Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Isparta 2019’u iple çekiyor

Isparta 2019’u iple çekiyor

SİYASET 15.02.2018 07:08:00 0
Isparta 2019’u iple çekiyor
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural’ı  ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, şehrin önündeki en önemli sıkıntılardan birisinin yerel yönetimin vizyonsuzluğu olduğunu belirterek, özellikle bisiklet yollarının esnafa zarar verdiğini savundu.
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural’ı  ziyaret etti. Tural, ziyarette hükümetin desteklerinden dolayı İl Başkanı Zabun’a teşekkür ederken, Zabun da esnafın ekonominin omurgası olduğunu belirtti. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Isparta’nın daha vizyoner bir yerel yöneticiye ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yüklendi.
TURAL: 4 TANE DAHA SEÇİMİMİZ KALDI
Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, 13’ü merkezde olmak üzere İlimizde toplam 28 oda bulunduğunu ifade ederek, 2018 yılının kendileri için seçim dönemi olduğunu söyledi. Merkezde seçimlerin tamamlandığını belirten Tural, “İlçelerimizde 4 tane daha seçimimiz kaldı. Seçimlerimiz esnaf ve sanatkarımıza yakışır şekilde geçmektedir. Sorunların tartışıldığı kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Merkezde bulunan seçimlerini bitiren oda başkanlarımızla birlikte bizleri ziyaret etmeniz bizlere onur vermiştir. AK Parti hükümeti tarafından esnaf ve sanatkarımıza yapılanlar vardır, taleplerimiz vardır. Bunlar zaman içerisinde gerçekleşiyor.
VATANIMIZA KİM GÖZ DİKERSE BİZ DE ONLARIN KARŞISINDA OLACAĞIMIZI BELİRTİYORUZ
AK Parti hükümeti zamanında faizler yüzde 47’lerden bugün yüzde 4’lere inmiştir.  2018 yılı içerisinde esnaf ve sanatkarımıza kullandıracağız kredilerle ilgili kararnamemiz 08.02.2018 tarihinde imzalandı. Bundan dolayı cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. 2017 faiz oranlarıyla esnafımıza finans sağlanması bizleri mutlu etmiştir. Yine içerisinde basit usuldeki esnaflarımızın 8 bin liraya kadar vergisi alınmıyordu bu rakam 9 bin liraya çıktı. Esnaf ve sanatkarımız olarak vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve ezanımız bizim için çok önemlidir, gerisi teferruattır. Bulunduğumuz ortamda da ekonomimizin güçlü olduğunu görmekteyiz. TSK tarafından terör örgütlerine yapılan operasyonları esnaf ve sanatkar olarak destekliyoruz. Vatanımıza kim göz dikerse biz de onların karşısında olacağımızı belirtiyoruz.
ZABUN: ESNAF EKONOMİNİN OMURGASIDIR
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun da esnaf ve sanatkarlar odalarında seçilen tüm yeni yönetimlere başarılar diledi. Ülke olarak son derece önemli bir süreçten geçtiğimizi dile getiren Zabun, “Sayın cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Türk milleti, bu ülke uyuyan bir devdi. Bugün Türkiye’nin üzerine hesap yapmak isteyenler, bir takım eylemlere kalkılanlar uyuyan devi uyandırmışlardır. Milletimiz topyekun yek yürek. Allah’ın izniyle tüm saldırıları bertaraf edebilecek güçte ve kudrettedir. Bu mücadeleyi sürdürürken mutlaka olacaktır; bu topraklar yüzyıllarca, asırlarca şehit kanlarıyla sulanmış topraklardır. Biz bu topraklarda yaşamımızı sürdürüyorsak herşeyden önce bu toprak, bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin sayesindedir. Bu mücadele içerisinde yine şehitlerimiz oluyor. Vatanımız için şehit olan tüm sivil ve askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimiz, esnafımız bu mücadelenin destekçisidir. Esnafımız ahilik kültüründen gelen ve her şeyini ortaya koyan tüm mücadele süreçleri içerisinde varıyla, yokuyla vatanının, milletinin yanında duran bir kültüre sahiptir. Ülkemizde özellikle son 10-15 yılda geldiğimiz nokta itibariyle böyle önemli mücadeleleri verirken çok da büyük ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya değiliz. Ufak tefek eksiklikler ve sıkıntılar olabilir ama bunların her birisi genel makro ekonomilere baktığımızda ülkemizin ekonomisine tesir edemediğini görüyoruz. Sadece cephede değil, üzerimize gelen ekonomik saldırılarla da ülke olarak mücadele ediyoruz. Tüm saldırıları bertaraf edebilecek güç ve kuvvetteyiz. Bugüne kadar esnafımızın yanında olduk. Sürekli esnafımızı destekledik. Çünkü esnaf ekonominin omurgasıdır. Sayın cumhurbaşkanımız başta olmak üzere sürekli süspansiyonlarla ve diğer imkânlarla esnafımızın desteklenmesi noktasında gayret ettik. Esnafımız da bizim yanımızda olduk. Mücadele süreci içerisinde bizi hiç yalnız bırakmadılar. Tüm Isparta esnafına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
BU ŞEHRİN ÖNÜNÜN AÇILMASI LAZIM
Hükümet olarak desteklemelerin dışında şehir olarak esnafla yapmaları gereken çok işler olduğunu kaydeden Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu şehrin önünün açılması lazım, bu şehrin ufkunun açılması lazım. Bu şehrin önemli dokunuşlara ihtiyacı var. Dolayısıyla önümüzdeki süreç içerisine bu şehri bulunduğu noktadan çok daha üst noktalara taşıyacak projesi ise projesi, ortak aklı ise ortak aklıyla hep beraber mücadele etmeye devam edeceğiz. Esnafımızın sorunlarının çözülmesi için elimizden geleni ortaya koyacağız.
BİSİKLET YOLUNU KALDIR
Böylesine büyük bir mücadeleyi yürüttüğümüz süreç içerisinde eleştirilerimizi, sözlerimizi kontrollü tutmaya gayret ediyoruz. Ama sayın belediye başkanı özellikle bütün bunlardan bihaber, tamamen kendi ikbaline odaklanmış bir yaklaşım içerisinde. Deve kuşu gibi kafasını soktu, 2004-2009 arası diye gömüldü gitti. 15 yıl kendisine aittir. Bugün bu şehrin önündeki önemli sıkıntılardan birisi yerel yönetimin vizyonsuzluğudur. Yerel anlamda Isparta’da yapılması gereken işler var. Sürekli söylüyoruz. Esnaf arkadaşlarımız da dile getiriyor. Bisiklet yolunun mantığı yok. Esnafa zarar vermekten başka şehre bir katkısı yok. Tüm esnaf tepki gösterdiği halde ısrarla kendi kafasına göre uğraşıyor. Esnafımız isyan noktasında. Vatandaşımız, esnafımız bu konuda bizi arıyor. Kaldır kardeşim, neden kaldırmıyorsun. Bunlar boş işler.
ŞEHRİN UFKUNU AÇACAK AKTÖRLERE İHTİYACI VAR
80 köyün yolunu anca öğrenmiş herhalde. Kendisi 80 köye gittim diyor. İlk kez öğrenmiştir 80 köyün yolunu. Biz 203 köyümüzü, beldelerimizi ve ilçelerimizi mekik gibi dokuyalı yıllardır oldu. Arkadaş daha yeni uyanıyor. Kendisine göre bir takım beklentiler ve ikbal mücadelesiyle şov peşinde. Bunlar kendisine fayda getirmez.  Isparta 2019’u iple çekiyor. Biz bunu sahada görüyoruz. Bu şehrin daha vizyoner, şehrin ufkunu açacak aktörlere ihtiyacı var. Şehir susadı. Bunun gereğini de Ispartalı hemşerilerimizle birlikte iktidar olarak gereğini yapacağız.”
 
10 YILDA ITKM PARASINI AMORTİ EDERDİ
Öte yandan Köy buluşmaları programı kapsamında Kuleönü'nde yapılan etkinlikte AK Parti’nin Isparta Belediye Başkanlığı dönemini sert sözlerle eleştiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Biz Isparta Belediyesi’ni almadan önceki dönemde belediyeyi yerle bir etmişler. Teslim ettiğim kasalar, masalar, paralar, pullar hepsi kaybolmuş gitmiş” açıklamasında bulundu. O açıklamaya İl Başkanı Zabun'dan çok sert yanıt geldi. Zabun, şunları söyledi: “ITKM’nin inşaatı 2009’da rahmetli Hasan Balaman döneminde yaklaşık 2,5 yılda o noktaya getirildi. 2009’dan sonra 10 senede hangi mesafe alındı? Yapılan hiçbir şey yok. Bir inşaatın getirisi 10 yıldır. 10 yılda inşaat parasını amorti eder. 10 yıldır 3 metre kare yeri alıyordum, alamıyordum diye hesap yaptı. 10 sene önce orayı bitirmiş olsaydın bugün o inşaatın tamamının değerini bu şehir tekrar kazanırdı. Daha önce kendisine ifade ettim. 1800 araçlık otopark var aç burayı dedim. 1800 otoparktan elde edeceği para onun göz diktiği 3 metre yeri defalarca katlayarak amorti ederdi. Şimdi tüm ısrarlarımıza dayanamadı ve otoparkı açtı. Otoparkta ne değişti? O otopark 10 yıl önce de açılabilirdi. ITKM’yle ilgili kendi görüşmelerimizde de söyledim. Hukuki destek istiyorsan hukukçu olarak vermeye hazırım. Siyasi destek istiyorsan onu vermeye de hazırız dedim. Ama bugüne kadar böyle bir yaklaşımı söz konusu değildir. Ben AK Parti il başkanıyım, yeni yeni bakanlarımıza teşekkür ediyormuş gibi gözüküyor. Düne kadar boş bakan diyen bir yaklaşıma sahipti. Bugüne kadar bana başkanım şöyle bir projemiz var, siz de destekçi olun, Isparta’ya bunu kazandıralım diye hiçbir talebi söz konusu değildir. Tam tersine biz gittik, başkanım önünü tıkama dedik.
MİGROS KAVŞAĞININ TAMAMLANMASINI 1,5 AY ENGELLEDİ
Şehir Hastanesi’nde, Darıderesi 1 ve 2 ile Migros Kavşağındaki süreç aynıdır. Kendisini ikna edene kadar göbeğimiz çatladı. Migros Kavşağında geçişi engelleyen 4 ağaç vardı, kesilmesi gerekiyordu, ağaçların kesilmesini 1,5 ay engelledi. Nihayet ikna ettik, personeli kesti. Arkasından ağaçları kesmişler yazık oldu diyor. Böyle bir popülizm olur mu? 5 ağaç kesilir 5 bin ağaç dikilir. Bizim hükümet olarak diktiğimiz ağaçların hesabı yok. Onların diktiği ağaçları veren de Orman Bakanlığı. Migros Kavşağının tamamlanmasını 1,5 ay engelledi.
HER YERE GİDİP POPÜLİZM YAPMANIN GEREĞİ YOK
Eski devlet hastanelerinin oraya gidiyor esnafa bu hastaneyi buradan götürdüler diyor. Bugün Türkiye’de ilk açılan 3 şehir hastanesinden birisi. Şuanda o hastanede memnuniyet oranı yüzde 100’lere yakın. 5 yıldızlı otel konforunda. Eski yerinde kalsaydı trafik kontrolü sıkıntılı olacaktı. Taşınmamış olsaydı sorunu bir kat daha artıracaktı. İnsanda birazcık ilke olur ve şehri düşünür. Doğruya da doğru dersin, her yere gidip popülizm yapmanın gereği yok.
ESKİ HASTANELERİN ORASIYLA İLGİLİ YAPILACAK İŞLERİ PAYLAŞACAĞIZ
6 yıldır şehir hastanesini konuşuyoruz. Halen onun çevresinde yapılmış bir imar çalışması yok. Çevresini yapmak zorundasın. İmar düzenlemesi ile ticari alanların oluşturulması gerekiyor. Neden duyarsız kalıyorsun? Esnafımız gidiyor yüksek rakamlarla dükkan kiralamaya çalışıyor. Eski hastanenin olduğu yeri tekrar ayağa kaldırmaya onun ne kapasitesi ne de vizyonu yeter. Versinler şunu bunu yapayım diyor, hiçbir iş yapamaz. Keseri kendisine doğru yontacak bir şey varsa oraya odaklanır, ama milletin menfaatine olan işlere arkadaş uzaktır. Eski hastanelerin orasıyla ilgili yapılacak işleri paylaşacağız. Ama bakış açımız şehre çok farklı şekilde hizmet edecek önemli merkezlerden birisi olacak. Onun projesiyle ilgili çalışmaları detayları paylaştıktan sonra paylaşırız.” Gülses Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °