Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Emek hırsızlığı, bir nevi sahtekarlıktır

Emek hırsızlığı, bir nevi sahtekarlıktır

SİYASET 18.04.2017 06:41:00 0
Emek hırsızlığı, bir nevi sahtekarlıktır
MHP İl Başkan İsa Yalçın, referandumda AK Parti’nin kendi oylarını aldığı ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin yüzde 51’e katkısı olmadığı gibi yorumlara sert çıktı. Yalçın, “Bunlar art niyetli yorumlar ve  emek hırsızlığı, bir nevi sahtekarlıktır. Biz elimizden gelen her şeyi yaptık. Zaten ortak bir projeydi. Bu AK Parti’nin oyu ya da MHP’nin oyu demek mümkün değildir” diye konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, 16 Nisan’da gerçekleştirilen anayasa değişikliği referandum sonuçlarını değerlendirdi. Türkiye’de evet oyunun yüzde 51’in üstünde olduğunu hatırlatan Yalçın, MHP’nin katkısı olmadığı yönündeki yorumlara sert yanıt verdi. Yalçın, evet oylarının tamamının AK Parti ya da MHP’nin oyu olduğunu söylemenin çok da mümkün olmadığını dile getirdi. 
DEĞİŞİMİNİ ANLATMAK HER ZAMAN ÇOK DAHA ZORDUR
Referandumda seçmenin karar verirken olumsuz etkilere ve yalan, iftira dolu kampanyalardan etkilenmiş olmasına rağmen yüzde 51 evet oyuyla çok net cevap verdiğini belirten Yalçın, şunları söyledi: “Maalesef bu anayasa değişikliğinin milletimize korku veren şüphe uyandıran ve geleceğimizi tehlikeye sokan bir anayasa değişikliği anlamında muazzam bir kampanya yürüttü diğer partiler. Ama bunun yanında bir şeyin zaten değişimini anlatmak her zaman çok daha zordur. Mevcudu kabullenmek insanlar için daha kolaydır. Biz bu zorluğu biliyorduk. Bu son haftaya gelinceye kadar da sürekli savunmada kalan seçim çalışması dönemi geçti. Burada milletin hoşuna giden mesajlar şunlardı. Birincisi 2 partinin meclis de kavga etmesi sandalyelerin havada uçuşması değil, 2 partinin milli meselelerde bir araya gelebilmesi mesajı çok önemli. İkincisi hizmete dönüşecek adımların platformun oluşturulması çok önemliydi. Üçüncüsü 16 Nisan’dan sonra da bu konuda verilmiş olan bir söz vardı. Biz Türkiye’nin bütünü de 16 Nisan’dan sonra bir milli kuvvetlerin aynı manevi değerlere sahip insanların bir araya geleceğini söylemiştik.
ISPARTALILAR 2 PARTİNİN BİRLİKTE ÇALIŞMASINA ONAY VERMİŞTİR 
Isparta’da birliktelik daha önceden sağlanmıştı. Ve söz verdik dün bunu da gerçekleştirdik. Isparta da acaba hükümet bize şu hizmeti bundan sonra getirir mi veya muhalefet buna engel mi olur mu, muhalefetin şu projesine destek mi olur, konusu bitmiştir. Ispartalı hemşerilerimizin sandıkta Türkiye deki %51’in üzerinde yüzde 54’lük bir oyla her iki partinin birlikte çalışmasına onay vermiştir. Tasdik etmiş imza atmıştır. Biz bu sözümüzün arkasında ve bu yeminimizin yerine gelmesi için iki parti olarak da dün referandumdan sonra da görüşmemizi yaptık. 
MEVZU BAHİS ISPARTA OLDUĞU ZAMAN İKTİDAR MUHALEFET DİYE BİR ŞEY OLMAYACAK
Isparta’nın bundan sonra Türkiye de her zaman olduğu gibi örnek bir il olacak. Mevzu bahis Isparta olduğu zaman iktidar muhalefet diye bir şey olmayacak. Birlikteliğimizin bozulmasına da asla müsaade etmeyeceğiz.”
BİZ ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPTIK
Öte yandan referandum sonuçlarına göre AK Parti’nin kendi oylarını aldığı yönündeki yorumlara sert çıkan İsa Yalçın, şunları söyledi: “Bu yorumlar art niyetli yorumlardır. Emek hırsızlığıdır ve bir nevi sahtekarlıklardır. Ülkenin geleceği için bir kaosa sürüklenmemesi, 15 Temmuzların yaşanmaması için kendi imkanlarıyla, çolunun çocuğunun rızkından kesip de çalışma yapan ülkücü, milliyetçi camiaya böyle bir suçlamanın yapılmasını kabul edemiyoruz. Bu yorumlar bizim için doğru yorumlar değildir. Biz elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu zaten ortak bir projeydi. AK Parti’nin oyu, MHP’nin oyu demek mümkün değildir. Yani insanların endişe duyduğu konulardan MHP’nin desteğini çıkarırsanız veya AK Parti’nin önemli bir seçmen kitlesini bu işin içine koymazsanız, bu işi çözemezsiniz. Bu sonuçları toplarken de elmayla armudun toplanması gibiydi. İki kere iki de asla dört etmez böyle durumlarda. Ama bu millet kurucu felsefeye sadık kalarak Atatürk ilkelerine sadık kalarak Türkiye Cumhuriyeti üniter yapısına sadık kalarak Atatürk’ün emanetine sahip çıkarak bir yeni yönetim sistemine doğru Cumhurbaşkanı hükümet sistemine evet demiştir. Bu çok önemli bir olaydır ve önemli darbeler önemli kurtuluş mücadeleleri dışında da meclis kanalıyla yapılabilecek bir şey değildir. 
BU MİLLETİN GELECEĞİ İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPMAYA HAZIRIZ
Dolayısıyla bu %51’i hiç kimse küçümsemesin. %49 istemiyor da değil. Bu  istememek değil. Endişeli bir bakış vardı, şimdi bize endişelerin boş olduğu ülkenin üniter yapısının garanti altında olduğunun ülkede asla özerkliğin konuşulamayacağını bu ülkede bundan sonra anayasanın ilk 4 maddesini azına alamayacağını, Türklük kavramına kimsenin dokunamayacağını laik sosyal hukuk devleti olan Türkiye cumhuriyeti devletinin bize emanet edildiği gibi devam edildiğini göstermekte bundan sonra iki parti AK Parti ve MHP partisine düşüyor. Mesele budur bu çok kısa bir sürede böyle yorumlanacak. Efendim sandığa gitti de şu çıktı da şeklinde konuşulacak bir durum değildir. Ben Adalet ve Kalkınma Partilileri de gerçekten tebrik ediyorum. Onlar da çok önemli bir mücadele verdiler. İşin için de Milliyetçi Hareket Partisi olduğu zaman daha da böyle samimi bir ortamda çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalar Türkiye için bir gelecek Türkiye için bir istikrar uluslararası güçler için bir endişe ama Isparta için bir hizmet olarak geri dönecek. 100 yıllık misakı milli yeminine sadık kalarak bu milletin geleceği için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.”


Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °