belediye başkan adayının açıklamaları manşet yapıldığında onu size gönderdik. Çıkın siz cevap verin dedik. Çıkın Isparta Belediyesi engelliyorsa engelliyor deyin dedik. Biz burada çalışmak istiyoruz,  belediye engelliyor deyin. Neden demiyorsunuz? FETÖ’cü firma konuşamıyor da siz neden konuşamıyorsunuz? 23 gündür sizden cevap bekliyoruz.
HALKIMIZI VE ADAYLARI ITKM’Yİ GEZMEYE DAVET EDİYORUM
Kültür Merkezi’nin yapılması gerekenleri yapılmamış. Elektrik sistemlerinde işin tamamlanma oranı yüzde 50, AVM’nin elektrik tesisatının tamamlanma oranı yüzde 50. Diğer yüzde 50 yerde de bazı ekipmanların montajı yapıldıktan sonra devreye alınmaması nedeniyle problem yaşanabilir deniliyor. Kısaca elektrik tesisatının tamamı değişecek deniliyor. Isparta Belediyesi keyfi olarak müteahhide açtırmadı diyorlar. Genel kullanımda tamamlanma oranı ise yüzde 79 olarak belirtilmiş. Ortak kullanım alanları yüzde 6 etki yaptığından dolayı tamamlanma oranı yüzde 85 olarak belirtiliyor. Isparta halkını, belediye başkan adaylarını, STK’ları ITKM’yi gezmeye davet edelim. İnşaat bitmiş mi, belediyeye kalan yerler nereler, bütün dükkanların su aldığını görelim.
TEK BİLDİKLERİ İÇİN ANTALYA’DA ÇAY, KAHVE İÇMEK
Satalım dediler, büyük firmalara kiralayalım dediler. Her şeyi diyorlar da bir de çıkın Isparta halkına siz anlatın. Isparta Belediyesi engelliyor demek bu kadar zor mu? Bak kayyum heyeti siz buraya gelmezseniz Isparta Belediyesi olarak basını alacağız büronuza geleceğiz. Tek bildikleri için Antalya’da çay, kahve içmek.
SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA DOSYA SUNACAĞIZ
TMSF Sayın Cumhurbaşkanımıza bağlı. TMSF’nin tutum ve davranışları ile parasal yönden bu inşaatı yapmaya güçlerinin olmadığı içeren beyanların tamamından oluşan dosyayı Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz.”

Anahtar Kelimeler: alevlendi yeniden tartışması ıtkm
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °