Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta daha fazla hizmet alır veya geride kalır gibi bir değerlendirmemiz olamaz

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı iken Isparta’ya Hızlı Tren ile Konya ve Antalya yollarının duble olması sözünü veren Binali Yıldırım’ın Başbakan olması dolayısıyla ilimizde, bu projelerin hızlandırılması açısından

SİYASET 26.05.2016 05:44:00 0
Isparta daha fazla hizmet alır veya geride kalır gibi bir değerlendirmemiz olamaz
AK Parti’nin Pazar günü gerçekleştirdiği 2’inci olağanüstü genel kurulda bin 405 delegenin oyunu alan Binali Yıldırım Genel Başkan olmuştu. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı bırakmasıyla da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65’inc, hükümet için Yıldırım’ı görevlendirmişti. Yıldırım yeni bakanlar kurulunu oluşturarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Erdoğan’ın onayıyla da yeni kabine önceki gün resmen göreve başladı. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, AK Parti’de yaşanan bu görev değişiklikleri bir bayrak değişimi olarak değerlendirerek, Isparta’nın beklentileriyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.
15 YILDIR MİLLETE HİZMETİ GÖREV EDİNEN BİR PARTİYİZ
AK Parti’nin 15 yıldır millete hizmeti kendisine görev edinmiş bir parti olduğunu kaydeden Osman Zabun, “Bu 15 yıllık dönem içerisinde birçok milletvekilimiz ya ada dışarıdan atanan bakanlarımız, bakanlık görevlerini başarıyla yerine getirmişlerdir. Bu bakanlık yapmış oldukları dönem içerisinde ülkeye gerekli hizmeti üretme noktasında azami gayret göstermişler. Geride bıraktığımız siyasi sürece genel olarak bakıldığı takdirde AK Parti’nin 15 yıldır iktidarda olması hem de her seçimde bir önceki seçime göre oyunu artıran bir parti olması, AK Parti’de hizmet üretme makamlarında olan insanların gerçekten de özveriyle çalıştıklarını ve milletimizin de bunu takdir ettiğini görüyoruz” dedi.
ZATEN MİLLETİMİZ TAKDİR ETMİŞTİR VE ETMEKTEDİR
65’inci hükümetle ilgili görev değişikliklerin, bakanlıklarla ilgili birer bayrak yarışı ve bayrak değişimi olduğunun altını çizen AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dolayısıyla bu bayrak değişimi içerisinde bakanlık görevi kime verilirse verilsin bunun hakkıyla ve layıkıyla yerine getirilebileceğini zaten milletimiz takdir etmiştir ve etmektedir.
BAŞKA PARTİLERDE KAVGA SEBEBİ OLURKEN BİZDE BAŞBAKANLIK DEĞİŞİMİ SÜKUNETLE GERÇEKLEŞTİ
AK Parti insan kaynakları açısından çok zengin bir partidir. Sadece göreve atanan bakanlar değil, kendi içerisinden çok sayıda bakanlar kurulu çıkarabilecek ve bu işi de başarıyla yürütebilecek bir partidir. Dolayısıyla bugün ne bakanlıktan giden arkadaşlarımız ne de bakanlığa gelen arkadaşlarımız açısından bir sorundan bahsedilmesi mümkün değildir. Bu zaman zaman siyasetin doğasında olan şeylerdir.  Bir bakanın görev değişimi olabilir. Ama milletimiz bir kez daha görmüştür ki; bu işler başka partilerde kavga sebebi olurken, AK Parti’de bırakın bakanlıkları, başbakan değişimi bile büyük bir sükunetle gerçekleştirilmiştir. Burada AK Parti’nin kişilere bağlı bir parti olmaktan ziyade bir misyon partisi olma özelliğini çok daha öne çıktığını, AK Parti teşkilatı içerisinde olan arkadaşlarımızın da meseleye bu çerçeveden baktığını, seçmenimizin de bunu takdir ettiğini bir kez daha görmüş olduk. Meseleyi değerlendirirken başarı, başarısızlık noktasında değil, bunu yeni bir heyecan, yeni bir dinamizm olarak değerlendirmek doğru olur.
KENDİLERİ YÜKSEK KAPASİTELİ ARKADAŞLARIMIZDIR
Bugün görev almış yeni bakanlarımızın kendilerini tanıyoruz ve kapasitelerini biliyoruz. Kendileri yüksek kapasiteli arkadaşlarımızdır. Yeni başbakanımızla birlikte büyük uyum ve ahenk içerisinde bu ülkeye hizmet etmeye, bu ülkenin üzerinde başka boyutlarla, kirli emellerle hareket eden yapılarla, çevrelerle de mücadeleyi sürdürebileceklerine inancımız tamdır. Isparta teşkilatı olarak yeni bakanlarımıza hayırlı olsun diyoruz ve başarılar diliyoruz.”
TÜRKİYE ISPARTA’DAN, ISPARTA TÜRKİYE’DEN İBARET DEĞİL
Öte yandan Ulaştırma Bakanlığı döneminde Isparta’ya hızlı tren ve Konya ile Antalya yollarının duble olması konusunda söz veren Binali Yıldırım’ın Başbakan olması nedeniyle ilimizde projelerin hızlandırılması noktasında beklenti artmıştı. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun , bu beklentilerle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Sayın Başbakanımız yaklaşık 12 yıl ulaştırma bakanlığı yapmış ve ulaştırma ve haberleşme noktasında son derece üstün bir birikim sağlamış, üstün bir yetenek haline gelmiştir. Sadece Isparta açısından değil tüm Türkiye’de ulaştırma ve haberleşme noktasında sayın başbakanın tecrübesi alana ve sahaya yansıyacaktır. Bizim meseleye bakış açımızda şu bakan gitti, şu bakan geldi ya da şu başbakan oldu, dolayısıyla Isparta daha fazla hizmet alır veya Isparta geride kalır gibi bir değerlendirmemiz söz konusu olmaz. AK Parti’nin 15 yıldır iktidarda kalmasının en önemli özelliklerinden birisi hangi ilin ne kadar, neye ihtiyacı varsa bunu bir süreç içerisinde götürmeyi mükemmel bir şekilde başarmış olmasından kaynaklanıyor. Dolayısıyla Türkiye Isparta’dan, Isparta Türkiye’den ibaret değil. 
KONYA VE ANTALYA YOLLARI HIZLA DEVAM EDİYOR
Zaten önceki süreçler içerisinde Dereboğazı ve Konya yoluyla ilgili çalışmalar devam ediyordu. Oralarda da çok önemli mesafeler aldık.  Konya-Isparta arasındaki bölünmüş yolla ilgili çok ciddi mesafeler aldık. Bugünlerde Şarkikaraağaç- Yassıbeli arasındaki bölümün ihalesi gerçekleştiriliyor. Sadece Fele-Beyşehir ve Eğirdir ile Madenli arasındaki güzergah kaldı. Bunun dışındaki bölümler ya tamamlandı ya da yapımı devam ediliyor. Bu kısa etaplar kaldı. Bunlar da tamamlanınca Isparta-Konya arasındaki duble yol çalışması tamamlanmış olacak. Dereboğazı’yla ilgili son süreçte Antalya ve Isparta tarafından gerçekleştirilen ihaleler var. Aradaki mesafeyi her geçen zamanda giderek daraltıyoruz. Isparta, Dereboğazı yolu açısından da bu süreci tamamlayacaktır ve buradan da hizmet almaya başlayacaktır.  Falan bakan filan başbakan şeklinde değerlendirip Isparta’da bu anlamda yatırımlar kalır ya da çok ileriye gider gibi bir düşüncenin doğru olduğunu düşünmüyorum.”
İNŞALLAH BUNDAN SONRA DA ISPARTA, GEREKLİ DESTEĞİ SONUNA KADAR ALACAKTIR
AK Parti’nin başarısını sağlayan en önemli unsurlardan bir tanesi tüm Türkiye’yi masaya yatırıp, tüm ülkedeki projelerini akılcı, mantıklı ve rantabl olacak şekilde dizayn eden, düzenleyen bir yaklaşımla konuya bakmasından kaynaklanmaktadır. Bugüne kadar bu başarıyla sürdürmüştür. İnşallah bundan sonra da Isparta, gerekli desteği sonuna kadar alacaktır.” 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °