Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Doğrusunu sayın başkan yapsın da görelim

Doğrusunu sayın başkan yapsın da görelim

SİYASET 16.08.2018 07:01:00 0
Doğrusunu sayın başkan yapsın da görelim
Belediye Başkanı Günaydın’ın Akkent TOKİ ilgili ‘Isparta’yı çok güzel gören bir yer ancak projesi yanlış yapılmış’ açıklamasına yanıt veren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Doğrusunu sayın başkan yapsın da görelim. Doğru proje nasıl oluyormuş da öğrenelim. Ama Gökkubbe, Halı Kilim Müzesi, Halıkent Pazar Yerine benzemesin” dedi.
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Akkent Mahallesi’nin projesiyle ilgili yaptığı “Sanki alanı düz zannetmişler. Isparta’yı çok güzel gören bir yer ancak projesi yanlış yapılmış” açıklamasına yanıt verdi. Zabun, “Doğrusunu sayın başkan yapsın da görelim” dedi.
AK PARTİ 17 YAŞINDA
Parti binasında dün gazetecilerle buluşan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, milletin kurmuş olduğu ve tarih yazan AK Parti’nin 17 yaşında olduğunu söyledi. Cumartesi günü büyük kurultayın gerçekleştirileceğini belirten Zabun, “Bu milletin kaderini pozitif yönde son derece nakış gibi işleyen, bu milletin yolculuğunda önderlik eden partimiz çok büyük başarılara milletimizle 17 yılda imza attı. 17 yıl boyunca bu yolculuğumuza destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Bu ayın 18’inde büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Daha önce ilçe ve il kongrelerimizi yaptık. Araya seçim girdi ve şimdi büyük kongremizi Ankara’da yapacağız. Büyük bir coşkuyla tüm Türkiye Ankara’da olacak. Biz de Isparta olarak kongreye katılım sağlayacağız” dedi.
GÖKKUBBE, HALI KİLİM MÜZESİ, HALIKENT PAZAR YERİNE BENZEMESİN
Bir gazetecinin Akkent TOKİ ile ilgili Belediye Başkanı Günaydın’ın açıklamalarını hatırlatması üzerine Zabun, “İşimiz Sayın Günaydın ile karşı karşıya gelmek değil. İşimiz Isparta’nın önünü açacak vizyoner bakış açısını ortaya koyacak düşüncelerimizi paylaşmak, eleştirmekten ziyade ufuk açmaktır. Doğrusunu sayın başkan yapsın da görelim. Doğru proje nasıl oluyormuş da öğrenelim. Ama Gökkubbe, Halı Kilim Müzesi, Halıkent Pazar Yerine benzemesin” dedi.
ZEMİN ETÜTLERİ YAPILIYOR
Öte yandan TOKİ’nin sosyal konut üretme noktasında önemli bir aktör olduğuna değinen Zabun, şunları söyledi: “Önümüzdeki süreç içerisinde TOKİ Isparta’da yeni bir atılımı daha başlatıyor. Zemin etütleri yapılıyor şuanda. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra vatandaşımız açısından önemli olan sosyal konut üretme noktasında yeni bir hamleyi başlatmış olacağız.
ISPARTA BELEDİYESİ SOSYAL KONUT ÜRETEN BİR BELEDİYE İDİ
Belediye sosyal konut üretme noktasında tecrübe sahip. Isparta Belediyesi bu konuda geçmiş dönemlerde önemli başarılara imza atmıştı. Birçok şehirde gecekondulaşma öne çıkarken, Isparta Belediyesi’nin başlatmış olduğu sosyal konut projeleriyle gecekondunun neredeyse giremediği tek il Isparta olarak tarihte yerini almıştı. Ama yıllardır sosyal konut üretme noktasında Isparta Belediyesi, bu girişimlerden vazgeçti. Bir taraftan TOKİ sosyal konut üretmeli, bir taraftan da belediye de aynı şekilde sosyal konut üretmek için elini taşın altına koymalı. Bu çalışmaların Isparta ekonomisinde de pozitif etki oluşturacağını umuyoruz. Yerel seçimlere çok fazla kalmadı. İnşallah bizim vizyoner yaklaşımlarımızdan birisi de belediye üzerinden de sosyal konut üretmek. Burada dar gelirli ve emekliler ile belediye personelinin de ucuz konut talebi çok ciddi potansiyel oluşturuyor. Bu talepleri karşılamak hem TOKİ hem de belediye üzerinden mümkündür. Doğru planlama ile bunlar başarılabilir. Bir taraftan Isparta’da oluşan konut stoğunun rant değerlerini muhafaza etmek esastır, bir taraftan da sosyal konut ile dar gelirlilerin talebini karşılamak esastır. Bu iş denge kurarak çözüme kavuşturulabilir.
BİRÇOK İLDE BELEDİYE TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYUYOR
Birçok ilde belediye arsa üretme noktasında taşın altına elini koyuyor. TOKİ’nin şartlarına uygun, nitelikli arsaların üretilmesi önemli. Hiç kimse belediye boyutunu gözardı etmemeli ve sosyal konut üretmek için taşın altına elini koymalı.”
MİLLİ DİRENÇ ÖNEMLİDİR
Diğer taraftan başka bir gazetecinin döviz artışıyla ilgili sorusunu yanıtlayan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Son günlerde döviz kurları üzerindeki bu dalgalanmalar var. Bunlar ekonomik verilerden kaynaklanan problemler değil. Türkiye’nin döviz ve altın rezervlerine, ihracat rakamlarına baktığınız zaman, yıllara sari olarak cari açıkta önemli artış olmamasına rağmen büyüme rakamları dünyada birinci sıraya oturmuşken bu tür dalgalanmaların olmasının ekonomik  verilerle izah edilebilir herhangi bir tarafı yok. Ben ekonomist değilim ama siyasetçi olarak konuya baktığımız zaman bu dalgalanmaların tamamen spekülatif ve manipülasyona dayalı olduğunu hepimiz görüyoruz. AK Parti iktidarlarından önceki krizlerden yola çıkarak değerlendirecek olursak o krizlerde dövizlerin sürekli yukarı çıktığını görüyoruz. Yukarıya çıkıştan sonra kısa süre içerisinde ciddi oranlarda aşağı düşüş söz konuysa bu durumun Türkiye’nin ekonomik durumundan değiş dışarıdan yapılan müdahalelerden kaynaklandığını görebiliriz. Milli direnç önemlidir. Milli direnç gösterilmesi gerekir. Sayın cumhurbaşkanımızın çağrısı önemlidir. Dövizle alakası olmayan, ekonomi sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalar açısından da anlamsız döviz depolamanın gereği olmadığından yola çıkarak özellikle doların bozdurulmasıyla ilgili bir mesajı olmuştur. Milletimiz bu mesaja çok güçlü destek vermiştir. Destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. 17-25’ten sonra sayın cumhurbaşkanımızın çağrısıyla 3-5 kuruş neyse birikmiş döviz varsa bozdurmuştuk. O günden sonra dövizle hiç alakam olmadı. Dövize ihtiyacı olan bir sektörün içerisinde de değiliz zaten.
KENDİLERİNE MİLLETİMİZ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Bu yaklaşımı ortaya koymuş olmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra Ticaret Odası yönetimi, esnaf odaları ve ilgili kuruluşların yönetimlerinin ülkemiz adına böyle adım atmalarını önemli buluyoruz. Kendilerine milletimiz adına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °