Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Isparta’nın çözülmeyi bekleyen bir çok sorunu var

Isparta’nın çözülmeyi bekleyen bir çok sorunu var

SİYASET 2.06.2016 08:17:00 0
Isparta’nın çözülmeyi bekleyen bir çok sorunu var
Isparta Milletvekili İrfan BAKIR meclis çalışmalarından fırsat buldukça, Isparta’ da vatandaşların dertlerini dinlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Sütçüler, Yenişarbademli, Aksu, Şarkikaraağaç ve Yalvaç’ ta vatandaşlarımızla bir araya gelen Vekil Bakır’a İl Genel Meclisi üyesi Hasan Karaca, Yenişarbademli ve Aksu belediye başkanları ve ilçe teşkilatları da eşlik etti.
Sütçüler ilçesinde merkez, Yeniköy, Kasımlar, Aşağı Yaylabel, Darıbükü ve Çandır’ da çalışmalar yapıldı. Yeniköy’ de vatandaşlarımızın su sorununu dile getirmesi üzerine Vekil Bakır konuyu uzun süredir takip ettiğini belirtti. Çalışmalarının devamında Sütçüler’ in hastane caddesinde incelemeler yapıldı. Çökme sonucu kullanılamaz hale gelen yola ilişkinde ilgili kurumlarla görüş alışverişi yapılacağı belirtildi.
Programın devamında Kasımlar barajında incelemeler yapıldı. Darıbükü köyünün çağrısı üzerine köyde de vatandaşlarımızla biraraya gelen Bakır, mağduriyetleri yerinde inceleme fırsatı buldu. Yeni inşa edilen köyde vatandaşlar için yapılan evleri gezen İrfan BAKIR, köy konağı ve caminin biran önce bitirilmesi için ilgili çalışmaları yapacağını söyledi. Sütçüler’ in kanayan yarası olan mermer ocaklarını da inceleyen BAKIR, konuya ilişkin soru ve araştırma önergesi çalışması yaptığını ve Bu konunun önümüzdeki günlerde meclis gündemine geleceğini belirtti.
Yenişarbademli, Aksu, Şarkikaraağaç, Gedikli ve Çiçekpınar’ da da vatandaşlarımızla ülke ve bölge gündemi üzerine sohbetler yapıldı. Özellikle yerel sorunlar ve terör konusunda vatandaşların sorularını cevaplayan vekil Bakır şunları belirtti;
“Ispartamızın çözülmeyi bekleyen birçok sorunu var. 2B arazilerinin durumundan-sulama kooperatiflerine, balıkçılardan-üniversitedeki yurt sorununa kadar birçok konuyu verdiğimiz önergelerle gündeme getirdik. Önümüzdeki günlerde de bu çalışmalarımız devam edecek. Maalesef ülkemiz ekonomisi ve dış politikamız iyi durumda değil. Ancak daha can yakıcı olan ise terör. Vatan evlatlarını her gün şehit veriyoruz. Gençliğinin baharında, ülkesine ve ailesine en faydalı olacakları dönemde bizden koparılıyorlar. Hepsini saygı ve rahmetle anıyorum. Terörü ise lanetliyorum. Bu acıya hep beraber çözüm üretmemiz gerekiyor. Bu konu siyaset üstü bir konudur” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °