Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

CHP’li 21 Milletvekili Isparta’yı; Karış Karış Gezecek

CHP’li 21 Milletvekili Isparta’yı; Karış Karış Gezecek

SİYASET 31.03.2021 15:16:00 0
CHP’li 21 Milletvekili Isparta’yı; 
Karış Karış Gezecek
HABER: Yunus ÖZLER
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığında 21 Milletvekilinden oluşan heyet bugün Isparta’ya geldi. Heyet, iki gün boyunca Isparta’da esnaflar başta olmak üzere STK ziyaretleri yapacak ve Isparta’yı karış karış gezerek vatandaşların dertlerini dinleyerek sorunları bizzat yerinde tespit edecekler.
 
Bugün saat 12.00’de Isparta’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Heyeti, Barida Hotels önünde İl Başkanı Yalım Halıcı ve Yönetim Kurulu, Merkez İlçe Başkanı Erdal Demiralay ve Yönetim Kurulu, Partinin Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetimleri tarafından karşılandı.
İŞTE CHP HEYETİNDE OLAN İSİMLER  
Isparta’ya çıkarma yapan 21 kişilik CHP Heyeti şu isimlerden oluşuyor; Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Ankara Servet Ünsal, Antalya Milletvekili Aydın Özer, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Muğla Milletvekili Suat Özcan, Osmaniye Baha Ünlü, Uşak Milletvekili Özkan Yalım.

BASIN TOPLANTISI
CHP Heyeti Isparta programına basın toplantısı düzenleyerek başladı ve ilk olarak Barida Hotels Büyük Salonda bir basın toplantısı gerçekleştirildi.
HALICI; “CHP, ISPARTA’NIN
SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERMİŞTİR”
Toplantıda ilk olarak CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı konuştu. Başkan Halıcı ülkenin dört bir yanından gelen 21 Milletvekilini Isparta’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi; “İlimize gelen değerli Milletvekillerimizle CHP Isparta İl Örgütü olarak Isparta’nın dört bir yanını gezerek, yurttaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Evet, belki bu dönem CHP olarak Isparta’da vekil çıkaramamış olabiliriz. Ancak 21 Milletvekilimiz Ispartalıların sorunlarını dinlemeye geldi. İşte bu hareket CHP’nin Isparta’nın sahipsiz olmadığını ortaya koymuştur. Bu çalışmalar aslında partimizin iktidara hazırlık adımlarıdır.
“ISPARTA’NIN DUBLE YOLLARI
NEDEN BİR TÜRLÜ BİTİRİLEMİYOR?”
Sayın Milletvekillerimizle iki gün boyunca Isparta’yı karış karış dolaşacağız. Ziyaretlerde bulunacağız. Sorunları yerinde tespit edeceğiz. Tüm Isparta halkının da bildiği gibi, Isparta’da bir türlü bitirilemeyen duble yollar vardır. İktidarın yol yapmakla bu kadar övündüğü dönemde iktidara buradan soruyorum Isparta’nın duble yollarını ne zaman bitirmeyi düşünüyorsunuz? Isparta’da sanayi üretimi azdır. Halkımız tarıma ve üniversite öğrencilerinden gelen gelire umudunu bağlamış durumdadır.

“ISPARTA’DA MİLLETVEKİLİMİZ YOK
AMA 21 MİLLETVEKİLİMİZ ŞEHRİMİZİN
DERTLERİNİ DİNLEYECEKLER”
Bilindiği gibi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve dolayısıyla ilimizde de Koronavirüs pandemi süreci yaşıyoruz. Bu süreçte işsizlik Isparta’da hızla artmakta ve bu sorunu sonucu işçi ve emekçiler tüm umutlarını kaybetmiştir. Isparta’da bugün partimizin Milletvekili yok… Ama işte 21 Milletvekilimiz var. Isparta’nın derdini, tasasını, sorununu, sıkıntısını dinlemek, dertlerine derman olabilmek, esnafın, işçinin, memurun, yaşlının, engellinin sesini TBMM’de duyurabilmek için buradalar. Biz aslında bu iktidar yürüyüşünü göreve geldiğimiz gün başlattık. Isparta’nın tüm ilçelerine, beldelerine, köylerine, mahallelerine ulaşarak hemşerilerimize dokunduk. Her dokunduğumuzda da bin ah işittik.
“ISPARTA’NIN TÜM
KESİMLERİNİ ZİYARET EDECEĞİZ”
İşte bugün ve yarın da 21 Milletvekilimizde Isparta’nın deyim yerindeyse röntgenini çekeceğiz. Bu röntgen kentin kronik sorunlarına çözüm açısından da önemli bir veri olacak. Çok önemli temasları olacak milletvekillerimizin; Isparta’nın bütün kesimlerini, bütün sinir uçlarını, işadamlarımızdan sanayicisine, işçisinden emeklisine, meslek örgütlerimizden engellilerimize, kitle örgütlerimize kadar yoğun bir mesai harcayacağız” dedi.
AKIN; “DEMİREL’İ KENDİ
TOPRAKLARINDA ANIYORUZ”
Toplantıda daha sonra kürsüye Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın geldi. Akın da konuşmasında; “Isparta - İslamköylü 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel saygın bir devlet adamıydı. Farklı siyasi görüşlerin varlığının demokrasinin olmazsa olmazı olarak ifade eden bir devlet adamıydı. Demirel’i kendi topraklarında anıyoruz. 
“ÜLKE TARIMDA İTHALATA
BAĞIMLI HALE GELDİ”
Evet bugün 21 kişilik bir heyetle Isparta’ya geldik. İki gün boyunca
Isparta’nın tüm ilçelerini dolaşacağız. Esnafımızla, çiftçimizle bir araya geleceğiz. Neden, çünkü Isparta’nın 22 Milletvekili var. Isparta bir tarım şehri. Ancak, mevcut iktidar çiftçimizin, hayvancımızın, üretenin sorunlarına kulak tıkamış durumda. Hatırlarsanız Türkiye tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydi. Oysa şimdi ülkemiz tarımda ithalata bağımlı hale gelmiş durumdadır.
“İKTİDAR ISPARTA’YI
UNUTMUŞTUR”
Mevcut iktidar maalesef ki, “yandaşları kayırması yüzünden” esnaflarımız gereken desteği alamamaktadır. Yandaşların vergi borcunu bir gecede bir kalemde silenler, esnafı ve çiftçiyi unutmuş durumda. İktidarın doğalgaz müjdesi de yurttaşlara zam olarak geri dönmektedir. Üzülerek söylüyoruz ki maalesef iktidar Isparta’yı unutmuştur. Ispartalılar adına soruyoruz. 20 yıldır her seçimde vaat olarak Isparta’nın önüne getirdiğiniz Isparta – Antalya yolu ne zaman bitecek?” Bir gece de yandaşın değil vatandaşın yanında olun diye bütün milletvekili arkadaşlarımız haykırıyoruz. 31 Mart 2021 tarihine kadar Tarım ve Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçilerin haczi durdurulmuştur. Ancak bu sorunun çözümü için halen net bir açıklama yapılmamıştır” dedi.
İKİ GÜN BOYUNCA
ZİYARETLERDE
BULUNACAKLAR
21 Milletvekilinden oluşan CHP Heyeti daha sonra belli gruplara dağılarak Isparta’da esnaflar başta olmak üzere çeşitli STK’lara ziyaretlerde bulunmak üzere yola çıktılar.

Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °