Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

‘Eğitim, özel sektör ve cemaatlere bırakılamayacak kadar önemlidir’

‘Eğitim, özel sektör ve cemaatlere bırakılamayacak kadar önemlidir’

SİYASET 5.12.2016 07:22:00 0
‘Eğitim, özel sektör ve cemaatlere bırakılamayacak kadar önemlidir’
Adana Aladağ’da yaşanan yurt faciası nedeniyle açıklama yapan CHP Milletvekili İrfan Bakır, “Sosyal devletin en temel görevlerinden olan parasız eğitim ve yurt hakkı temin edilemediğinden dolayı evlatlarımızı daha çocuk yaşta kaybettik. Eğitim sadece özel sektörün ve cemaatlerin insafına bırakılmayacak kadar önemli bir alandır” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Isparta Milletvekili İrfan Bakır, geçtiğimiz hafta Adana Aladağ’da yaşanan yurt faciası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Bakır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Adana Aladağ’ da yaşanan yurt faciası maalesef bizleri derinden yaralamıştır. Meydana gelen yangında bu ülkenin geleceği çocuklarımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayım.  Sosyal devletin en temel görevlerinden olan parasız eğitim ve yurt hakkı temin edilemediğinden dolayı evlatlarımızı daha çocuk yaşta kaybettik. Geçmişten bugüne baktığımızda maalesef bu ihmaller sebebiyle birçok kötü tecrübe yaşadık ama öyle gözüküyor ki ders almamakta ısrar ediyoruz.
Çözüm aslında bellidir. Laik, parasız ve bilimsel bir Milli Eğitim sistemini inşa etmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Eğitim sadece özel sektörün ve cemaatlerin insafına bırakılmayacak kadar önemli bir alandır. Biran önce bu konuda gerekli önlemleri almazsak üzülerek söylüyorum ki yeni facialarla karşılaşabiliriz.
Devlet neden bu kadar temel görevlerini ihmal etmekte ısrar etmektedir? Neden yurt açığı biran önce tespit edilip, bu konuda gerekli adım atılmamaktadır? Ülkemizin geleceği dediğimiz çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkamadıktan sonra bizleri nasıl bir gelecek beklemektedir ? Bu konuyu kader yada kaza diyerek kapatmak ne kadar doğrudur? Neden iktidar edenler gerekli denetlemeleri yapmamakta ısrar ederler? Yangın merdivenindeki kapının kilitli olduğunu bile bile, bu faciaya hala kader diyebilir miyiz?
Sorulacak çok fazla soru bulunmaktadır. Bu facianın hem siyasi, hem de bürokratik sorumluları hesap vermek zorundadır. Öğrencilerin barınma sorununu çözmek, bu amaçla yurtlar yapmak ve yönetmek devletin asli görevidir. Bu konuya devletin ivedilikle el koyması ve yaşanan sorunları ortadan kaldırması için daha ne kadar yüreğimizin yanması gerekiyor?
Acımız büyüktür. Bu olay yüreğimizi yakmıştır. Siyasetin görevi yeni acıların yaşanmasına engel olmaktır. Çocuklarımızın can güvenliğini sağlamanın da siyasetin ve siyasetçinin asli görevi olduğunu bilmemiz gerekir. Adana Aladağ’ da yaşamını yitiren evlatlarımıza ve eğitmenlik yapan vatandaşımıza Allah’tan rahmet dilerken, ailelerine ve tüm ulusumuza sabır diliyorum. Yaralanan çocuklarımıza da acil şifalar diliyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °