Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

‘Güçlü, büyük Türkiye için evet dememiz lazım’

‘Güçlü, büyük Türkiye için evet dememiz lazım’

SİYASET 14.04.2017 05:24:00 0
‘Güçlü, büyük Türkiye için evet dememiz lazım’
TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Bolatlar İnşaat bünyesinde çalışan işçilerle buluştu. Pazar günü yapılacak referandumda milletin ‘evet’ oylarına talip olduklarını belirten Bilgiç,  “Bu memlekette istikrar olsun, refah olsun, zenginlik olsun, huzur olsun. Bizim derdimiz bu. Güçlü büyük Türkiye’yi kurmak için 16 Nisan’da hep birlikte evet dememiz lazım” dedi.
AK Parti 16 Nisan referandumuna ilişkin saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Dün referandum çalışmaları kapsamında Bolatlar İnşaat bünyesinde çalışan inşaat işçileri ile bir araya gelen TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, işçilere 16 Nisan’da yapılacak referandumda neden evet oyu verilmesi gerektiğini anlattı. 
BUGÜN ÖNÜMÜZDE KRİTİK BİR SÜREÇ VAR
İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, toplantıda kısa bir sunuş yaparak “Bolatlar inşaatın çok kıymetli çalışanları bugün önümüzde kritik bir süreç var. Hem bu süreçten hem de bizim Bolatlar inşaat olarak geleneksel hale getirdiğimiz yeni evimize teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bugün bizleri kırmayarak onurlandıran sayın vekilimize de teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 
KAFA KARIŞIKLIKLARI VAR AMA BİZ NE YAPTIĞIMIZI BİLİYORUZ
Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise, “Sebebi ziyaretimizin Allahın emri, peygamberin kavli ile Pazar günü sandığa gidiyoruz. Evet oylarınıza talibiz. Memleketimizin birlik beraberliği için, bekası için, Allahın izni ile memleketimizin üniter yapısını korumak, ezanına sahip çıkmak için sandıkta evet dememiz gerekiyor.  Ama hep başka şeyler söylüyorlar. Anayasa değişikliği ile ilgili kafa karışıklıkları var ama biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bu ülkede artık hükümetler üç beş aylığına gelip gitmesin. Onların üzerinde hiçbir vesayet sistemi hiçbir baskı olmasın. Hükümetler millet tarafından seçilsin. Her türlü baskıdan vesayetten korunsun. Beş yılda bir gelsin ve beş yılda bir gitsin. Ülke yönetiminde kavga dövüş, çatışma olmasın. Cumhurbaşkanı, başbakanlar birbiri ile kavga etmesin. Yönetimde çok başlılık ortadan kalksın tek başlı bir yönetim olsun. Böylece de bu memlekette istikrar olsun, refah olsun, zenginlik olsun, huzur olsun. Bizim derdimiz bu” diye konuştu. 
CUMHURİYETİ KURALI 65 TANE HÜKÜMET DEĞİŞTİRMİŞİZ 
Göreve gelen hükümetlerin daha planlama yapamadan düşürüldüğünü söyleyen Bilgiç, “94 yıl olmuş Cumhuriyeti kuralı 65 tane hükümet değiştirmişiz. Bir hükümet işbaşına geliyor, daha ne olup bittiğini anlamadan, vatandaşın ihtiyacı nedir? Yol mu lazım, elektrik mi lazım, su mu lazım, enerji santrali mi lazım, köprüler mi lazım? Bunları anlamadan. Acaba kaç para var cebimde, memleketin ne ihtiyacı var. Ne kadar zamanda bunları yapabilirim. Hükümet bunu anlamadan bir el geliyor, tokadı basıyor. O gidiyor, yeni hükümet geliyor. Ülke başlıyor patinaj yapmaya. Ondan sonrada zorluklar, sıkıntılar” ifadelerini kullandı. 
15 SENEDE BÜYÜK REFORMLAR YAPILDI
Son 15 senede AK Parti hükümetleri ile birlikte çok büyük reformlar yapıldığını söyleyen Bilgiç, “Daha önce hayal dahi edilemeyecek şeyler yapıldı. Sosyal güvenlik kurumları birleştirildi, hastaneler birleştirildi, senin hastanen benim hastanem ayrımı kalktı. İlaç kuyrukları kalktı, özel hastaneler dahil herkes istediği hastaneye giderek kendi doktorunu seçer hale geldi. Hastanede rehin kalmalar kalktı. Doğduğu günden itibaren 18 yaşına kadar olan çocuklarımızın hepsi devletin sağlık güvencesi altına alındı. Ama bunları daha da geliştirmek lazım. İşte büyük şehir hastanesini yaptık. Artık nüfusu 500 altında olan ebe olmayan köylerimizde mobil sağlık ekipleri hizmete başladı” şeklinde konuştu. 
AK PARTİ DÖNEMLERİNDE 800 MİLYARLIK YATIRIM YAPMIŞIZ
AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, işçilere hitabında şunları söyledi. “Çünkü bu millet her şeyin en iyisini hak ediyor. Bölünmüş yollar, göletler, barajlar, sulama sitemleri bunlar lazım. Bu ülkenin ürettiği ürünün değerinin artması, milletin zenginleşmesi, çoluğumuzun çocuğumuzun refah düzeyinin artması için bunları yapmamız lazım. Siz gelmişsiniz, iradenizi ortaya koymuşsunuz bizde AK Parti dönemlerinde 800 milyarlık yatırım yapmışız. Peki siz iradenizi ortaya koydunuz da bizi rahat bıraktılar mı? 2002’de iktidara getirdiniz, daha bir sene olmadan 2003 senesinde ülkede darbe hazırlıkları başlattılar. Milletin kendi partisini hiç kimseden icazet almadan iktidara getirmesini kabullenemediler. Onlar her gelen iktidarın kendilerinden icazet almasına alışmışlar.
CHP, HSYK’YI FETÖ’YE TESLİM ETTİ 
2007 yılına geldik, e-muhtıra. Daha sonra CHP ile Anayasa Mahkemesinden yargı darbesi, 367 diye bir karar çıkardılar, meclisi kitlediler, cumhurbaşkanını seçemez hale getirdiler, erken seçime gönderdiler. Muratları neydi, ne bekliyorlardı? Erken seçimde bunlar tasfiye olacak. New oldu? Millet daha güçlü şekilde getirdi mi? Bitti iş yine bitmedi. Aradan daha bir sene geçmedi. Kapatma davası. AK Partiyi kapatmaya kalktı. Bir senede bununla uğraştık. Daha güçlü bir demokrasi için daha sivil bir anayasa dedik. 12 Eylülde referanduma gidiyoruz. Artık yargının da daha bağımsız olmasını tahsis edeceğiz. HSYK seçimlerinde gittiler, CHP Anayasa Mahkemesinden bir kararı iptal ettirdi, gitti HSYK seçimlerini FETÖ terör örgütüne teslim etti. 
YAPTIKLARININ BEDELİNİ BU MİLLET ÖDÜYOR
Sonrada FETÖ eliyle bu ülkede yargı darbelerini başlattılar. Önce askerden başladılar kumpas davaları. Sonra 7 Şubatta bu ülkede MİT müsteşarını tutuklamaya ve onun üzerinden hükümeti yıkmaya kalktılar. Yetmedi bu memleketin Türkmen kardeşlerine gönderdiği yardım tırlarını bastılar. Ülkeyi teröristlere yardım ediyor diye terör ülkesi ilan edip bu ülkede darbe yapmak istediler. Olmadı gezi olayları dediler 4,5 olan faizleri bugün %18’lere yükselttiler. Bunun hesabını siz ödüyorsunuz. Onlar ödemiyor. Ülkeyi kardeş kavgasına sürüklemek istediler yine tutmadı. Amaç neydi hükümeti devirmek. Milli iradeyi yok etmek. 17-25 aralıkta yolsuzluk var diye uydurdular yeni bir darbe yapmaya kalktılar. 
SAVUNMA SANAYİSİ OLMAYAN ÜLKE SÖMÜRGE OLUR
En son geldiler 15 Temmuzda bu ülkeyi kardeş kavgasına sürüklemek, kan gölüne çevirmek, bu ülkeyi işgal kuvvetlerine teslim etmek için darbe girişimi diye yumuşatılamayacak bir terörist saldırı yaptılar. Her şeyi hesap ettiler, bu aziz milleti hesap edemediler. 15 yılda kendi, piyade tüfeğimiz yaptık, kendi helikopterimizi yaptık, kendi insansız hava aracımızı yaptık, kendi tankımızı yaptık, kendi denizaltımızı yaptık. Bunlar bu yüzden güçlü bir Türkiye istemiyor. Çünkü savunma sanayine sahip olmayan bir ülke olsa olsa sömürge olur. Şimdi insansız hava aracımız kalkıyor. 7 bin metre havada 24 saat duruyor. Bunu Türkler yaptı biz yaptık. 
16 NİSAN’DA HEP BİRLİKTE EVET DEMEMİZ LAZIM 
Uçaklarımızı kaldıramıyorlardı. Çünkü uçaklarımızı kaldırmak için gerekli bütün yazılımlar İsraillilerindi. Şimdi bunların hepsi Türk mühendislerin, kendi yazılımlarımız. Güçlü bir Türkiye onların işlerine gelmiyor, dünya beşten büyüktür diyerek dünyaya kafa tutan bir Türkiye onların işine gelmiyor. Avrupa’nın bütün meydanlarında FETÖ’ye PKK’ya kucağı açmışlar hayır kampanyaları yürütüyorlar. Size ne ya. Sana ne bizim iç işimizden, sen eski Türkiye mi zannediyorsun bunu. Senin kapında dilenen 79 sente muhtaç Türkiye mi zannediyorsun bunu. O işler geçti, o tren kaçtı. Artık bu ülke büyük bir ülke. Onun için bizim iç işimize karışma sen kendi işine bak. Bizim güçlü büyük Türkiye’yi kurmak için 16 Nisan’da hep birlikte evet dememiz lazım.”  


Anahtar Kelimeler:
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °