Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gökmenoğlu'nun trafik projesi

Gökmenoğlu'nun trafik projesi

SİYASET 28.12.2018 12:08:00 0
Gökmenoğlu
İYİ Parti ve CHP’nin ortak Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, trafik sorununa ilişkin ilk projesini açıkladı. Gökmenoğlu, trafik projesini kendi sesiyle hazırlattığı video ile kamuoyu ile paylaştı. Belediye Başkan Adayı Gökmenoğlu, “Değerli hemşehrim; Isparta’nın kanayan yaralarından bir tanesi trafik sorunu. Göreve geldiğimiz günden itibaren yeşil dalga uygulamasını daha yoğun hale getireceğiz. Trafik yoğunluğuna göre dinamik sinyalizasyon sağlayıp, çözüm üreteceğiz” açıklamasına yer verdi.

Peki Gökmenoğlu’nun ilan ettiği dinamik sinyalizasyon uygulaması nedir? İşte Isparta için öngörülen Dinamik Sinyalizasyon uygulaması:
 
“Araç kuyruğu uzunluğunun kilometrelere ulaştığı yollarda araç geçişine yeterince zaman verilmemesi geçiş hakkı kurallarının kısmi ihlaline sebep olmaktadır. Trafik sıkışıklığı özellikle büyük kentlerde örneğin on dakikalık normal bir mesafeyi bile birkaç saatte kat edemeyecek kadar sınırlamasıyla kendini gözler önüne sermektedir.

Görüntü işleme ile elde edilen verinin bir algoritma aracılığıyla (araç sayısı ve araçların yol üzerinde kapladığı alan) işlenmesi sonucunda trafikteki ışık süreleri dinamik olarak hesaplanacak ve araçlara geçiş önceliği ve geçiş süresi tanımlanacaktır. Bekleyen yönlerdeki toplam bekleme süresi öncelikli yöndeki araçlara ayrılan geçiş süresi kadar olmalıdır. Yayalar için farklı bir geçiş süresi tanımlamaya gerek yoktur. Çünkü bekleyen yönlere dik uzanan yaya geçidinden o anda yayalar yürüyebilirler. Öncelikli yöndeki trafik akışı devam ederken, bekleme süreleri hesaplanıp bir sonraki geçiş hakkı için algoritma tekrardan çalışacak ve yeni bir öncelik sırası verecektir. Başlangıçta geçiş önceliği ikinci sırada bulunan araçlara, geçiş önceliği birinci sırada bulunan araçlara ayrılan süre sona erdiğinde geçiş hakkı tanınacaktır. Bu geçiş hakkı devrederken yayalara geçiş ışıkları kazalara sebebiyet vermeyecek esneklikte yanıp sönecektir. Her geçiş sonrasında trafik yoğunluğuna göre dinamik fonksiyon tekrardan çalışacak ve geçişleri kontrol altında tutacaktır. Böylelikle aynı yöndeki araçlara aynı bekleme süresi tanımlanmış, diğer yönlerdeki trafik boyutuna geçiş servisi sağlanmış olacaktır. Araçlar geçiş yaparken düz gitmesi (kuzey-güney yönünde) veya sağa sola manevra yapması (doğu-batı yönünde) geçiş önceliğini ve süresini etkilememektedir.”

Anahtar Kelimeler: projesi trafik gökmenoğlunun
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °