Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Hedefimiz belediyelerin 3’te birini almak

Hedefimiz belediyelerin 3’te birini almak

SİYASET 26.09.2018 08:16:00 0
Hedefimiz belediyelerin 3’te birini almak
Yerel seçimlere ilişkin çalışmalara başladıklarını söyleyen CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, yerel seçime kendi adayları ile katılacaklarını söyleyerek “CHP olarak hedefimiz Isparta’da mevcut 22 belediyenin en az 6-7’sinde belediye başkanı çıkarmak ve Isparta’daki belediyelerin 3’te birini sosyal demokrat belediye başkanları ile yönetmek olacak” dedi.
CHP Genel Merkezinin ittifak konusunda tavrı illere bıraktığını söyleyen CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, “Genel Merkezimizin yaptığı il başkanları toplantısında Genel Başkanımız hem kanunen yerel seçimlerde ittifakın mümkün olmadığını gerekçeleri anlattı, hem de ittifakın illerin kendi durumlarına göre belirlenmesi gerektiğini söyledi. İttifakları il ve ilçe başkanlıkları kendi durumlarına göre belirleyecek, sizin gönderdiğiniz listeleri biz kabul edeceğiz dedi. Bizde Isparta’da kendi adayımız ile seçimlere gireceğiz, fakat ittifak arayışında da olacağız. Isparta’nın da artık sosyal demokrat belediyecilikle tanışması gerekiyor. Yerel seçimlerde İYİ Parti olur, Saadet Partisi olur, diğer partiler olur hepsine destek çağrısı yapacağız” diye konuştu.
BU BİR EKİP İŞİ
Belediye meclis üyelerine özel önem verdiklerini belirten Kürkçü, Gülses’e yaptığı değerlendirmede “Ayrıca yerel seçimleri sadece belediye başkanı üzerinden bir siyaset ile götürmeyeceğiz. Belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri ile ilgilide ciddi bir çalışma yürüteceğiz. Isparta’da sadece belediye başkanın ismi biliniyor. Diğer belediye meclis üyeleri tanınmıyor. Oysa bu bir ekip işidir, belediye meclis üyeleri ile işler birlikte yürütülüyor. Çok kaliteli, belediyecilikten anlayan, hukuk bilgisi olan, şehircilikten gelen arkadaşlarımızı belediye meclis adaylığında görmek istiyoruz. Bu noktada Genel Merkezimiz bize ön seçim yetkisi de verdi. Belediye meclis adaylarımızı ön seçimle belirleyebileceğiz” ifadelerini kullandı.
DİĞER PARTİLERDEN DE OY ALABİLECEK İSİMLER BELİRLEYECEĞİZ
CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü açıklamasında şunlara yer verdi. “Şuan için Belediye Başkan adayı ismini ortaya atmak istemiyoruz. Birden fazla aday adayı olabilir. Bu aday adayları arasından diğer partilerden de oy alabilecek belediyecilikte başarılı olabilecek adaylar üzerinde duracağız. Başka bir partinin adayını desteklemeyi hiçbir zaman aklımızdan geçirmiyoruz. Isparta belediye başkan adayını merkez ilçe yönetimi ile birlikte belirleyeceğiz. İlçelerde mevcut iki belediye CHP’li. Bu belediyelerde zaten kanılmış belediyeler olduğu için birden fazla aday çıkıyor. Bu ilçelerde bu hafta içerisinde toplantılar yaparak aday adayları ve belediye başkanlarımızla görüşeceğiz. Kanılmış belediyeler için genel tavrımız belediye başkanları başarılı ise mevcut belediye başkanları ile yola devam etmek olacak.
HEDEF ISPARTA’NIN ÜÇTE BİRİNİ ALMAK
Bunun yanında az oy farkı ile kaybettiğimiz belediyelerimiz var. Gönen, Uluborlu gibi, daha önce kazanıp kaybettiğimiz Eğirdir ve Keçiborlu gibi ilçelerimiz var. Bunlara özel önem vereceğiz. Diğer ilçelerde de CHP kendi belediye başkan adayları ile yerel seçimlere girecektir. Beldelerden yine Çiçekpınar’da çok az bir oy farkı ile adayımız kaybetti. Aday arkadaşımız belediyecilikten gelen çok yetkin bir adaydı. Bu gibi beldelere de özel önem vereceğiz. CHP olarak hedefimiz Isparta’da mevcut 22 belediyenin en az 6-7’sinde belediye başkanı çıkarmak ve Isparta’daki belediyelerin 3’te birini sosyal demokrat belediye başkanları ile yönetmek olacak. Diğer yerlerde ise belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri ile ilgili yoğun bir çalışma yürüteceğiz.”   GÜLSES GAZETESİ
 

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °