Bugün, 19 Mart 2024 Salı

DP Genel Başkanı Uysal, Eğirdir'de konuştu

DP Genel Başkanı Uysal, Eğirdir'de konuştu

SİYASET 27.03.2017 14:55:00 0
DP Genel Başkanı Uysal, Eğirdir

16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak Anayasa Değişikliği Halkoylaması için “Hayır” kampanyası yürüten Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal saat 14.30’da Eğirdir’e geldi.

                16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak Anayasa Değişikliği Halkoylaması için ‘Tek adam rejimine itiraz ediyoruz ve HAYIR’ diyoruz diyen Uysal, AK Parti’nin halk goygoyculuğu yaptığını, Türkiye’nin kendi meselelerini kendi içerisinde halledemediğini, yapılacak olan referandumun her yerinin sakat olduğunu, referandumun Evet-Hayır yarışmasına çevrildiğini ifade etti. 
                   
                Demokrat Parti ilçe başkanlığınca düzenlenen “HAYIR” toplantısına, DP’li Belediye Başkanı Ömer Şengöl, DP Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanı Halil İbrahim Uysal,  DYP Isparta eski Milletvekili Ertekin Durutürk, CHP Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Kaş, Kadın Kolları Başkanı Yıldız Güner, CHP’li ve DP’li hemşehrilerimiz yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.
                Eğirdir Belediyesi toplantı salonunda vatandaşlarla bir araya gelen Gültekin Uysal, burada yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği ile ilgili görüşlerini açıkladı. Yapılmak istenen değişiklikle tek adam rejimi kurulmaya çalışıldığını belirten Uysal, “1946 yılında kurulan Demokrat Parti ilk kongresinde açıkladığı tarihi manifesto ile parti devletine, milli şefliğe itiraz etmiş bir partidir. Bugünkü iktidar sahiplerinin yapmak istediği de tek adam rejimidir, parti devletidir.” diyerek tek adam rejimine karşı olduklarını ifade etti.


                DP Lideri Uysal, Şener Şen’in Banker Bilo  filmini hatırlatarak ”Sizi Avrupa’ya götüreceğim” diyerek vatandaşlarımızın kamyonun kasasına doldurulup gecekondu semtine bırakıldığı gibi, bir yandan  Avrupa Birliği ile müzakere ediyoruz, bir yandan ülkemizi vesayetlerden kurtaracağız derken şimdi ülkeyi  Katar Limanına, Madagaskar Limanına demir attırdılar” dedi.
                Demokrat Parti lideri Uysal’ın konuşmasından bazı başlıklar:
                -“Yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediniz, suçüstü yakalanmış bakanlarınızı mecliste aklama yoluna gittiniz. Şimdi sayın Cumhurbaşkanı diyor ki ‘Avrupa Birliği’ni de 16 Nisan’dan sonra referandumla milletin önüne getireceğiz’… Peki getirin ona da eyvallah getirin. Sizden bir ricamız var, suç ortağı olarak aklamaya çalıştığınız bakanlarınızın dosyalarını da getirin meydanlarada milletimiz onların da vizesini versin.”
                - “Türkiye’nin demokrasisini geliştirmek durumundayız. İfade edildiği gibi vesayetle mücadele edeceğiz diyenler, bir kişinin vesayetini kurumsal hale getirmek için Türkiye’nin önüne Cumhurbaşkanlığı sistemi adı altında, hiçbir çerçeveye oturmayan bir sistemi ortaya koydular. Yerli ve milli olacakmış, başka ülkelerin sistemine benzemeyecekmiş, peki benzemesin... Demokrasilerin esası nedir?  Hiçbir gücün bir erkin, bir kuvvet unsurunun elinde birleşmemesidir, ne yürütmenin, ne yasamanın, ne yargının elinde birleşmemesidir.”
                - “AKP Yönetimi geçen seçimde 25‘e indirdikleri milletvekili seçilme yaşını şimdi de 18’e indiriyorlar, bir dahaki sefere akıl baliğ düzeyine inecek haberiniz olsun. İnsanımızın aklıyla dalga geçiyorlar. 18 yaşında üniversitelerden mezun ettiğiniz insanlar iş bulamazken, analar babalar evlatlarının geleceğinden endişe ederken aklımızla dalga geçercesine diyorlar ki ‘gençlerimizin önünü açıyoruz’…”


                Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sözlerinin sonunda "Nasıl ki Çanakkale'de ecdadımız hep bir ağızdan 'hayır' diyerek bir vatanın sahibi olduysa, bugün de bir olarak, tek yumruk olarak 'hayır' diyerek yeniden bu ülkenin sahibi olacağız. Allah yolumuzu açık etsin hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum. Kendimizi size, sizleri Allah’a emanet ediyorum. 16 Nisan’da hep birlikte Hayır diyoruz” dedi.
                Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, daha sonra Eğirdir Belediyesine ziyarette bulundu.  Uysal,  Isparta’daki programına katılmak üzere Eğirdir’den ayrıldı.
 
Haber: EMEL TURAN KARTAL

Anahtar Kelimeler:
Salı 13 ° / 3 °
Çarşamba 10.9 ° / 4.8 °
Perşembe 6.3 ° / 1.5 °