Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

DP’de Özkan güven tazeledi

DP’de Özkan güven tazeledi

SİYASET 10.01.2017 06:02:00 0
DP’de Özkan güven tazeledi
Demokrat Parti Isparta 4. Olağan İl Kongresi’nde mevcut Başkan Selçuk Özkan güven tazeledi. Kongreye katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Kendi önceliklerinden ziyade milletin önceliklerini esas alan bir hareket olarak 7 Ocak 1946’da ortaya konulan ruhun bize emrettiği hususta bugün de aynı ideallere sıkı sıkıya bağlıyız” dedi.
Türkiye’nin en köklü partilerinden olan Demokrat Parti’de geçtiğimiz hafta sonu kongre heyecan yaşandı. Kısa bir süre önce atamayla göreve gelen Selçuk Özkan, Pazar günü yapılan kongrede başkanlığa seçildi. Gerçekleştirilen kongreye, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, DP eski Milletvekillerinden Ertekin Durutürk, Gelendost eski Belediye Başkanı Halim Kıyak, Atabey eski Belediye Başkanı İzzet Kutlu, Bölge İl ve İlçe Başkanları, Demokrat Parti eski İl ve İlçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türkiye’nin bu zor ve karanlık günlerden Demokrat Parti ile kurtulacağını ifade eden İl Başkanı Selçuk Özkan, tüm Ispartalılardan partilerine destek olmalarını istedi.
Kongrede konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, şunları söyledi:  “Kendi önceliklerinden ziyade milletin önceliklerini esas alan bir hareket olarak 7 Ocak 1946’da ortaya konulan ruhun bize emrettiği hususta bugün de aynı ideallere sıkı sıkıya bağlıyız. Aynı ruh ve inançla, milletimizin önünde yeniden, daraldığı, sıkıştığı, nefes alamaz hale geldiği noktada yeniden derinden bir nefes aldıracak hamle gücünü, kudreti hepimiz, kendimizde görmeliyiz. Bugün Türkiye, tarihinde yaşadığı fetret dönemlerini aratırcasına bir başka dönemi yaşıyor. Adını koymakta zorlandığımız bir dönemi yaşıyor. En küçük tenkitin terörist muamelesi görme noktasına getirildiği bir iklimi yaşıyor. İşte bizim itirazımız bunadır. Türkiye bir var olma, yok olma çizgisinden çıkarak Cumhuriyeti kurmuş, insanları bugün toplum önünde rencide ettirecek, tarihini bir hesaplaşma noktası haline getirecek bir siyasi heyetin yönettiği ülkeyiz. Geriye doğru baktığımızda Cumhuriyetin bütün imkanlarından, imtiyazlarından azami düzeyde yararlanacaksınız bir de dönüp size bu emaneti bırakanları, okuduğunuz İmam Hatipleri açanları, okuduğunuz üniversiteleri açanları, millet önünde hakaretlere boğacaksınız. Buna vicdanları kararmamış insanlar da razı olmaz, buna Allah da razı olmaz.
İşinize geldi mi Menderes diyorsunuz. İşinize geldi mi Özal diyorsunuz. Ama işlerine gelmedi mi Süleyman beyden bahseden yok. Sadece ve sadece 1965-1969 arasında Türkiye’ye yeni bir Türkiye kattığını kendi ülkesinde göremeyenler biraz uluslararası literatüre bakanlar, cumhurbaşkanımızın, liderimizin bu ülkeye neler kattığını bilir.”
İŞTE DEMOKRAT PARTİ’NİN YENİ YÖNETİMİ
Başkan: Selçuk Özkan
İrfan Gürdal -  Bahadır Erdem  - Hasan Saygıcı - Ahmet Çevikbaş - Üzeyir Altındal - Hüseyin Keskinkılıç - Ülkü Metin - Rıza Özel - Abidin Çelik - Yılmaz Dağlı -İlyas Kumalar – Süleyman Dağlı – Mustafa Akbaba – Mehmet Erkaşda – Türkan Gürkan – Ramazan Önkol – Ramazan Gökova – Tevfik Şenay Silleli – Celal Ekiz – Osman Aksu – Hüseyin Yavuz  

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °