Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ev alacak alsın, yatırım yapacak yapsın

Ev alacak alsın, yatırım yapacak yapsın

SİYASET 4.04.2017 06:28:00 0
Ev alacak alsın, yatırım yapacak yapsın
AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, 16 Nisan’daki referandumdan ‘evet’ çıkacağına inandığını belirterek, “Ev alacak olan alsın, ticarethane kuracak olan kursun, yatırım yapacak olan yapsın, Türkiye’yi bundan sonra kimse tutamayacak. Bunları görüyoruz” diye konuştu.
 
AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Kanal32’de katıldığı Basın Kulübü programında 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Değişikliği referandumu için değerlendirmelerde bulundu. Anayasa değişikliği paketinin eleştirilerine bakıldığında içi boş şeyler olduğunu belirten Yüce, yeni hükümet sistemiyle her alanda hız ve istikrar yaşanacağına değindi. Yüce, Isparta’yla ilgili sorulara da yanıt verdi.
SİYASET TALİMAT VERİYOR, MİLLETİN AYAĞINA HİZMET GİDİYOR
Sağlık, eğitim ve ulaşımdaki yatırımların siyasi irade ve o iradenin getirdiği bürokrasiyle yapıldığını ifade eden Yüce, “Isparta’nın köylerine 200 km sıcak asfalt hedefimiz var. Mayısta bu çalışmalar başlayacak. Bu bürokrasiyle yürütülüyor. Siyaset talimat veriyor, bütçeler hazırlanıyor ve milletin ayağına hizmet gidiyor. Şimdiye kadar bunu yaptık, bundan sonra Türkiye’nin çok daha fazlasını yapacak kudreti olacak” dedi.
Programda soruları yanıtlayan Yüce, yeni Hükümet Sistemi’nde Cumhurbaşkanının yakınlarından başkan yardımcısı atayacağı iddialarına “Muhalefet içeriğiyle ilgili bir şey bulamayınca böyle bir şey çıkarıyor. Burası üçüncü dünya ülkesi değil. Böyle bir şey dünyada birkaç ülkede var belki, doğru. Mevcut anayasada böyle bir şey var zaten. Ama yapmıyor. Şuanda sokaktan geçen birisini atayabilir ama yapmıyor. Bu millet zekası noksan birisini ya da saçma sapan birisini getirir mi? Öyle bir durumda meclis çoğunluğu bunu indirir” diyerek yanıt verdi.
GÜYA SOSYAL DEMOKRAT OLDUĞUNU SÖYLEYENLER BUNU LAF EDİYORLAR
Yeni sistemle ilgili 18 yaşında milletvekili seçilme konusunun da çok gündeme getirildiğini belirten Milletvekili Said Yüce, “Şuanda parlamentoda 550 milletvekili var. Şuanda seçilme yaşı 25. 25 ile 30 yaş aralığında 8 milletvekili var. Bunun 2’si AK Parti, 5’i HDP’den birisi de CHP’den. Bütün meclis 25-30 yaş aralığında mı? Dünyanın bütün memleketlerinde Amerika’da, Avrupa’da yaş sınırı 18. Avrupa’nın çocukları ileri zeka da bizimkiler de sıkıntı mı var? Niye buna güvenmiyorlar. Güya sosyal demokrat olduğunu söyleyenler bunu laf ediyorlar. Ne kadar ayıp bir şey. 18 ile 24 yaş aralığında 8 milyon genç var. Bu gençler dünyaya ve olaylara bizden çok farklı bakabiliyorlar. İstanbul’u fetheden Sultan Fatih, 12 yaşında Padişah oldu, 21 yaşında İstanbul’u fethetti. O arada pişti. 5-15 belki 600 milletvekilinden 20 kişi olur. O kadar da olsun ve o kesimi onlar temsil etsin” dedi.
BUNU SÖYLEYENLER ÜLKESİNE AZICIK GÜVENSİN
Öte yandan referandumdan ‘evet’ çıkması halinde ekonomide bir takım olumsuzluklar yaşanacağı dedikodularına sert çıkan Yüce, şunları söyledi: “Hep olaylara kötü tarafından bakılıyorlar. Türkiye ağır şeyler yaşadı. Gezi olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz’dan sonra o beklenen büyük krizler olmadı. 15 Temmuz’dan daha büyük hadise mi var? Ülkenin üzerine bombalar yağdı. Dedikleri olmadı. Türkiye artık ayakta durabilen, üretebilen,  genç ve dinamik nüfusu olan bir ülke. Bunu söyleyenler ülkesine azıcık güvensin.
TÜRKİYE’Yİ BUNDAN SONRA KİMSE TUTAMAYACAK
Ev alacak olan alsın, ticarethane kuracak olan kursun, yatırım yapacak olan yapsın, Türkiye’yi bundan sonra kimse tutamayacak. Bunları görüyoruz. Türkiye çok büyük potansiyel ve enerji taşıyorlar. Hiçbir şey yapamayacaklar.  Alıp bir tarafa dolar koyanlar da zarar edebilir, tersini yapanlar da. Türk Lirası’na da güvensinler. Döviz de ticarette kullanılan bir şeydir. Hem siyasetçiye güvensin, hem bu ülkenin parasına güvensin, ekonomik sisteme güvensin, seçimden çıkacak sonuca itimat etsin. Avrupa şuanda çürüdü.
HEM EKONOMİDE HEM DE TERÖR MEVZUSUNDA BÜYÜK BİR RAHATLAMA OLACAK
Avrupa’da son 9-10 yıldır hem refah artışında durma hatta geriye gitme var. Ayrıca gelirleri azaldı. Avrupa artık zenginleşmiyor, geriye gidiyor. Türkiye’ye bakın. 2 bin dolarlardan 10 bin dolarlara çıktı. Biz burada durmuyoruz ve büyüyoruz. 16 Nisan’dan sonra ekonomide çok önemli rahatlamalar olacak. Milletimiz rahat olsun. Hem ekonomide hem de terör mevzusunda büyük bir rahatlama olacak. O mücadele azim ve kararlılıkla yürütülecek. İnsanlar devletine, milletine ve bayrağına itimat etsin.
DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA TAHMİNLERİN ÖTESİNDE EVET ÇIKACAK
Cumhurbaşkanımız cumartesi günü Diyarbakır’daydı. Doğu ve Güneydoğu’da tahminlerin ötesinde evet çıkacak. Türk ve Kürtlüğü kaşıyan adamlar da artık kendilerine fırsat bulamayacak. Aynı bayrağın altında aynı toprakta, aynı vatanı, aynı inançları paylaşan bu milletin istikbali çok güzeldir. Avrupa’nın bugün korkusunun yegane sebebi de budur. Devletimizi ve devletimizi idare edenlere güvenelim.”
DAVRAZ KAYAK MERKEZİ VARLIK FONU
Diğer taraftan Davraz Kayak Merkezi’nin Varlık Fonu’na devredilmesiyle ilgili bir soruya yanıt veren Yüce, “Varlık Fonu geçen aylarda Meclis’ten çıkardığımız ve kurduğumuz bir müessese. Amerika’da, Kanada’da ve Avrupa’nın tüm ülkelerinde olan bir şey. Yeni bir icat yapmadık. Varlık Fonu ülkenin artı değerlerini bir araya toplayıp, ondan yeni enerjiler üretip, dünyada başka yatırımları ve paraları ülkeye çekmek için kurulmuş bir şeydir.Örneğin bir tarladan imar geçiyor orası 10 kat değer kazanıyor. Varlık Fonu budur. Elinizde bir değer var, bazıları özelleştirmeye karşı çıkıyorlardı. Koca demir çelik fabrikasını 1 liraya sattık. Alanlar daha güzel işlettiler. Eski haliyle devletin sırtına yüktü. Burada atıl ya da yavaş işleyen bir kapasite varsa bunu değerlendirip, uluslararası piyasalara açmak, hissedarları ona ortak etmek, dolayısıyla bu para Türkiye’de kalacak. Şehir Hastanesi gibi onlarca şeyi bu Varlık Fonu’yla elde ettiğimiz şeylerle çok daha kolay yapabileceğiz. Sizin Varlık Fonu’nuz varsa sırtınız sağlam demektir. Bu milletin varlığıdır” ifadelerini kullandı.
ŞEHRİN BELEDİYECİLİK AÇISINDAN EKSİKLİKLERİ VAR AMA BUNLAR AŞILIR
Yüce, Isparta’nın altyapısının Kara Havacılık Okulu’na hazır olması ve Eğirdir Kuşaklama Projesi’yle ilgili sorulara şu yanıt verdi: “Kara Havacılık Okulu geliyor. Şehrin belediyecilik açısından eksiklikleri var ama bunlar aşılır. Yeter ki gelsin. İstanbul’a tren gelmiş, tüm at arabacılar ayaklanmışlar. İşlerimiz kesilecek diye endişelenmişler. Ama tersi olmuş. Tren gelince İstanbul’a daha çok yolcu geliyor ve at arabacılara daha çok iş çıkıyor.
ESNAFLAR REKTÖRE SÖYLE DE YAZ OKULU OLSUN DEDİLER
Esnaflar bana yolda dediler ki; üniversite rektörümüze söyle, yaz okulu olmayacakmış, aman olsun. Neden dedim. Yaz okulu olursa öğrenci gelecek, onlar alışveriş edecek ve para bırakacak. Kara Havacılık Okulu sürekli burada olacak. Trafik için tedbirler almalı. Ankara ve İstanbul trafiğinden daha kötü olmaz. Ama eksiklikler var. Belediyenin alması gereken tedbirler var. Alt, üst geçitler yapılır, havadan, karadan, metro, raylı sistemler yapılır. Bunlar çözülür. Yeter ki ufku olan yerel yöneticiler olsun.
81 MERKZE ARITMA TESİSİ
Orman Bakanımızı sık aralıklarla sıkıştırıyorum. Isparta’nın her meselesiyle yakından ilgileniyorum. Eğirdir Gölü Kuşaklama Projesi için DSİ Bölge Müdürümüzle toplantı yaptık. Eğirdir Gölü’ne zararlı atıkları ulaşan 81 merkeze arıtma tesisi yapılması düşünüyoruz. Biraz proje değiştirildi. Bu yapıldıktan sonra gölün etrafının da turizme açılması noktasında çalışmalar düşünüyorum. Bu göl hem korunmalı hem de kullanılmalı. İsviçre ve İtalya’da bu kadar güzel göl yok. Oralarda da var ama hem korunuyor hem de kullanılıyor. İnsanlar buraya gelmeli, su sporlarından istifade etmeliler.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °