Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Isparta’ya 12,5 katrilyon yatırım yaptık

Isparta’ya 12,5 katrilyon yatırım yaptık

SİYASET 18.02.2019 16:33:00 0
Isparta’ya 12,5 katrilyon yatırım yaptık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hükümetleri dönemlerinde Isparta’ya toplam 12,5 katrilyon yatırım yaptıklarını ifade ederek, “Isparta-Burdur yolunu inşallah seneye tamamlıyoruz. Toplam 3 katrilyon maliyeti olan Isparta Dereboğazı Antalya yolunda inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu güzergahta bulunan 8 adet çift tüp tünel ve 13 adet çift köprünün hazırlıkları sürüyor. Proje tamamlandığında bu yol 10 km kısalacak. Antalya, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Eskişehir hızlı tren çalışmaları devam ediyor. Etüt proje çalışmalarını bu yıl tamamlayıp, ardından inşası için kolları sıvayacağız” dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin mitinginde Isparta’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti hükümetleri dönemlerinde İlimize toplamda 12,5 katrilyon yatırım yapıldığını söyledi.
EĞİTİMDEN, SAĞLIĞA BİRÇOK YATIRIM YAPTIK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta’ya yapılan yatırımlara ilişkin şunları söyledi: “Eğitimde 1251 adet yeni derslik, şehrimizde 2.devlet üniversitesini Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni biz faaliyete geçirdik.  17 bin 167 kapasiteli yüksek öğrenim yurtları açtık. Önümüzdeki birkaç yılda merkez, Senirkent, Yalvaç’ta toplamda 3 bin 550 kişilik 4 adet yüksek öğrenim yurdunu hizmete alıyoruz. Isparta’ya Şarkikaraağaç’a, Yalvaç’a gençlik merkezleri, spor salonları kazandırdık. Keçiborlu gençlik merkezinin yapımı tamamlanmak üzere. Ispartalı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize toplamda 777 milyon lira tutarında kaynak aktardık. Türkiye’nin sağlıkta en önemli projelerinden olan şehir hastanelerinin ilkini Isparta’da hizmete sunduk. 780 yataklı şehir hastanemiz otel konforunda hizmet sunuyor. 7’si hastaneden ulaşan toplam 24 satğlık teissi inşa ettik. Eğirdir, Sütçüler ve Keçiborlu hastaneleriyle birlikte toplam 7 sağlık tesisinin yapımı devam ediyor. Ayrıca Şarkikaraağaç, ve Yalvaç devlet hastanelerine 50’şer yataklı ek binalar yapıp hastanelerimize ilave edeceğiz.  TOKİ vasıtasıyla Isparta’da 4 bin 369 konut projesini hayata geçirdik. Şehrimizde imar barışından 55 bin 569 vatandaşımız faydalandı. Isparta’ya 2002 yılına kadar 92 km bölünmüş yol yapıldı. Biz 16 senede 121 km ilave ila bunu 213 km’ye çıkardık.
DOSTLUK YOLU SENEYE BİTECEK, DEREBOĞAZINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Sandıklı, Keçiborlu ayrımı ile Uluborlu, Senirkent, Yalvaç, Şarkikaraağaç ayrım yolunu, Beyşehir, Şarkikaraağaç yolunu bu yıl, Isparta Burdur yolunu inşallah seneye tamamlıyoruz. Toplam 3 katrilyon maliyeti olan Isparta Dereboğazı Antalya yolunda inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu güzergahta bulunan 8 adet çift tüp tünel ve 13 adet çift köprünün hazırlıkları sürüyor. Proje tamamlandığında bu yol 10 km kısalacak. Bu yolun Isparta kesimini önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. 933 milyon lira maliyeti olan Isparta, Eğirdir Şarkikaraağaç  yolunda yapım çalışmaları devam ediyor. Biten kesimlerini trafiğe açtığımız bu projenin tamamını 2023’e kadar tamamlayacağız. Gümüşgün, Burdur arasındaki ve Karakuyu, Bozanönü, Isparta arasındaki demiryolunu sıfırdan yapmışçasına yeniledik.
AFYON, DENİZLİ, ISPARTA, BURDUR DEMİRYOLU AĞINI
YERLİ MİLLİ YAZILIMLA SİNYALLİ HALE GETİRİYORUZ
Antalya, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Eskişehir hızlı tren çalışmaları devam ediyor. Etüt proje çalışmalarını bu yıl tamamlayıp, ardından inşası için kolları sıvayacağız. Proje tamamlandığında Isparta ülkemiz hızlı tren ağına bağlanmış olacağız. Afyon, Denizli, Isparta, Burdur demiryolu ağını yerli milli yazılımla sinyalli hale getiriyoruz. Yapım çalışmaları süren projeyi 2 yıla kadar da tamamlıyoruz. Süleyman Demirel Havalimanını yeniden ele alıp modernize ettik. Havalimanımızın 2003 yılında 2 bin 883 olan yolcu trafiğe 2018’de 174 bine ulaştı. Nereden nereye. Boşuna bu şarkıyı bestelemedik.
ÇİFTÇİLERİMİZE TOPLAMDA 678 MİLYON TUTARINDA TARIMSAL DESTEK VERDİK
Isparta’da 15 baraj 6 gölet inşa ettik. 13 barajın 3 hidroelektrik santrali ile 14 sulama tesislerinin yapımı devam ediyor.  Yaptığımız sulama tesisleri ile 396 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Bay  Kemal çiftçiler aç, çiftçilerin toprağına el koydular diyor. Eline diline dursun. Isparta’da çiftçilerimize toplamda 678 milyon tutarında tarımsal destek verdik.
ISPARTA’DA 8 BİN 233 YENİ İSTİHDAM OLUŞTURDUK
Üniversitemizin ve sanayicilerimizin el ele vererek sanayi ve teknoloji üretmeleri için teknopark kurduk. Isparta’da iş insanlarımıza, girişimcilerimize 4 katrilyon tutarında yatırım teşvik desteği sağladık. Yaptığımız desteklerle Isparta’da 8 bin 233 yeni istihdam oluşturduk. Isparta’da 27 bin işyerine toplam 326 milyon tutarında SGK teşviki verdik. Bu hizmetlerin aksamadan devam etmesi için 31 Mart çok önemli.”
 

Anahtar Kelimeler: yaptık yatırım katrilyon ıspartaya
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °