Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İlçelerde Bilgiç rüzgarı

İlçelerde Bilgiç rüzgarı

SİYASET 4.03.2019 07:14:00 0
İlçelerde Bilgiç rüzgarı
TBMM Başkan Vekili, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, cuma günü geldiği Isparta’da vakit kaybetmeden sahaya inerek, hafta sonunu ilçelerde geçirdi. Uluborlu’ya doğalgaz geleceğini belirten Bilgiç, adliyenin ilçede yeniden açılmasıyla ilgili ‘Bu benim size namus sözümdür’ dedi. Bilgiç, baba ocağı Şarkikaraağaç’ta da büyük bir coşkuyla karşılandı.
TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, hafta sonunu ilçelerde partisinin programlarına katılarak geçirdi. Cuma akşamı Uluborlu Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Mehmet Ünverdi’nin proje tanıtım toplantısına katılan Bilgiç, cumartesi günü de baba ocağındaydı. Bilgiç, gittiği her yerde coşkuyla karşılandı.
MERKEZDE YAPILAMAYAN REHABİLİTASYON MERKEZİ BURADA YAPILIYOR
Uluborlu’ya önemli hizmetler yapıldığını belirten Bilgiç, şöyle konuştu: “Sayın Başkan arkamda ‘Süreyya abimiz var’ diyor. Arkanda benim olmam çok önemli değil. Eğer arkanda halk olmasaydı sen burada olamazsın. Amacımız kubbede hoş bir seda bırakmak. Biz büyük bir aileyiz. Hizmetten başka bir sevdamız yok.  Hizmet işi gönül işi. Belediyecilik de öyle. Ama birazda iş bilmek gerekiyor. Ankara’nın yolunu bilmek gerekiyor. Hiç unutmuyoruz Uluborlu’da öğrencilerimiz için KYK yurdu yaptıracağız. Genel Müdüre gittik. 400 kişilik yurt programa alındı, yeri hazırlayın dediler. Yerimiz de yok, paramız da yok dedik. KYK’nin tarihinde ilk kez 500 bin TL kamulaştırma parası aldık. Böyle yaptık. İşi bilmek gerekiyor. Isparta merkezde yapılamayan rehabilitasyon merkezi burada yapılıyor. Bu da iş bilmektir.
DOĞALGAZ MÜJDESİ
ADLİYE AÇILACAK
Doğalgaz konusunda çalışmalarımız sürüyor. Uluborlu, Senirkent ve Büyükkabaca’yı birlikte aldık. Nüfusumuz 13 bin, yine yetmiyor. Ama doğalgaz inşallah 3 yerleşim yerimize gelecek. Hayırlı ve uğurlu olsun. Uluborlu’da büyük potansiyeli açığa çıkartmalıyız. Bir çok değerimiz var. Tarihten izlerimiz var. Uluborlu hizmetin en iyisini hak ediyor. İl Özel İdaresi olarak köylerimize sıcak asfalt yapıyoruz. Birçok ilde 50-60 km. sıcak asfalt yapıldı. Biz 2 yılda 420 km. sıcak asfalt yaptık. Bu yıl tüm köy yollarımızı sıcak asfalt yapacağız. Uluborlu’da hiç hatamız olmadı mı? Bürokratlara engel olamadığımız konular oldu. Adliye kapandı. Bu Uluborlululara karşı bir hatamızdır Bu hatayı düzelteceğiz. Adliye’yi Uluborlu’ya yeniden açacağız. Bu benim size namus sözümdür. 22 belediyeyi de alıp inşallah sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. 
BİZ OLDUKÇA BAYRAK İNMEZ
Önümüzde 31 Mart seçimi var. Herkesin maskesi düştü, saflar belli oldu. Bir tarafta ülkesini düşünenler diğer tarafta hizipçilerin taşeronları ve terör örgütleri. Biz oldukça bu bayrak asla inmeyecek, ezan susmayacak. Hizmetler nasıl olsa arkadan gelir.
BİLGİÇ BABA OCAĞINDA COŞKUYLA KARŞILANDI
TBMM Başkan Vekili ve Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç cumartesi günü de baba ocağı Şarkikaraağaç’ı ziyaret etti. Burada coşku içerisinde karşılanan Bilgiç, Belediye Başkanı İsa Çarkacı’ya destek istedi. Şarkikaraağaç’ın uzun aradan sonra gerçek belediyecilik ile tanıştığını belirten Bilgiç, şöyle konuştu:
TÜM HALKI KUCAKLAYAN BİR BELEDİYECİLİK
“Son dönemde Belediyecilik anlamında gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımız İsa kardeşime çok teşekkür ediyorum. Uzun zaman sonra Şarkikaraağaç gerçekten belediyecilik ile tanıştı. Bu öyle bir tanışma ki bütün Şarkikaraağaç halkını kucaklayan bir belediyecilik anlayışı ile tanıştı.
BİLGİÇ’TEN İTİRAF: GÖNLÜMÜN KIRILDIĞI ZAMANLAR OLDU
Zaman zaman yılgınlığa düşmedim ama zaman zaman gönlümün kırıldığı süreçleri yaşamadım desem yalan söylemiş olurum. Bugüne kadar hiç yalan söylemedim. Yapılmış hizmetlere karşı insanlar sadece gözlerini değil, vicdanlarını kapattılar. Ama asla Şarkikaraağaçlının ve Isparta halkının gönlüden asla silemediler. En basiti şurada hastane. Hastane inşaatına başlayacağımız sürede burada yapılanları unutamıyorum. Son derece önemli bir hizmet gelecek ‘babasının diktiği ağaçları kesiyor’ dediler. Kötü mu oldu hastaneyi yapmamız. Zaman zaman doktor eksikliklerimiz oldu. Şimdi ek bina yapıyoruz. Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi’ni 100 yatağa çıkaracağız. 16 uzman doktorumuz olacak. Sağlık Bakanlığı standartları kapsamında Şarkikaraağaç asla doktor problemi yaşamayacak. En kısa sürede inşaata başlayacağız. Sağlık ocağını yıkacağız, otopark yapacağız. İlk hastane babamın tek tek eliyle tuğlalarını koyduğu bir bina idi. Ama yıkılması gerekiyordu.
İYİ Kİ AK PARTİ VAR
Şarkikaraağaç’ı mecburi hizmet bölgesine aldık. Her gelen öğretmen mecbur hizmet kapsamında geldi. Çocuklarımız öğretmensiz kalmadı. Ne dediler hatırlıyor musunuz? ‘Şarkikaraağaç’ı sürgün yeri yaptı’ dediler. Çocuklarımız öğretmensiz mi kalsaydı. İktidara geldiğimizde 400 bin öğretmen vardı. Şimdi 1 milyon öğretmen var. Ama yine yetmiyor. Dinamik nüfus içinde bizim çok daha güçlü süreçleri götürmeliyiz. İyiki AK Parti, İyi ki Recep Tayyip Erdoğan vardı.
BİR DÖNEM DAHA İSTEDİ
Şarkikaraağaç’ı çok daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için sizden bir dönem daha istiyoruz. Siz buna varsanız biz de elbirliği ile doğalgazı getirmeye de varız. Bunu buradan başkası söylese ‘sallıyor’ diyebilirsiniz. Bunu Süreyya Sadi Bilgiç söylüyorsa bir bildiği vardır. Biz iktidara geldiğimizde Türkiye’de sadece 6 ilde doğalgaz vardı. Bugün 77 ilde doğalgaz var. Bugün Isparta’da doğalgaz var ama Yalvaç’ta da doğalgaz var. Şarkikaraağaç’a doğalgaz gelecekse ben de bu yükün altına ancak İsa Çarkacı ile girebilirim.”
Bilgiç daha sonra Çiçekpınar’da Derviş Açar’ın seçim bürosunu açtı. Bilgiç ayrıca Keçiborlu’da Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak’ın seçim koordinasyon merkezini ziyaret ederken, Eğirdir’de de AK Parti Adayı Veli Gök’ün proje tanıtımına katıldı.
 

Anahtar Kelimeler: r?zgarı bilgiç ilçelerde
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °