Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Engelli bireylerimizin kendilerini göstermelerine imkan tanıyacağız

Engelli bireylerimizin kendilerini göstermelerine imkan tanıyacağız

SİYASET 18.12.2018 12:26:00 0
Engelli bireylerimizin kendilerini göstermelerine imkan tanıyacağız
Bir grup engelli ailesinin kendi imkanlarıyla Gökçay’da kurduğu iş atölyesini ziyaret eden AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, “Bu kutsal görevde ailelerimize destek vermek, imkan sunmak herkesin görevi. Isparta Belediyesi, yeni dönemde engelli bireyler ve aileleri için her türlü imkanı sunacaktır” dedi.
 
Bir grup gönüllünün kuruluşuna öncülük ettiği Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği’nin Gökçay’daki atölyesi zihinsel engelli bireylere okul döneminden sonra meslek edindirme anlamında önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Engelli bireyler ve aileleri vakitlerini burada geçiriyor, iş geliştirme imkanı sunuluyor. AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen eşi ile birlikte  Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği’ni ziyaret etti. Aileler ve zihinsel engelli çocuklarla buluşan Başdeğirmen çifti, hem derneğin faaliyetlerini yerinde görme hem de özel bireylere moral oldular.
 
AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, engelli bireylerin ailelerinin bu konuda yalnız bırakılamayacağının altını çizdi. Karınca Zihinsel Engelliler Derneği’nin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Başdeğirmen, “Bu aileleri yalnız bırakamayız. Üstlendikleri bu kutsal görevde onları yalnız bırakamayız. Toplumun tüm kesimi bu projeye sahip çıkmalı ve destek olmalıdır. Engelli bireylerimizin imkan tanındığında neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz. Bu atölye bunun ispatıdır. Onlara bir işe yaradıkları duygusunu yaşatmak en büyük hizmet. Belediye olarak imkanları sunacağız. Toplumun tüm kesimleri ve kamu, kurum ve kuruluşlarla birlikte engelli bireylerimiz için çok daha güzel projeler hayata geçireceğiz. Bu konuda samimi olacağız. Sözde değil özde destek olacağız. Karınca Derneği’ni kuran ailelere ve burada gönüllü olarak faaliyet gösteren ailelerimize çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °