Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

‘Halkın isteklerine göre aday belirledik’

‘Halkın isteklerine göre aday belirledik’

SİYASET 19.06.2018 09:54:00 0
‘Halkın isteklerine göre aday belirledik’
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, milletvekili adaylarını Isparta halkının taleplerine göre belirlediklerini söyleyerek “çok kaliteli milletvekili adayları ile yola çıktık. Milletvekillerimizi tespit ederken özellikle sahada duyduğumuz halkın içinden olmalı, ulaşabileceğimiz kişiler olmalı, bizimle birlikte yaşayan olmalı, Ispartalı ile ağlamış Ispartalı ile gülmüş kriterlerine göre adaylarımızı belirledik” dedi.
24 Haziran seçimlerine az bir zaman kala seçim çalışmalarını sürdüren MHP İl Başkanı İsa Yalçın Cumhur ittifakı dışındaki siyasilerin seçimin gerekliliğini halen kavramadığını söyledi. Yalçın, “Bu seçimin hangi şartlarda yapıldığı, neden seçimin erkene alındığı konusunda Cumhur ittifakı dışındaki adayların durumu anlamadığını görüyoruz. Bu nedenle seçim sürecini bir tiyatro havasında götürüyorlar. Herkes kendisini ön plana çıkaracak bir olay üzerinden hareket ediyor. Birisi uzun yıllar önce Isparta’da yaptıklarını, bir başkası rahmetli Cumhurbaşkanımızın yanında yaptığı görevi anlatarak kendini ön plana çıkarmaya çalışıyor. Tam bir tiyatro sahnesi yaşıyoruz” diye konuştu.
‘CUMHUR İTTİFAKI İLE KIYASLAMAK MÜMKÜN DEĞİL’
Yalçın, halkın taleplerini göz önünde bulundurarak adaylarını belirlediklerini söyleyerek “ Millet ittifakı adıyla adlandırılan, ama adında millet olsa bile milletin beklentilerinden ve gerçek yaşantısından uzak olan oluşumla, niye bir araya geldiklerini dahi anlatamayan, bu oluşumla Cumhur ittifakını kıyaslamak mümkün değil. Cumhur ittifakının en önemli özelliği Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımızın Türkiye’de en yüksek oy aldığı illerden birisi Isparta olacak ve seçilecektir. İkincisi ise Milliyetçi Hareket Partisinin de dahil olduğu bir meclis oluşması için çok kaliteli milletvekili adayları ile yola çıktık. Milletvekillerimizi tespit ederken özellikle sahada duyduğumuz halkın içinden olmalı, ulaşabileceğimiz kişiler olmalı, bizimle birlikte yaşayan olmalı, Ispartalı ile ağlamış Ispartalı ile gülmüş kriterlerine göre adaylarımızı belirledik” ifadelerini kullandı.
EN YAŞANABİLİR İLİ DAHA ÜST SEVİYELERE ÇIKARMAK İÇİN
Yalçın açıklamasında şunlara yer verdi. “24 Haziranda en iyi sonucu alarak, parlamentoda yer alacağız ve Isparta’nın yararına hizmetleri getireceğiz. Isparta’da MHP’nin belediye başkanı olduğu 7 tane belediyemiz bunlardan birisi de Isparta Belediyesi. Türkiye’nin en yaşanabilir ili Isparta’yı daha üst seviyeye taşımak için cumhur İttifakının önemli çalışmaları olacak. Isparta’da samimi bir ortamda güzel bir kampanya süreci geçiriyoruz. Kıymetli hemşerilerimizden bu süreçte Cumhur ittifakının devamında ne olacağının tereddütlerini gördük. Fakat anlattık, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve liderimiz Devlet Bahçeli bu ittifakı o kadar yürekten inanmışlar ki gelecekte ittifakın başarılı işler yapacağı buradan görülüyor. Özellikle 15 Temmuz sonrası ‘başınıza taş mı düştü bunu böyle yapıyorsunuz?’ diye sonranlar oldu. Bizde başımıza taş değil bombalar düştü diyerek yaşananları anlatıyoruz.”
SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİNİ BİLİYORUZ
Isparta’nın öncelikli sorunları ile ilgili çözüm önerilerini hazırlayarak seçime girdiklerini bildiren Yalçın, “Isparta’da birinci öncelikli sorun işsizlik, bunun yanında kendi havzamız içinde kendine yetebilen bir ekonomimizin oluşturulması gerekiyor. Ayıca ciddi bir sosyal doku çalışması yaptık. Hangi tarımsal üretim nerede geliştirilebilir, hayvancılıkta neler yapılmalı, inanç turizmi, kış turizmi, yayla turizmi konusunda neler yapılabilir. Isparta’da tabiat varlıkları ile ilgili neler yapılmalıdır. Bunları belirledik. Bu konularda yasal anlamda yapılacak çalışmaların hazırları yapıldı. Bakanlıklardan alınacak destekler belirlendi. 25 Haziran’dan itibaren bu sorunların çözümü için parlamentoda olacağız” dedi. 
 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °