Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta'nın ilk bağımsız adayı

Isparta'nın ilk bağımsız adayı

SİYASET 28.09.2018 10:25:00 0
Isparta
İşadamı Cafer Özdemir, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Isparta Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olduğunu açıkladı. 
31 Mart tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerde adaylığını ilk olarak açıklayan isim Cafer Özdemir oldu. Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday olduğunu kaydeden Özdemir, Isparta’nın yeni ufuklara ihtiyacı olduğunu söyledi.
 
Türkiye 31 Mart tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlere kilitlenirken, Isparta’dan da ilk belediye başkan adayı kendisini açıkladı. Uzun yıllardır İnşaat sektöründe faaliyet yürüten, genç isim Cafer Özdemir…
 
Cafer Özdemir, kahvaltıda buluştuğu gazetecilere yerel seçimlerde bağımsız belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.
 
Cafer Özdemir, düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi;
 
“Değerli arkadaşlar, kıymetli basın mensupları;
 
Öncelikle beni kırmayarak davetimize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
 
Beni birçoğunuz zaten tanıyorsunuz; ben içinizden biriyim. 23 Nisan 1975 tarihinde Isparta’da dünyaya geldim. İlk, orta ve lise eğitimimi Isparta’da tamamladım. Yıllardır bu şehirde inşaat sektöründe iş yapıyorum.
 
Çocukluğum Isparta’nın sokaklarında geçti… Mahallemizde top oynadığımız arkadaşlarımızla bölüştük simidimizi, gazozumuzu… Isparta benim için ilk aşk oldu her zaman. Isparta’da kazandım ekmeğimi ve Isparta’da paylaştım.
 
Bugün, aslında Isparta’mızın kaderini ilgilendiren bir konuyu sizler aracılığıyla kamuoyuna açıklamak için bir araya geldik.
 
Siyasi partilerimiz bu güne kadar ne yazık ki, Isparta’nın sorunlarını yüzeysel olarak çözmüşler, zaten her halükarda yapılması gereken hizmetlerin ötesine geçememişlerdir.
 
Isparta’nın özellikle ekonomiye dayalı sorunları ne acıdır ki; hep göz ardı edilmiş ve Ispartalılar zenginleşmek bir kenara, giderek yoksullaştırılmıştır.
 
Belediyecilik, uzun yıllardır; çöp toplamak ve asfalt dökmekle tarif edilir olmuştur. Oysa artık Isparta’nın yeni ufuklara ihtiyacı vardır.
 
Kentte yaşadığımız bütün sorunlarda herkes birbirine top atmaktadır. Ama sorunlar ortada durmakta ve büyümektedir. Demokrasimizin vazgeçilmezi olan siyasi partilerimiz birbirleri ile rekabet ederken, kentin insanını ne yazık ki unuttular.
 
Şimdi; burada siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla emeklilerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız, esnaflarımız, memurlarımız,  gençlerimiz, öğrencilerimiz, işçilerimiz ve 20 kişilik işe 20 bin kişi başvuran kardeşlerimize seslenmek istiyorum. 
 
Aynı topraklarda yaşıyor, aynı havayı teneffüs ediyoruz. Derdimiz aynı, tasamız aynı.
 
Sizin sesinizi duyması gerekenler yıllardır, sizin sesinizi duymadılar. Sizin feryadınızı sadece seçim dönemlerinde dinlediler. Dinlediler ama çözüm ürettiler mi?
 
Bu gidişata ancak siz dur diyebilirsiniz. O koltukta siz oturmalısınız ki, sizin derdinize derman olacak projeler yapılsın. O koltukta siz oturmalısınız ki, çocuklarımızın yüzü gülsün.
 
Bizim anlayışımızda kavga yok. Gürültü yok.
Bizim anlayışımızda sevgi var, saygı var.
 
Bizim anlayışımızda günü kurtarmak için yapılacak işler yok.
Bizim anlayışımızda şehrimizi uzun vadeli planlamak, geliştirmek var.
 
Bizim anlayışımızda önce Isparta var! Önce sevgi var! Önce emeğe saygı var! Bizim anlayışımızda beraber üretmek ve paylaşmak var.
 
Biz, birlikte yönetmeye talibiz.
Gelin hep beraber güzel şeylere imza atalım…
Gönlümüzde Gülümüz, Isparta’ya Sözümüz Var!
Isparta’nın önceliklerini biliyoruz. Isparta’nın ihtiyaçlarını biliyoruz.
 
Gençlerin işsizlik bunalımına girmediği, çocukların gönül rahatlığıyla parklarda oynayabildiği, yaşlılarımızın, engellilerimizin hak ettiği gibi yaşayabileceği, yeşili bol, istihdamı bol bir Isparta hayal ediyoruz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Cafer Özdemir olarak, Isparta Belediye Başkanlığı’na bağımsız adaylığımı açıklıyorum.
 
Değerli, hemşerilerimiz biliyorum ki; bu yolda Cafer kardeşinizi yalnız bırakmayacaksınız. Allah yar ve yardımcımız olsun… Niyetimiz hayır, akıbetimiz de hayrolsun…”
 
Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Cafer Özdemir; bağımsız adaylığın sebeplerini şöyle anlattı; “Ben maçı kale arkasından izlemek istemem. Maçı birebir oynamak isterim. Siyasi partilerin adayları zaten kapalı kapılar arkasında belirleniyor. Ben Isparta’nın çıtasını yükseltmek istiyorum. Isparta bir çıkmaz yol değil, ana kavşak olmalı. Benim belediyecilik anlayışımda oculuk buculuk yok. Sevgi, saygı ve liyakat var” dedi. 
 
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °