Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Isparta’nın çehresini değiştirecek projeler

Isparta’nın çehresini değiştirecek projeler

SİYASET 22.03.2019 12:29:00 0
Isparta’nın çehresini değiştirecek projeler
AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, kentsel projeler başlığı altında Kirazlıdere Teleferik Projesi, Bezirgan Projesi, Ayazmana, Gökçay, Öküzbattı yenileme ve Çünür Tepesi yenileme projelerini anlattı. 
KİRAZLIDERE’YE TELEFERİKLE ÇIKILACAK
Kirazlıdere’nin geçmiş yıllardaki cazibesini yitirdiğini belirten Başdeğirmen, “ Buraya çok güzel bir proje yapacağız. Oraya Gökçay’dan teleferikle çıkmak güzel olacak. Orayı yenileyerek vatandaşımızın güzel vakit geçirebileceği şehri seyredebileceği bir yer haline getireceğiz. Teleferik de değişik bir eğlence aracı olacak. Şehir manzarasını  izleyebileceğiz.  Daha çok araçla değil, teleferikle buraya  çıkılmasını sağlayacağız. Bol miktarda sosyal alanlar oluşturulacak ” dedi.
ÇÜNÜR TEPESİ’NE YENİ BİR BAKIŞ
Çünür Tepesi’nin de yenileceğini kaydeden Başdeğirmen, “ Burası için çok büyük talep vardı. Orada Mehmet Tönge Mahallemiz var. Üniversitemiz var. O çevrede oturan pek çok insanımız var. Onlar da bu güzellikten yararlanmak istiyorlar. İnsanlar orada piknik yapmaktan tedirgin oluyor. Burayı güzelleştirerek vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Yeni piknik alanımız olacak. Bunlar vatandaşımızın hizmetine sunulacak projeler” diye konuştu.
BEZİRGAN’IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Geçmişte, Bezirgan’a iki haftada bir giderek orada ailecek kahvaltı yaptıklarını belirten Başdeğirmen; “Şu anda gençlerimiz bilmezler pek orayı. Bezirgan suyu Ispartamızın en değerli sularındandır. Halen vatandaşlarımız oradan su doldurur. Orası ağaçlık olarak da zengin bir bölgedir. Son zamanlarda çok bakımsız kalmış. Her taraf pislik içinde. Mutlaka ele alınması gerekiyor. Çayboyu’ndan Bezirgan’a kadar olan yolu entegre ederek yürüyüş yolları, oturma alanları yapacağız. Vatandaşlarımız gelip vakit geçirebilecekleri alan oluşturuluyor. Gökçay’dan Bezirgan’a kadar uzanan ormanlık alan var. Orada 500 yıllık ağaçlarımız var. Burada vatandaşlarımız kır kahvaltıları yapabilecek alanlar oluşturulacak. Ormanlığı çok güzel değerlendirerek Bezigan’a yukarı çıkıyoruz. Şelaleri yeniden canlandıracağız. Yıkarı bölümünde Gökçay, Ayazmana gibi büyük bir piknik alanı var. Burada da düzenleme yapacağız. Andık Parkı’nı yapacağız” dedi.
AYAZMANA, GÖKÇAY, ÖKÜZBATTI YENİLENİYOR
PARKLARA GÜVENLİK KAMERALARI TAKILACAK 
               Ayazmana, Gökçay, Öküzbattı piknik alanlarının yeniden düzenleneceğini aktaran Başdeğirmen, “Artık Isparta parklarına bakan belediyeciliğe kavuşacak. Buraları bakımlı hale getireceğiz.  Lavabo, çeşme, mescit, çocuk parkı, oturma grupları gibi sosyal alanlar oluşturularak  vatandaşlarımızın buralarda güzelce vakit geçirmesini sağlayacağız.  Buralarda güvenlik kameraları da olacak. Çocuk parklarımızda da güvenlik kameraları olacak. Gökçay’da kaderine terk edilen anfi tiyatro alanı elden geçirilip kullanılır hale getirilecek” dedi.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °