Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Halkın değil Erdoğan’ın taleplerine cevap verecek bir kabine oluşturuldu

Hükümet değişikliğini değerlendiren CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, “Yeni kabine bizim için sürpriz olmadı. Halkın değil de Recep Tayyip Erdoğan’ın taleplerine cevap vereceği aşikardır' dedi.

SİYASET 26.05.2016 07:06:00 0
Halkın değil Erdoğan’ın taleplerine cevap verecek bir kabine oluşturuldu
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Eyüp Ersoy, hükümet değişikliğini değerlendirdi. Yeni bakanlar kurulunun kendileri için sürpriz olmadığını ifade eden Ersoy, “Halkın değil de Recep Tayyip Erdoğan’ın taleplerine cevap vereceği aşikardır. 26 milyon civarında oy almış bir Başbakan’ı bir saray darbesi ile indirip yerine her dediğini yapacak, Başbakanlık sistemi için canını verecek birini ve kabineyi oluşturmuştur. Recep Tayyip Erdoğan’a hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Yeni kurulan kabinede eski anlayış sistemi devam edecek. İç ve dış politika aynı anlayış ile yürüyecek. Yeni kurulan kabinenin bir önceki ile arasında fark yok. Onun için daha önce de Türkiye’nin ihtiyaçlarına nasıl cevap veremiyorlarsa yine aynısı olacaktır. Recep Tayyip Erdoğan neyi öngörüyorsa o doğrultuda gidecekler.”
BU SÖZLERİN CHP OLARAK TAKİPÇİSİYİZ
Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım’ın Isparta’yla ilgili Dereboğazı ve Konya yolu sözlerini olduğunu hatırlatan Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu sözlerin CHP olarak takipçisiyiz. Muhalefet olarak bu sözleri ile karşılarında olacağız. Ülkenin içinde bulunduğu bir durum var. Ekonomik kriz kapıda. Bunları da göz ardı etmemek lazım. Dereboğazında bir parça Isparta bir parça da Antalya’dan bölünmüş yol ile geçirileceğinden eminim. Hızlı tren projesine de gelirsek çok kısa vadede görünmüyor.
KANIMIZ AKSA DA BU İŞE ENGEL OLMAK İÇİN SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ
Başkanlık sistemini kabul ettiremezse partili cumhurbaşkanlığı için oynayacak. Bu durumlarda başkanlık sisteminin geçmesi imkansıza yakındır. MHP’nin de bu koşullarda başkanlığa evet deme ihtimali yok. MHP’nin Genel Başkanı değişirse işler iyice sarpa saracak. HDP’lilerin dokunulmazlığını kaldırarak bir ara seçime gidilirse de bu çok uzun bir süreç anlamına geliyor. Mahkeme ve Yargıtay sürecini düşünecek olursak en az bir dava 2 yıl sürüyor. Yapacakları tek bir yol var o da yeniden bir seçimin yapılması. Bu koşullarda başkanlık sisteminin geçeceğine inanmıyorum. Kanımız aksa da bu işe engel olmak için sonuna kadar direneceğiz.”

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °