Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Isparta'da bir zamanlar muhalefet vardı

CHP eski Milletvekili Mevlüt Coşkuner, 'maalesef MHP de, CHP de sessiz. Isparta sahipsiz. AKP de bu durumdan çok memnun. Kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar' diye konuştu.

SİYASET 15.06.2016 07:06:00 0
Isparta
CHP'den 2 dönem Milletvekilliği yapan Efsane isim Mevlüt Coşkuner, Isparta'nın sessizliğinden yakındı. Kendi milletvekilliği döneminde yapılan çalışmalar ve mücadelelerden bahseden Coşkuner, MHP ve CHP'nin suskunluğuna bir anlam veremediğini söyledi. Isparta'nın sahipsizliğinden yakınan Coşkuner, "AKP'lier bu durumdan çok memnun. Kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar. Eğer bir siyasi partiye muhalefet görevi verildiyse masaya yumruğunu vurmaktan, hesap sormaktan korkmayacaksınız. Herkes suskun durumda. Teslim olmuş durumdayız. Ağlamayan çocuğa meme vermezler, hakkımızı aramazsak alamayız" dedi.
                Basın Kulübü'nün CHP'den 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden Milletvekili Adayı olan Mustafa Ceyhan'ın konuk olduğu programa telefonla bağlantı yapan eski Milletvekili Mevlüt Coşkuner, eleştirisel yaklaşım göstermeyen siyasetçilere tepki gösterdi. Ceyhan'ın 'eleştirmiyorum' sözlerini eleştiren Coşkuner, "benim Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarım çatır çatır eleştirmelidir. Masaya yumruğunu vurmalıdır. Hesap sormaktan korkmamalıdır" diye konuştu. Kendi milletvekilliği döneminde muhalefet görevini çok iyi yaptığını ve Isparta'ya önemli kazanımlar sağladıklarını hatırlatan Coşkuner, "Sümerhalı Fabrikası kapandıktan sonra yeri satışa çıkarılacakmış. AKP'li bir milletvekili arkadaşım benden rica ettim. Bu konuyu gündeme getirmemi ve satışı engellememi istedi. Ben de gündeme getirdim. Ve satışı engelledik. Bugün o arsa üzerinde koskoca hastane yapılıyor. Kim kazandı, Isparta kazandı. Muhalefet doğru kullanılırsa şehre katkısı olur" dedi. Coşkuner, şöyle devam etti:
                "Eskiden bu şehirde muhalefet vardı. Maalesef MHP de CHP de suskun. Isparta sahipsiz durumda. AKP bu durumdan memnun. Çalıp, oynuyorlar. Yumruğumuzu masaya vurmalıyız. Üniversiteler suskun. Muhalefet suskun. Odalar suskun. Teslim olmuş durudayız. Ağlamasını bilmez isek, hakkımızı aramaz ise olmaz. 'CHP'den nasıl olsa 1 milletvekili çıkıyor, o da ben olayım' dersek avucumuzu yalarız."

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °