Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Isparta Siyasetinde; Değişen Bir Şey Yok!

Isparta Siyasetinde; Değişen Bir Şey Yok!

SİYASET 25.11.2020 10:58:00 0
Isparta Siyasetinde; 
Değişen 
Bir Şey
Yok!
SİYASİ ANALİZ HABER: Yunus ÖZLER
Isparta’da partilerin kongre süreci geçtiğimiz gün Ak Partinin İl Kongresi ile birlikte sona erdi. Yapılan kongrelerde mevcut başkanlar ile yola devam edilirken, iki kongrede ise başkanlar kendiliğinden aday olmadıkları için göreve başka isimler seçildi.
 
PARTİLERİN KONGRE SÜRECİ
2019 ila 2020 yılı Partiler için Kongre Süreci olarak gerçekleşti. Zira; CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, MHP ve Ak Parti’de geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlayan kongre süreci geçtiğimiz hafta sonu yapılan Ak Parti’nin il kongresi ile sona erdi.
İŞTE TARİH TARİH
PARTİLERİN KONGRELERİ
Buna göre; partilerin il kongresi ile sona eren süreçlerindeki il kongreleri CHP ile başladı. 16 Şubat 2020 tarihinde yapılan CHP kongresini, 23 Ağustos’ta İYİ Parti İl Kongresi takip etti. 27 Eylül’de yapılan Demokrat Parti Kongresini 11 Ekim’de yapılan MHP Kongresi takip etti ve son olarak ise geçtiğimiz hafta yani 22 Kasım 2020 tarihinde Ak Parti’nin kongresi gerçekleştirildi.  
CHP’DE KÜRKÇÜ ADAY OLMADI,
GÖREV YALIM HALICI’DA
Partilerin kongre sürecinde ilk il kongresini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yaptı. Süleyman Demirel Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 37'nci Isparta İl Kongresinde mevcut İl Başkanı Ahmet Kürkçü, aylar öncesinden kongrede tekrar aday olmayacağını açıkladı. 16 Şubat’ta yapılan kongrede; Yalım Halıcı, İzzet Beydoğan, Zafer Sağlam ve Mustafa Arslan başkanlık için yarıştılar. Seçimler sonucunda Yalım Halıcı kongrede kullanılan 213 oyun 109’unu alarak yeni İl Başkanı seçildi.
İYİ PARTİ’DE TANDOĞAN İSTİFA ETTİ,
KURUCU İL BAŞKANI ŞİMŞEK YENİDEN GELDİ
İYİ Parti Isparta İl Başkanlığının 2. Olağan Kongresi 23 Ağustos 2020 Pazar günü Demirköprü Halı Saha Tesislerinde gerçekleştirildi. Kongrede yapılan ve partinin Kurucu İl Bakanı Mustafa Şimşek’ten başka aday çıkmadığı kongrede Şimşek, kongreye katılanların tamamının oyunu alarak 3 yıl aradan sonra yeniden İl Başkanı oldu. Bu partide, daha önceki İl Başkanı Özgür Tandoğan, Milletvekili Aylin Cesur ile yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle yaklaşık bir ay öncesinden istifa etmiş yerine atanan Recep Avcu ise kongreye kadar görev yapmış ve il başkanlığına aday olmamıştı.
DEMOKRAT PARTİ’DE
TEK ADAY SELÇUK ÖZKAN
Demokrat Parti (DP)'nin Isparta 5. Olağan İl Kongresi ise 27 Eylül’de yapıldı. Parti binası toplantı salonunda gerçekleştirilen kongrede aday çıkmadı ve kongrede başkanlık için tek aday olan mevcut İl Başkanı Selçuk Özkan göreve seçildi.
MHP’DE MEVCUT BAŞKAN
SÖNMEZ İLE YOLA DEVAM EDİLDİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Teşkilatında ise başkanlığa yaklaşık 3 ay önce partinin genel merkezi tarafından il başkanlığı görevine atanan Hasan Basri Sönmez ile devam edildi. 11 Ekim 2020 tarihinde Gökçay Asperlos Düğün Salonunda yapılan partinin İl Kongresinde başka aday çıkmadı ve mevcut İl Başkanı Hasan Basri Sönmez daha önce atandığı göreve bu defa seçilerek geldi.
AK PARTİ’DE OLAYLI KONGRENİN
SONUNDA BAŞKAN OSMAN ZABUN OLDU
Partilerin kongre sürecinde son kongreyi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) yaptı. 22 Kasım 2020 tarihinde Işıkkent Spor Salonunda gerçekleştirilen kongrede mevcut İl Başkanı Osman Zabun ve geçmişte partinin Belediye Meclis üyeliğini yapan Salim Nuri Güntaç olmak üzere iki adayın yarışacağı düşünülen kongrede, Kasım Bostan’ın Başkanlığını yaptığı Kongre Divanı Salim Nuri Güntaç’ın adaylığını reddetmesi üzerine kongrede olaylar çıktı. Bunun üzerine seçimlere ‘tek aday’ olarak giren mevcut İl Başkanı Osman Zabun tekrar bu göreve seçilerek 4. Döneme başlamış oldu.

Salı 13 ° / 3 °
Çarşamba 10.9 ° / 4.8 °
Perşembe 6.3 ° / 1.5 °