Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Merkez İlçe kongresinde; Başkanlar Geçidi…

CHP Merkez İlçe kongresinde; Başkanlar Geçidi…

SİYASET 13.01.2020 07:09:00 0
CHP Merkez 
İlçe kongresinde; 
Başkanlar Geçidi…
CHP’nin Merkez ilçe kongresine katılan İl Başkan Adayları kongrede yaptıkları konuşmada, partililere kendilerini anlatma imkanı buldu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Merkez İlçe 37. Kongresi dün Kültür Sarayında gerçekleştirildi. Kongreye, Şubat ayında yapılacak olan ilk kongresinde aday olan isimlerin hepsi yani; Zafer Sağlam, Yalım Halıcı, İzzet Beydoğan, Mustafa Arslan ve Yusuf Erdoğan olmak üzere tam kadro katıldı ve birer konuşma yaparak kongreye bir ay kala yapacakları hakkında partilileri bilgilendirme imkanı buldular.
SAĞLAM; “PARTİMİZİN OYLARI
HER GEÇEN GÜN DÜŞÜYOR”
Bu doğrultuda, kongrede ilk olarak söz verilen ve kürsüye gelen isim Mimarlar Odası eski Başkanı ve partinin İl Başkan Adayı Zafer Sağlam oldu. Sağlam konuşmasında; “Bakın en üzüntülü durum Atabey’de bir örgütümüzün olmaması ve bu ilçemizde kongre yapamayışımızdır. Partimizin Isparta’da 4700 üyesi olmasına rağmen bakıyoruz burada salon boş. Bu beni üzüyor. Oysa, bu kongre kaybedeni olmayan bir yürüyüştür. Bu kongrede kazanan partimiz olacaktır. Parti olarak kan kaybediyoruz. Oy kaybediyoruz. Partimiz 10 yıl önce % 21 oy alırken şimdi bu oy oranı % 16’lara düşmüş durumdadır. Hatta, il genel meclisinde % 8,7 oyla baraj altı kalmış durumdayız. Isparta’da partimiz elimizden kayıp gidiyor.
“PARTİMİZ 25 YIL ISPARTA’DA
MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMADI”
Partimiz 1977’den 2002’ye kadar yani tam 25 yıl Isparta’da Milletvekili çıkaramamışız. Son yapılan yani 2018’deki Milletvekili seçimlerinde yine ilimizden Milletvekili çıkaramadık, yine kaybettik. Bu partimiz için bir eksiklik ve bir üzüntü değil midir? İşte bu nedenle parti olarak artık daha iyi ve daha etkin çalışmalıyız. İnşaallah biz göreve geldiğimizde bu çalışmayı ortaya koyacağız” dedi.
HALICI; “CHP İL BAŞKAN ADAYI
OLMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUM”
Daha sonra kürsüye diğer İl Başkan Adayı Yalım Halıcı geldi. Halıcı konuşmasında; “Ben yıllarca CHP’nin içinde olan ve çeşitli kademelerinde görev yapan bir kişiyim. Son olarak sayın Milletvekillerimizin Danışmanlığını yaptım. Şimdi ise, bu görevlerimi bir adım daha öteye taşıyarak İl Başkanlığına aday oldum. Bundan dolayı son derece onur ve gurur duyuyorum.
“17 YILDIR ÜLEK İYİ
YÖNETİMLİYOR”
Partimiz CHP yüz yıllık bir partidir, yüz yıllık bir çınardır. Bakıyoruz ki, ülkemiz 17 yıldır iyi yönetilmiyor. Ülkede bol bol zam var, vergi var. Artık AKP yönetimine bir sor verilmesi lazım. Bunun için de CHP olarak daha güçlü olmalıyız.
“HALK GÜNLERİ
DÜZENLEYECEĞİZ”
İl kongresinde bizler göreve geldiğimizde, halk günü yapacağız. Bunu partililerimiz arasında değil, halkımız arasında yapacağız. Halkımızın dert ve sorunlarını dinleyeceğiz. 15 günde bir gerek Isparta’nın gerek ülkemizin gündemine dair basın toplantıları veya basın açıklamaları yaparak gündemi tutacağız. Her ay bir ilçede yönetim kurulu toplantımızı yapacağız” dedi.
BEYDOĞAN; “BU PARTİNİN
ÖLÜSÜNE BİLE SAHİP ÇIKTIM”
İl Başkan Adayı İzzet Beydoğan da konuşmasında; “Benim hayatım bu partiye hizmetle geçti. Bu partinin tozunu yuttum. Uzun yıllar Ş. Karaağaç ilçe Başkanlığı yaptım. Ardından Milletvekili adayı oldum. Şimdi ise tabanın da isteği ile İl Başkan adayı olarak karşınıza çıktım. Partimiz baraj altında kaldığında bile partimizin ölüsüne sahip çıktım. Bundan sonra da çıkacağız.
“ADIMIZ HALK PARTİSİ
AMA HALKLA ALAKAMIZ YOK”
Adımız halk partisi ama halkla alakası yok. Halkın içinde girmeliyiz. STK’ların kongresi oluyor haberimiz bile olmuyor. Partililer birbirinden kopuk. Gitmediğin köy senin değildir. Onun için tüm köylere, tüm kasabalara gidip vatandaşlarla bire bir görüşeceğiz. Kapı kapı dolaşacağız. Bakın geçtiğimiz aylarda gülçiçeği taban fiyatı açıklandı. Daha önce 12 liraya kadar çıkan fiyat 7,5 lira olarak açıklandı. Biz ne yaptık? Hiçbir şey. Oysa, gülçiçeği üretimi yapılan köylere gidip köylülerle Gülbirlik’e tepki gösterilmeliydi. Bu yapılmadı.
Partimizde yüzde 50 ilçeler yüzde 50 merkez ilçedir. Onun için ilçelerimizi asla ihmal edemeyiz. Partimizde ilk önce sevgi ve saygıyı geri getireceğiz” dedi.
ARSLAN; “İLK İŞİM ÜYE
SAYISINI ARTIRMAK OLACAK”
İl Başkan Adaylarından Mustafa Arslan da konuşmasında; “Bu ülkeye 32 yıl hizmet verdikten sonra emekli oldum ve 2017 yılından bu yana da CHP’deyim. Başkan seçildiğimde ilk yapacağım iş üyeleri güncellemek ve üye kaydı yapmak olacak. Hali hazırda örgütümüz olmayan Atabey ilçemizde de bir ay içinde Atabey ilçe örgütünü kuracağız” dedi.
ERDOĞAN; “PARTİMİZE YENİ
DİNAMİKLER KAZANDIRMALIYIZ”
İl Başkanları konuşmalarında son konuşmayı ise eski İl Başkanlarından Yusuf Erdoğan yaptı. Erdoğan konuşmasında; “CHP bu ülkenin temel taşıdır. Siz varsanız CHP var, biz varsak CHP vardır. Ancak, partimizin içinde bulunduğu durumdan samimi olarak söylemek gerekirse memnun değiliz. Partimize yeni dinamikler kazandırmamız lazım. Maalesef ki, partimiz her geçen gün geriye gidiyor. Partili üyelerimize ve delegelerimize sesleniyorum.
“PARTİMİZİ TARİHİNİN EN
YÜKSEK OYUNA ÇIKARDIM”
Bu parti sizin, bu parti bizim. Eğer, temeli sağlam atarsak bina sağlam bir şekilde yükselecektir. İşte partimizde bunu başarabilmeliyiz. Partimizde 25 yıl aradan sonra 2002 yılında Milletvekilimiz ve o dönemde İl başkanı olan Mevlüt beyin gayretleriyle Milletvekili çıkardık. Ardından ben görevi aldım. O dönemde partimiz önce 27 bin ardından 32 bin oy aldı ve 2011’de ise aldığımız oy sayısını 57 bine çıkararak büyük bir başarıya imza attık. Ümitsiz değiliz ve çalışacağız, yine başaracağız” dedi.
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °