Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta, fantezilerini tatmin ettiği bir şehir haline geldi

Isparta, fantezilerini tatmin ettiği bir şehir haline geldi

SİYASET 2.11.2016 06:36:00 0
Isparta, fantezilerini tatmin ettiği bir şehir haline geldi
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, cadde düzenlemeleri, saat kulesi, heykeller gibi belediyenin şehir merkezinde yaptığı uygulamaları eleştirerek, “Isparta, belediye tarafından hizmet üretilmek yerine fantezilerini tatmin ettiği bir şehir haline geldi. Isparta büyük bir kasaba olma yolunda ilerliyor” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, K32’de katıldığı Basın Kulübü Programı’nda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yüklendi. Günaydın’ın hizmetlerini eleştiren Zabun, “Bunu ifade etmek istemiyorum ama Isparta, belediye tarafından hizmet üretilmek yerine fantezileri tatmin edilen bir şehir haline geldi” diye konuştu.
SÖYLEDİKLERİNİ ŞEHİR UNUTMUYOR
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Sayın Günaydın zannediyorsa ki söylediği şeyler şehir tarafından unutuluyor, böyle bir şey mümkün değil. Mimar Sinan Caddesi’nde bir düzenleme yaptılar. Kaldırımlar genişletildi, sözde bisiklet yolları yapıldı. Orada herkes bisikletiyle buradan geçecek diye reklamını yaptı. Bunu ifade etmek istemiyorum ama Isparta, belediye tarafından hizmet üretilmek yerine fantezileri tatmin edilen bir şehir haline geldi. Böyle bir şey olur mu? Oraya bir saat kulesi yapıyorsunuz herkes itiraz ediyor. İtiraz edenlere, eleştirenlere söylemedik laf bırakmıyor, dönüyor şimdi saat kulesini taşıyacağım diyor. Yazık değil mi? söylenene göre otogarın oraya götürecekmiş. Neden ilk başta orası planlanmadı?” dedi.
HERKESİN GEÇTİĞİ YOLU DARALTACAK BİR ÇALIŞMA DOĞRU BİR ÇALIŞMA DEĞİL
Mimar Sinan Caddesi’nde kaldırımlara yerleştirilen heykelleri hatırlatan Zabun, “Burası şehrin en yoğun caddesi. Gerek trafik gerekse insan kalabalığı açısından en yoğun yer. Şimdi siz getiriyorsanız bir yere heykel koyuyorsanız alanı daraltıyorsunuz. Eğer onu göstermek istiyorsanız biraz genişliklerin bulunduğu, insanların geçişini engelleyemeyecek yerlere bunu yapabilirsiniz. Herkesin geçtiği yolu daraltacak bir çalışma doğru bir çalışma değil” şeklinde konuştu.
TRAFİK LAMBALARIYLA TRAFİĞİ ÇÖZEMEZSİN
Trafik sıkışıklığı konusunda da eleştirilerde bulunan Zabun, şunları söyledi: “Sürekli söylüyoruz; her yere trafik ışığı dikiyorsun, olmaz böyle bir şey. Trafik lambalarıyla trafiği çözemezsin. Tam tersine keşmekeşliğini artırırsın. Cumhuriyet Caddesi’nde övünüyor oraya ağaç diktim diye. Bana göre 2 gün sonra orta refüjdeki ağaçların oradan kaldırılması lazım. 2 gün sonra belediye başkanı olacak kişinin vay haline. Şimdi o ağaçlar büyüyünce ulusal medyaya düşürürler ağaçları kesiyor diye. Orta refüje ağaç dikilmez. Normalde trafik akışının tek yönlü olarak orta refüj kaldırılmak suretiyle akışın sağlanması lazım. Cumhuriyet Caddesi’nden, Kaymakkapı’dan, 6 Mart Caddesi’ne, oradan belediye önüne, belediye önünden 113 Cadde’ye ışıksız döngünün kurulması lazım. Bu döngüyü kurarsanız merkezdeki trafik sıkışıklığını ortadan kaldırırsınız. Ama halen siz bu vizyonla olaya yaklaşmak yerine ileride bu projeyi gerçekleştirebilecek yaklaşımların önünü ağaç dikerek keserseniz. Belediyenin önündeki güzergah bu döngünün 113 Cadde’den yukarıya doğru geçeceği bir güzergah niteliğindeydi. O otoparkın oraya yapılması o döngüyü engelleyen bir unsur olarak ortaya çıkacak. İleride trafik sorununu çözmek isteyen yaklaşım orada o engelle karşılaşacak.
BELEDİYE ÖNÜNDEKİ OTOPARKIN YERİ YANLIŞTIR
Örneğin siz Mimar Sinan Caddesi boyunca ikinci park için bir tane araca müsaade ettiğiniz anda diğerlerini engellemenize gerek yok. Çünkü bu geçişi daraltıyor. Hatta bazı yerlerde üçüncü parklarla karşılaşıyoruz. Biz otoparklara bir şey demiyoruz. Teşekkür de ediyoruz. Ama bu işin doğru planlamayla yapılması lazım. belediye önündeki otoparkın yeri yanlıştır. Merkeze yakın yerlerde otopark yapılması gerekir. Bunu destekliyoruz. Ama belediye önü yanlıştır. Geçen gün belediye önündeki otoparka girdim. Bütün beton direklerin arkasında demir direkler var. orada bir göçme olmuş ve direkler dikilmiş. Sürekli yüksek mimar, mühendisim diye söylüyor ya neden bunların hesaplamaları doğru yapılmıyor.
BEN BİR ŞEY SÖYLEYİNCE KIZIYOR
Yusuf Ziya Günaydın eseri olarak ifade ettiği eserlerin bir tanesinde sıkıntılı bir süreç geçmesin. Hangisini ele alalım. Davraz Kapalı Pazar yeri sorunsuz muydu? Bir takım ilaveler yapılıyor. Neden en başta düşünülmüyor bunlar? Daha önce Halıkent’te kendi döneminde yapılan Pazar yeri göçtü, Gökkubbe göçtü, Müzenin orası göçtü, saat kulesi yapmaya kalktı, şimdi taşıyacağım dedi. Bir şeyi de doğru düzgün yapalım. Hepsinde mi sorun olur? Ben bir şey söyleyince kızıyor. Diyorum ki statik hesaplamalarıyla ilgili bir sorunu var. Belediyenin imkanı var, eğer kendi uzmanlık alanı değilse veya bilemiyorsa bu işi, illa her şeyi kendisi düşünmek, bilmek zorunda değil ki; bulsun birisini bu işten iyi anlayan birisine yaptırsın statikleri. Bir tanesi olsa tamam hata olmuş deriz ama hepsinde mi olur sorun?,
BELEDİYE BAŞKANLIĞI YÜKSEK MİMARLIKTAN İBARET DEĞİL Kİ
Yüksek Mimarlığını ispatlamaya çalışıyor. Yüksek mimarlığın senin geride kaldı. Mesleğini icra edecekse belediye başkanı olmasaydı. Belediye başkanlığı yüksek mimarlıktan ibaret değil ki.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °