Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ITKM doğru yolda

ITKM’nin yüklenici firmasına atanan kayyum heyetinin inşaat çalışmalarını Nisan ayında tekrar başlatacağı belirtildi. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ITKM projesi doğru yoldadır. Kısa süre içerisinde bu iş tamamlanacaktır” dedi.

SİYASET 17.12.2016 06:23:00 0
ITKM doğru yolda
Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının yüklenici firmasına kayyum atanmasının ardından süreç yeniden işlemeye başladı. Belediye yönetimi ile kayyum heyetinin yaptığı toplantılar sonrası inşaatın tamamlanacağını söyleyen MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, “ITKM projesi doğru yoldadır. Kısa süre içerisinde bu iş tamamlanacaktır” dedi.
BELEDİYE HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR ALGISI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın döneminde ITKM inşaatıyla ilgili hiçbir şey yapılmadığına ilişkin bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “ITKM’de özellikle AK Partili belediye başkanı döneminde atılan çok yanlış adımların düzeltilmesi noktasında bir çaba sarf edilmiştir. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın  olduktan sonra bu inşaatla ilgili çalışma yapılmasını engelleyici veya çalışma yapılmadığına dair bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Osman Zabun beyin bilmesi gereken en önemli 2 konu şudur; birisi Isparta Belediyesi’ne ait ticari alanlar anlamında Ispartalı hemşerilerimizin haklarının olması anlamında bir metrekare kullanabilecek yer yokken bugünkü şartlarda artık Isparta’da kısmen de olsa büyük bir mücadele ile alınmış oldu. İkincisi belediye başkanımız 30 Mart 2009 tarihinde belediyeyi kazandığında bu inşaatla ilgili bu işi bırakıp giden ve FETÖ örgütünden olduğu artık anlaşılan veya iddia edilen kişilerin inşaat süresi zaten dolmuştu. O dönemde yüzde 30 seviyesinde bir inşaat vardı. Şuanda Isparta Belediyesi zorla da olsa inşaat seviyesini yüzde 90’lara getirtti. Ayrıca tapular noktasında Isparta Belediyesi’nin de kazanımları olmuştur” şeklinde konuştu.
İŞİN SONUNDA BU PROJE BAŞARILI ŞEKİLDE TAMAMLANMIŞ OLACAK
Kayyum heyetiyle Isparta Belediyesi’nin ITKM inşaatını çözüme kavuşturacağına inandığını belirten MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Şimdi iş devletin eline geçmiştir. Mahkeme işlemi neden şimdi başladı diye açıklamalar geliyor. TMSF el koymadan önce yapılmış bir başvuru vardı. Artık şuanda devlet el koydu. Isparta Belediyesi de devlet kurumudur. 2 devlet kurumunun bu meseleyi kısa zamanda çözeceğine yürekten inanıyorum. Görüşmelerde en önemli kısımlardan birisi de belediyenin müteahhitten cezalar ve değişik hak ettiği alacağı paralarla ilgili de önemli adımlar atıldığını duydum, biliyorum.  Belediye başkanımızla bu konuyu görüştük. Şuanda konu sulandırılmadan sahip çıkılacak noktaya gelmiş ve kısa zamanda da bitme noktasına gelecektir. Isparta’da da belki zor oldu ama bugünümüzün şartlarında Isparta ekonomimize katkı sağlayan önemli bir proje olarak önümüzdeki günlerde hayata geçirileceğine inanıyorum. Bu konunun tartışılacağı yerler dışında konuşulması bu Isparta’ya fayda getirmez. Milletimizin ve Ispartalı hemşerilerimizin zaman kaybından başka bir şey değil. ITKM doğru yolda, proje ilerliyor. İşin sonunda bu proje başarılı şekilde tamamlanmış olacak” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °