Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Günaydın beni 2 kez şikâyet etti

Günaydın beni 2 kez şikâyet etti

SİYASET 7.11.2016 06:32:00 0
Günaydın beni 2 kez şikâyet etti
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Belediye Başkanı Günaydın’ın, kendisi hakkında eleştirili sözlerinden dolayı 2 kez savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, “Daha bugüne kadar kendim hakkında veya partimle ilgili yerel anlamla ilgili söyleyenlerden şikâyetçi olmadım. Suç teşkil edebilen kendisinin yargılanabileceği alanlar vardı. Ama kendisi beni şikâyet etti” dedi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’la son birkaç aydır iyi giden ilişkileri hakkında K32’de katıldığı Basın Kulübü Programında değerlendirmelerde bulundu. “Günaydın’ın bu yaklaşımı 2009’da belediye başkanı seçildikten sonra olsaydı daha farklı süreçler yaşanırdı” diyen Zabun, siyasi eleştirileri nedeniyle Başkan Günaydın’ın 2 kez kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu anlattı. Zabun, Günaydın’ın bu yakınlaşmasını farklı değerlendirenlerin de olduğunu ifade etti.
KENDİSİNİ DEV AYNASINDA GÖREN BİR YAKLAŞIMI OLDU
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Daha önce Sayın Günaydın, son 3-4 aylık süreç içerisindeki yaklaşımını 2009’da seçildiği andan itibaren ortaya koymuş olsaydı, hükümet kaynaklarının Isparta Belediyesi üzerinden Ispartalı hemşerilerimizle buluşmasında en ufak tereddüt yaşamazdık. Daha düne kadar sayın Günaydın, gelen bakanlara laf söylüyordu. Sonuçta gelen insan bakan, senin proje götürüp destek isteyen merci. Son 3-4 aydır iyi geliyor. Biz elimizi uzattık. Söyleye söyleye, sayın başkan böyle yapma, yanlış yapıyorsun, senin burada herhangi bir şey kazanma şansın yok, kendini dev aynasında görme, biz Isparta’ya bu hizmetleri üretmek istiyoruz diye Sayın Süreyya beyin de bir takım görüşmeleriyle falan da bir zemine geldi. Ama biz daha önce de söyledik. Biz farklı bir yaklaşım ortaya koymadık. Başından beri söylüyoruz. Ama Sayın Günaydın ne hikmetse kendisini dev aynasında gören bir yaklaşımla ne bakanı tanıdı, ne başbakanı tanıdı, sorarsanız tırnak içerisinde söylüyorum, bakandan da başbakandan da üst düzey konumda, sayın bakana da sayın başbakana da laf söylüyordu. İfade etmiş olduğu sözlere siyasi eleştiridir diyoruz. Daha bugüne kadar kendim hakkında veya partimle ilgili yerel anlamla ilgili söyleyenlerden şikâyetçi olmadım. Suç teşkil edebilen kendisinin yargılanabileceği alanlar vardı. Ama Sayın Günaydın beni 2 kez şikâyet etti. Savcılık bunu eleştiri olarak gördüğü için takipsizlik kararı verdi. Kendisi buna itiraz falan etti” şeklinde konuştu.
YAKINLAŞMASINI FARKLI GÖRENLER VAR
Ispartalı vatandaşlarda Günaydın’ın bu yakınlaşmasının farklı kaygıları nedeniyle gerçekleştiği yönünde bir inanç olduğunu ileri süren Zabun, “Onun samimiyeti, samimiyetsizliği bizim için önemli değil. Bizim için engel teşkil etmesin yeter. Bu hizmetlerin Ispartalı hemşerilerimizle buluştururken engel, gölge olmasın yeter” dedi.
ENGEL OLMASAYDI ŞEHİR HASTANESİ 3 YIL BİTİRİLMİŞTİ
Zabun, Günaydın’ın hizmetlere engel olmasıyla ilgili Şehir Hastanesi’ni örnek gösterdi. Zabun, şunları söyledi: “Şehir Hastanesi sayın Günaydın tarafından engellenmemiş olsaydı 3 yıl önce bitirilmişti. Ufak hesaplarla, yeri yanlıştır vs görüşleriyle, imar değişikliklerini geciktirmek suretiyle, belediye arsasıyla ilgili afaki rakamlar isteyerek, orada yaşadıklarımızı biz biliyoruz. Bunları tekrar mı hatırlatalım? Bakanlık 200 bin m2 alan gösterin hastaneyi yapalım dedi. Biz Sümer Halı’nın oradaki alan ile İl Özel İdare’nin alanını birleştirmek koşuluyla 200 bin m2’yi oluşturduk. Eğer sen belediye olarak çık de ki; benim şurada 200 m2 alanım var, veriyorum hastaneyi oraya yapın de, biz yapmazsak namerdiz dedim. Hatta sen arsayı gösterirsen biz hastaneyi oraya taşımazsak ben istifa edeceğim dedim. Sen bu alanı göstermezsen istifa edecek misin dedim. Bunlar arşivlerde vardır. Maalesef 2 yıl yer göstermedi. Zaten böyle bir imkân yoktu zaten. Biz o süreçte imar değişikliklerini tamamladık. Sen çözmezsen bakanlıktan çözeceğiz dedik. Direnme dedik. Nihayetinde belediyeden imarla ilgili düzenleme çıktı. 1- 2-3 bin metrekarede belediyenin mülkiyeti vardı. Biz 100 bin metrekareyi tek kuruş almadan İl Özel İdare’den tahsisini yaptık. Belediye kendi mülkiyetinin hesabına düştü. Şehir Hastanesi’nin rakamsal büyüklüğü Isparta tarihinde yapılan yatırımlardan daha büyük.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °