Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

‘Hırsızlar çalacak, milletimiz ödeyecek’

Elektrik faturalarından alınan kayıp kaçak bedelinin Meclis’te çıkartılan kanun değişikliği ile yasal hale getirilmesine tepki gösteren Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Kenan Büyükleblebi, “İşte Adalet ve Kalkınma Partisi’nin a

SİYASET 10.06.2016 07:03:00 0
‘Hırsızlar çalacak, milletimiz ödeyecek’
TBMM Genel Kurulu’nda elektrik piyasası kanunundaki değişiklik maddeleri görüşülerek kabul edilmişti. Yeni düzenleme ile elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedeli yasal hale getirildi. Saadet Partisi(SP) Merkez İlçe Başkanı Kenan Büyükleblebi, dün parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla yapılan değişikliğe tepki gösterdi. Büyükleblebi, “Hırsızlar çalacak, milletimiz ödeyecek” dedi.
HAKKI ÜSTÜN TUTAN HİÇBİR ANLAYIŞ, BÖYLE YASA VE KANUN ÇIKARAMAZ
SP Merkez İlçe Başkanı Kenan Büyükleblebii açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “4 Haziran 2016 tarihinde elektrik piyasası kanunundaki yapılan değişiklik meclisten maalesef geçti. Böylelikle kayıp kaçak bedelinin tüketiciden alınması yasalaştı. Daha basit anlatmamız gerekirse hırsızlar çalacak, milletimiz ödeyecek. İşte biz bu yasanın adına zulüm yasası diyoruz. Hakkı üstün tutan hiçbir anlayış, böyle yasa ve kanun çıkaramaz. Ancak kuvveti üstün tutan Metalist bir anlayışın çıkaracağı bir yasadır bu. Ben kuvvetliyim, ben iktidarım, ben devletim, istediğime mükafat veririm, istediğime zulüm yaparım diyen iktidar, bu yasayla devletine ve milletine karşı dürüst , namuslu vatandaşlarına ceza kesiyor.  Dünyanın en pahalı elektriğini kullandıracaksınız, en ağır vergilerini yükleyeceksiniz, özellikle de kayıp kaçağın en fazla olan doğu illerinde çözüm süreciyle beraber devletin kurum ve kuruluşlarına görev yaptırmayacaksınız, bunu bahane ederek de bedelini vatandaşlarımıza ödettireceksiniz.
ADININ ADALET OLMASI ADALETİ UYGULAMASI ANLAMINA GELMİYOR
İşte Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adalet anlayışı budur. Adının adalet olması adaleti uygulaması anlamına gelmiyor. Mecliste maalesef hakkı üstün tutan bir saadet partisinin bulunmayışı aziz milletimizin her geçen gün sırtına büyük bir yük yüklemektedir. Bu yasa sadece ekonomik olarak ele alınacak bir yasa değildir. Batı illerinde yaşayan vatandaşlarımızla doğu illerinde yaşayan vatandaşlarımızın birbirlerinin arasının kopmasına sebep olup, arasına fitne sokulması anlamına gelir. Maalesef iktidar ateş ile oynuyor.
SP’NİN BULUNMADIĞI HİÇBİR YERDE MİLLETİMİZİN YARARINA BİR İŞ YAPILMIYOR
Görüyoruz ki Saadet Partisi’nin bulunmadığı hiçbir yerde milletimizin yararına bir iş yapılmıyor. Mecliste olmasa da elimizden geldiğince milletimizin haklarını savunmaya ve milletimizin yanında sürekli bulunmaya devam edeceğiz.” 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °