Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

‘Cumhuriyet bizi aldı adam etti’

‘Cumhuriyet bizi aldı adam etti’

SİYASET 8.01.2018 06:58:00 0
‘Cumhuriyet bizi aldı adam etti’
SDÜ eski rektörü, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Cumhuriyet Halk Partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada “Ben Aydınlı bir Yörük çocuğuyum. Bir zeytin çiftçisi ailenin çocuğuyum. Bu Cumhuriyet beni okuttu. İlkokul, ortaokul, lise, tıp fakültesi, uzman, doçent, profesör oldum. Ardından Isparta’da 7 sene rektörlük yaptım, üzerine milletvekili oldum” diyerek “bu cumhuriyet bizi aldı adam etti” dedi.
ISPARTA BELEDİYESİNİ ALACAK MIYIZ?
Kongrede genel siyasi konuşmayı ise Süleyman Demirel Üniversitesi eski rektörü CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar yaptı. Baydar Konuşmasında; “2019’da üç seçim var. Daha doğrusu üç sandık, iki seçim var. Sandıklardan biri 30 Mart 2019’da yerel seçimlerle ilgili, diğeri ise 3 Kasım 2019’da hem milletvekilliği hem de Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Ben şimdi buradan Isparta il örgütüne soruyorum. 30 Mart 2019’da Isparta Belediyesini bu il örgütü alacak mı? Almayacak mı? El ele tutuştuğumuz takdirde bizim önümüzde hiç kimse duramaz” dedi.
CHP’NİN DÖNEMİ
Partisinin doğu illerindeki kongrelerine de katıldığını anlatan Baydar, “Ben geçen haftalarda Kahramanmaraş, Urfa il kongrelerine katıldım. Sonra karayolu ile Siirt’e doğru yola çıktım. Şırnak, Cizre, Nusaybin, Silopi’de bölgedeki vatandaşlarla oturdum konuştum. Bölgedeki karakollarda görev yapan buralardan gitmiş askerlerle de oturdum konuştum. Oradaki vatandaş özellikle bu dönemde bizim siyaset yapmamıza çok uygun bir ortam olduğunu söylüyor. Güneydoğu’daki vatandaş diyor ki benim bayrakla ilgili, İstiklal Marşı ile ilgili, üniter devlet yapısı ile ilgili, misaki milli ile ilgili de bir problemim yok. Türk Milleti ile ilgili de bir problemim yok. Ama ben bu Türk Milleti kavramının içerisinde neredeyim diye soruyor. Diyor ki, siz CHP olarak Türkiye Cumhuriyetinin kurucususunuz bizim yerimizi gösterin diyor.  Bölge insanı diyor ki 7 Haziran seçimlerinde 80 milletvekili verdik HDP’ye, arkasından bütün belediye başkanlıklarını verdik. PKK bizi ateşe attı. Hükümete destek olduk, açılım üreci dediler bizi yangının ortasında bıraktılar. Birisi geliyor, kepengi açacaksın diyor, birisi geliyor kepengi kapatacaksın diyor. Ben ne yapayım, evim dükkanım her şeyim gitti diyor. Bunları televizyonlarda göremezsiniz bunları ancak oraya gittiğinizde görebilirsiniz. Oraya elimizi uzatacağız öncelikle, bunu göstermemiz gerekiyor” dedi.
AYDINLI BİR YÖRÜK ÇOCUĞUYUM
Konuşmasında Cumhuriyet’e vurgu yapan Baydar, “Biz etle tırnak değimliyiz, öyle demiyor muyuz? Ben Aydınlı bir Yörük çocuğuyum. Bir zeytin çiftçisi ailenin çocuğuyum. Bu Cumhuriyet beni okuttu. İlkokul, ortaokul, lise, tıp fakültesi, uzman, doçent, profesör oldum. Ardından Isparta’da 7 sene rektörlük yaptım, üzerine milletvekili oldum. Ben bunu kime borçluyum, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete borçluyum. Yoksa bunların özendikleri getirmek için bayram ettikleri, padişahlık sistemi olsaydı, bugün hala ben yer sofrasında oturup, zeytin çırpmaya, belki hayvan gütmeye devam edecektim. Ama bu cumhuriyet bizi aldı adam etti” diye konuştu.
CUMHURİYET Mİ PADİŞAHLIK MI?
Baydar sözlerini, “2019 yılında oylanacak olan Cumhuriyetin yıkılması mı, padişahlığın gelmesi mi oylaması olacaktır. Bu yüzden bize çok iş düşüyor. Aranızdaki kırgınlıklar, küslüklerin hiçbir anlamı yok arkadaşlar. 2019 seçimleri bir siyasal tercih seçimleri olmayacak. Önümüzdeki seçimler ikna seçimleri olacak. Biz eğer vatandaşı ikna edebilir, gerçekten kucaklayabileceğimizi gösterebilirsek, vatandaşın bu kısa dönemde yaşadığı tek adamlığı anlatabilirsek, çok şey yapabileceğimize inanıyorum” diyerek noktaladı. Gülses Gazetesi 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °