Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İşim derde derman olmak

İşim derde derman olmak

SİYASET 8.05.2018 12:03:00 0
İşim derde derman olmak

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doktoru ve manevi kızı Aylin Cesur İYİ Parti'den Milletvekili Aday Adayı oldu. Cesur'ın seçim bölgesi tercihlerinde Eskişehir, Ankara ve Isparta var.

Cesur'un listesindeki illerde Isparta'nın bir adım önde olduğu İYİ Parti kulislerinde sıkça dillendiriliyor.

Aylin Cesur'un geçtiğimiz günlerde Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e verdiği röportajda dikkat çeken ifadeler yer aldı.

Cesur; "Benim iddiam şu; Eskişehir'de, ikisi de öğretmen anne-babanın kız evladı olarak cumhurbaşkanı doktoru olabildiysem, Türkiyemizin her köyünden bir Aylin çıkmalı ve ben de buna hizmet edebilmeliyim. Demirel'in hikayesi; İslamköy'den Çankaya'ya uzanan uzun ince bir yoldur ve kendi deyişiyle bunu Cumhuriyet'e borçludur. Ben de hizmetle geçen 50 senenin ürünüyüm işte. 20 sene Güniz Sokak'ta, Çankaya'da, köy köy, kasaba kasaba ülkemin her köşesinde, Kosova'dan-Batı Şeria'ya dünyanın her yerinde Demirel ile buna Sokak'ta, Çankaya'da, köy köy, kasaba kasaba ülkemin her köşesinde, Kosova'dan-Batı Şeria'ya dünyanın her yerinde Demirel ile buna çalıştım.Tıp doktoruyum. İşim derde derman olmak. Öğrendiklerimi Allah izin verirse ve milletimiz de uygun görürse, memleketime siyasette hizmete çevirme zamanı" dedi.

Cesur; "Halkımız pahalılıktan, yoksulluktan, işsizlikten, belirsizliklerden dertli. Güvensizlik ve huzursuzluk var ve bir doktor olarak söyleyebilirim ki bu uzun süreli kaygı hali, insanları hasta eden bir duygudur. Sandık bunun ilacıdır. Her konuda olduğu gibi siyasete, ülke sorunlarına sorumluluk duyan her kesimden yeni isimlerin, yüzlerin girmesinin faydalı olacağına inanıyorum. Değişim İYİ'dir. Hayatı yaşamaya değer, mutluluk ve güvenlik dolu hale getirmek gerekiyor. Türkiye'nin meseleleri çözülmeyecek meseleler değil. 15 Temmuz'da iç ve dış karanlık güç odaklarının tezgahladığı hain darbe girişimini, birbirimize kenetlenerek tek vücut olarak bertaraf etmeyi başardık. Bu her türlü takdirin üzerindedir ve farklı görüşlerden olsak bile her türlü sorunların üzerinden birlikte geleceğimizin de en büyük kanıtı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. kaynak: Sözcü


Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °