Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Gönül rahatlığıyla evet diyeceğim

Gönül rahatlığıyla evet diyeceğim

SİYASET 13.04.2017 06:06:00 0
Gönül rahatlığıyla evet diyeceğim
Gülkent’te Bugün Programına konuk olan MHP Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumuna gönül rahatlığı ile evet diyeceğini belirtti. Çapraz, “Bizim için evet diyen vatandaşımızda değerlidir, hayır diyen vatandaşımızda değerlidir. Geldiğimiz süreçte evet diyende, hayır diyende duruma çok hakim görünmüyor” dedi.
MHP Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, Gülkent’te bugün programının konuğu oldu. 16 Nisan referandumu üzerine soruları cevaplayan Çapraz, Anayasa değişikliği sürecine nasıl gelindiğine dikkat çekerek “15 Temmuzda Türkiye ağır bir süreçten geçti.  Darbe girişiminin ardından, MHP söz konusu vatandır diyerek Yenikapı’da oluşan birlikteliğin içinde oldu. Bu noktadan sonra bir anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğu görüldü. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli tarihi bir sorumluluk alarak bir anayasa çalışması teklif etti. CHP bu noktada tarafsız kalmaya çalışsa da daha sonra hayır diyerek siyasete devam etmeye çalışıyorlar” diye konuştu.
İNSANLARIN BİR BÖLÜMÜ OLUŞTURULAN KAFA KARIŞIKLIĞINDAN DOLAYI KARARSIZ
Referandumda evet ve hayır diyenlerin büyük bölümünün siyasi olarak tavır aldığını söyleyerek “Bir siyasetçi olarak inanmadığım hiçbir şeyi siyaseten bile olsa savunmam. Vicdanım çok rahat olarak şunu söyleyebilirim, ben evet diyeceğim. Evet dememde hiçbir sakınca yok, rahatlıkla evet diyeceğim. İnsanların bir bölümü oluşturulan kafa karışıklığından dolayı kararsız. Bizim için evet diyen vatandaşımızda değerlidir, hayır diyen vatandaşımızda değerlidir. Lakin geldiğimiz süreçte evet diyen vatandaşımızda, hayır diyen vatandaşımızda duruma çok hakim görünmüyor. Evet diyenler belirli bir siyasi görüşün etkisi ile evet diyor. Hayır diyenlerde belirli bir siyasi otoritenin etkisi ile hayır diyor. Aslında baktığımızda MHP’nin çizgisinde, ilkelerinde, duruşunda bir değişiklik yok” dedi.
MHP, ÜLKÜCÜLER BU MİLLET İÇİN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRLAR
Çapraz, açıklamalarında şunlara yer verdi. “2009 yılında FETÖ terör örgütüne ilk terör örgütü diyen biziz. CHP bizi 367 krizi yaşandığında AKP’nin koltuk değneği olmakla suçluyor. Hatırlarsınız Abant’ta anayasa çalışmaları yapılıyordu. Orada tartışma Türk vatandaşından Türkiyelilik kavramına getirilmişti. Bugün anayasa değişikliği içinde Türkiyelilik kavramı var mı? Türk Milleti var. Biz tek millet tek devlet diyoruz. Terör örgütü ile pazarlık yapmayın dedik, Habur’da davulla, zurnayla terör örgütü üyeleri karşılandığında ilk tepkiyi biz koyduk. Bugün terörist ile bir pazarlık var mı? Yok. Biz aynı yerdeyiz. Ama iktidar partisi de artık şunu gördü, MHP, ülkücüler bu millet için her şeyi yapmaya hazırlar.
TÜRK MİLLETİNİN SAYIN GENEL BAŞKANIMIZA BİR VEFA BORCU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
15 Temmuza kadar bize kafatasçı dediler, bunlar Fatiha bilmez dediler. Hem iktidar partisi hem CHP. Ama 15 Temmuz gecesi bu millete çok şükür ülkücü olmanın gururunu yaşattık. O gün ülke bambaşka bir noktaya götürülürken, ülkenin bütün siyasileri ortadan kaybolmuşken, bu ülkenin başbakanı Kastamonu taraflarında bir tünelde, Cumhurbaşkanı uçakta hava sahasında, Kılıçdaroğlu’nun nerede olduğu belli değildi, dün çıktı havaalanından kaçıyormuş, ama o şartlarda parti Genel Merkezinde olan, hükümete biz darbenin karşısında hükümetin yanındayız diyen bir lider vardı, oda Devlet Bahçeli’dir. Bu noktada Türk Milletinin sayın genel başkanımıza bir vefa borcu olduğunu düşünüyorum.
9 MİLYON GENCİ YOK MU SAYACAĞIZ?        
18 yaşında gençlerin milletvekili olmasını hayır cephesi kullanmaya çalışıyor. Bugün Türkiye’de 9 milyona yakın genç nüfus var. Mecliste her meslek grubu temsil edilirken neden 18 yaşında gençlerimiz temsil edilmesin. 9 milyonu biz yok mu sayacağız? Bu 9 milyon gencin sorunları yok mu? Bunlar neden mecliste temsil edilmesin. CHP’nin farklı noktalardan konuyu değiştirmek için yaptığı çalışmalar var. CHP örneğin ilkokul mezunu birisinin Cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceğini söylüyor. Bugün var olan sistemde herhangi bir ilkokul mezunu kişi vali ya da müsteşar olabiliyor. Cumhurbaşkanlığı sisteminde seçimle gelen cumhurbaşkanı millete karşı sorumlu olacak ve liyakat sahibi kişileri bakan ya da, başkan yardımcısı olarak görevlendirecektir. 
PARLAMENTER SİSTEMDE TIKANMA YAŞANDI
1982 anayasasında 18 defa değişiklik yapılmasına rağmen darbe anayasası ruhu değişmemiştir. 367 krizi, halkın cumhurbaşkanını halkın direk seçmesi gibi düzenlemelerle parlamenter sistemde de bir tıkanma yaşanmıştır. Cumhurbaşkanı mevcut sistemde 550 milletvekilinin 413 tanesi imza verirse hıyaneti vataniye kanunundan yargılanabiliyor. Ama hıyaneti vataniye kanunu da kaldırılmış durumda. Yapılacak değişiklikle ise 600 milletvekilinin 400 tanesinin imzası ile Cumhurbaşkanı adi suçlardan dahi yargılanabiliyor. Özellikle siyasetçiler ne konuştuklarını iyi bilmek zorundadır. Özerlikle Kemal Kılıçdaroğlu gibi geçmişinde siyasi gafları bol olan, yaptığı hataların nelere mal olduğunu iyi bilmeliler.”  

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °