Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Evi olmayan herkesi konut sahibi yapmak istiyoruz

Evi olmayan herkesi konut sahibi yapmak istiyoruz

SİYASET 5.01.2019 07:30:00 0
Evi olmayan herkesi konut sahibi yapmak istiyoruz
Isparta’nın sosyal konutlara ihtiyacı olduğunu dile getiren AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, seçilmesi durumunda evi olmayan herkesi konut sahibi yapmak istediklerini belirtti. Başdeğirmen, “Biz bunları yapmak için geliyoruz. Genel yönetimle yerel yönetim aynı masaya oturacak.  İktidar partisinin belediye başkanı olacağız. Başka yerlerde örneklerine baktığımızda farklılıkları görüyoruz” dedi.
 
 
AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Kanal32’de katıldığı Birebir Seçim Özel programında soruları yanıtlayarak değerlendirmelerde bulundu. Şuanda mevcut başlayan projeleri seçilmesi durumunda tamamlayacaklarını belirten Başdeğirmen, toplu konut için de konuştu.
Bugüne kadar yaşanan sıkıntılardan birçoğunun önceden başlayan projelerin iptal edilmesiyle ilgili yaşandığını belirten AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, “Bir önceki dönemin belediye yönetiminin başlamış olduğu projeyi sonra gelen yöneticinin onu ben beğenmedim diyerek bırakmasından yaşadık. Bunun bir örneği ITKM’dir. Oranın kırılma noktası 1999 yılıdır. ITKM Mehmet Aybatılı döneminde başlatıldığı şekliyle devam ettirilebilseydi o dönemde 650 dükkanımı vardı, o gün için 40 milyon liraya mal oluyordu. 40 milyon 4 yıl ödemeli olarak belediye hiç borcu olmadan bu işi bitirebiliyordu. O zaman 650 dükkan belediyenin oluyordu. Türkiye’nin en zengin belediyesi Isparta olacaktı. Ama o projeyi uygulamadık. 25 yıldır halen daha biz oranın içerisine giremedik. Sadece ben orayı yapmam demekten kaynaklandı” dedi.
AÇILIŞINI BERABER YAPMAK İSTERİM
Çünür’de inşaatı devam eden Yeni Otogar projesini göreve seçilmesi durumunda bitireceklerini kaydeden Başdeğirmen, şunları söyledi:  “Hiçbir başlamış projeyi yarım bırakmayız. Terminal, müze, güreş alanı inşaatları devam ediyor. Bunların hepsini bitireceğiz. Başlamamış proje varsa oturur konuşuruz, gerçekten ihtiyaç varsa onu da yaparız. Sayın başkanımız Yusuf Ziya Günaydın uygun görürse, nasip olur da biz görevi alırsak buraların açılışını beraber yapmak isterim. Kurdeleyi beraber kesmek isterim. Sayın Günaydın da memleketimize hizmet etti. Ama biz daha iyisini yapacağız diye geliyoruz. Burada hiç kimseyle kavga, dövüş zarar verici hareketlerde bulunmayız. Biz değişik bakış açısıyla farklı şeyler yaparız. Başkanımız 15 yıl görev yaptı, güzel işler yaptı. Ama artık değişmemiz lazım. Ama hiçbir zaman başlamış projeleri iptal etmemiz mümkün değil. Otogardan sadece Çünürlü hemşerilerimiz değil, tüm Isparta halkı istifade edecek. Bu projeler orada mevta haline gelmeyecek hepsini canlı halde tutacağız.
İLK PROJE ULAŞIMLA ALAKALI
6 Ocak’ta ulaşımla alakalı projelerimizi açıklayacağız. Ulaşımla alakalı 7 ayrı başlıkta bir proje hazırlığımız var. Daha sonraki zaman içerisinde projelerimizi açıklayacağız. Mahallelerde anketler yapıyoruz. Kime oy vereceksin diye sormuyoruz. Mahallenin beğendiğiniz, beğenmediğiniz tarafları ile eksikliklerini soruyoruz.”
SOSYAL KONUTLAR YAPACAĞIZ
Öte yandan Isparta’nın sosyal konutlara ihtiyacı olan bir İl olduğunu dile getiren Başdeğirmen, “Türkiye’de gecekondusu olmayan en önemli şehiriz. Belki son 10 yıl içinde sosyal konut yapılmadı, ondan önce bunlar yapıldı. Evi olmayan birçok vatandaşımız var. Onların bu sorununu çözmemiz gerekir. Geçenlerde bir esnaf kahvesine girdi orada 70 yaşındaki bir amca evinin olmadığını söyledi. O beni etkiledi. Bu zaten bildiğimiz bir sorundu. O amcama hem belediye imkânları hem de TOKİ marifetiyle bu sorunu çözmeye başlayacağız. Belki bir dönemde çözülmez. Şuanda sadece 20 bin tane emekliler derneğinde talep var. Sadece emeklimize değil, evi olmayan tüm vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak istiyoruz. Biz bunları yapmak için geliyoruz. Genel yönetimle yerel yönetim aynı masaya oturacak.  İktidar partisinin belediye başkanı olacağız. Başka yerlerde örneklerine baktığımızda farklılıkları görüyoruz. Çünkü onlar nereden ne isteyeceklerini biliyor. Biz bunları belki yapamadık.  Talep etmediğimiz sürece bunları kazanamadık” şeklinde konuştu.
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °