Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

“İhraç edilmesine rağmen partiyi karıştırıyor”

“İhraç edilmesine rağmen partiyi karıştırıyor”

SİYASET 11.04.2017 05:22:00 0
“İhraç edilmesine rağmen partiyi karıştırıyor”
MHP Uluborlu İlçe Başkanı Ülkü Işıldar ve Yönetim Kurulu üyeleri, partiden ihraç edilen Milletvekili Okutan’ın, ilçe teşkilatını ziyaret etme durumuna İl Başkanlığı’nın ‘tehditle’ karşı çıktığını gerekçe göstererek topluca istifa ettiler. Bunun üzerine açıklama yapan MHP İl Başkan Yardımcısı Yusuf Erdoğan, “Partimizden ihraç olmasına rağmen partiyi karıştırmaya devam eden milletvekili Okutan’dır” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Uluborlu İlçe Başkanı Ülkü Işıldar ve Yönetim Kurulu üyeleri görevlerinden istifa etti. Işıldar yaptığı açıklamada “İlimiz milletvekili Nuri Okutan bey ilçemizi ziyaret etmek istediler. Bizlerde kabul ettik. Ancak bunu haber alan il başkanlığı yetkilileri ve merkez ilçe başkanı milletvekilini karşılar ve kabul ederseniz sonuçlarına katlanırsınız diyerek şahsımızı teşkilatımızı tehdit ve rencide etmiştir. Bu nedenle toplu istifa ediyoruz” dedi. İstifanın ardından MHP İl Başkan Yardımcısı Yusuf Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada Nuri Okutan’ın ihraç edilmesine rağmen partiyi karıştırmaya devam ettiği belirtildi.
SONUÇLARINA KATLANIRSINIZ DİYEREK ŞAHSIMIZI TEŞKİLATIMIZI TEHDİT ETTİLER
MHP Uluborlu İlçe Başkanı Ülkü Işıldar, MHP İl Başkanlığı’na gönderdiği istifa dilekçesi işte şu şekilde, “Bizler MHP Uluborlu İlçe Başkanlığı ve yönetim kurulu olarak bütün dava arkadaşlarımızla beraber ömrümüzün en güzel yıllarını partimize ve davamıza verdik. Ailemize çocuklarımıza ayırmadığımız kadar zamanımızı ve maddi imkanlarımızı partimize harcadık. Uluborlu teşkilatı olarak hiçbir parti faaliyetlerinden geri kalmadık. Seçimlerde ve referandumlarda partimizin başını yere eğdirmedik. Anlattıklarımız ülkemizdeki birçok teşkilatımızla aynıdır. Ancak bugün itibariyle yaşadığımız olay bizleri farklı mecralara sürükledi. Bizlerin verdiği oylarla seçilen ancak genel başkanımızın emri ile partimizden ihraç edilen ve halihazırda ilimiz milletvekili Nuri Okutan bey ilçemizi ziyaret etmek istediler. Bizlerde kabul ettik. Ancak bunu haber alan il başkanlığı yetkilileri ve merkez ilçe başkanı milletvekilini karşılar ve kabul ederseniz sonuçlarına katlanırsınız diyerek şahsımızı teşkilatımızı tehdit ve rencide etmiştir. MHP İlçe teşkilatı olarak son gelişmelerle, hareketimizin ülkücü çizgisinde ayrılmış demokratik hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği çizgiye getirildiğini üzüntü ile görmekteyiz. Bu netice itibariyle Uluborlu İlçe Başkanı ve Yönetim kurulu olarak mevcut görevlerimizden toplu istifa ediyoruz.”
HİÇ BİR MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİLİ YÖNETİCİ TEHDİT YA DA YASA DIŞI YOLLARA TENEZZÜL ETMEZ
İstifanın ardından MHP İl Başkan Yardımcısı Yusuf Erdoğan, şu açıklamayı yaptı: “Milliyetçi Hareket Partisi Uluborlu İlçe Teşkilatının toplu olarak istifa ettiğini medyadan öğrenmiş bulunmaktayız. Henüz İl Başkanlığımıza yapılmış resmi bir başvuru yoktur. Açıklamalarda tehdit edildiklerinden bahsetmişlerdir. Hiç bir Milliyetçi Hareket Partili yönetici tehdit ya da yasa dışı yollara tenezzül etmez. Sözüm ona olağanüstü kongre çalışmaları diye 1 Kasım 2016 sonrası; “Genel Merkez aleyhinde hareket ve davranışlarına rağmen” sadece kendilerini uyararak süreci, parti içi demokrasi adına bu şekilde bugüne kadar getiren teşkilatla ilgili, demokratik bir tavrın ve yönetimin olmadığını söylemek siyasi ahlaka, edebe sığmayan bir davranıştır. Milliyetçi Hareket Partisi herhangi bir siyasi parti değildir. Prensiplerimiz ön plandadır. Prensiplerimize aykırı hareket edenlerinde asla yanına kar kalmaz.
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’NİN KAPILARI SONUNA KADAR OKUTAN’A KAPANMIŞTIR
Uluborlu İlçe Başkanının, bir istifa fikri varsa bunu bizimle görüşerek, bir çözüm bulamazsa yapması daha faydalı olurdu. Âmâ niyeti üzüm yemek olmayan Ülkü IŞILDAR teşkilatı kullanarak bir fırsatçılık yapmış ve kongreye kısa bir zaman kalmasına rağmen bazı haber sitelerinde yer aldığı gibi güya istifa etmiştir. Maalesef bu çirkin olaya sebep olan, iyi niyetli duygularla seçtiğimiz ama yüzündeki maske düşünce gerçek niyeti ortaya çıkan ve partimizden ihraç olmasına rağmen partiyi karıştırmaya devam eden milletvekili Okutan’dır.  Milliyetçi Hareket Partisi’nin tercihi ve ülküdaşlarımızın emeklerini hiçe sayarak Isparta’da teşkilatlarından bir şey koparmaya çalışan Milletvekili Okutan’a bu vesile ile bir kez daha söylüyoruz; Milliyetçi Hareket Partisi’nin kapıları sonuna kadar Okutan’a kapanmıştır. Parti içinde fitne yaparak bir yere varmaya çalışanlar, bize göre şeytani bir yaklaşım içindedir. Buna ülkücü hareket mensupları alet olmayacaktır. Fitneyi çıkarandan da, yapandan da Cenab-ı Allah Ülkücü Hareketi korusun.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °