Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP-İYİ Parti ittifakı ilçelere böyle yansıyacak

CHP-İYİ Parti ittifakı ilçelere böyle yansıyacak

SİYASET 24.12.2018 12:36:00 0
CHP-İYİ Parti ittifakı ilçelere böyle yansıyacak
31 Mart Yerel seçimlerinde ittifak kararı alan İY Parti ve CHP’de Isparta  merkezde İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Gökmenoğlu üzerinde anlaşma sağlanırken, ilçelerde de  ittifakın çerçevesi oluştu
Edinilen bilgilere göre  CHP, mevcut belediye yönetiminde olduğu Aksu ve Yenişarbademli’de İyi Parti’nin desteğini alacak.  Eğirdir’de aday gösteren CHP’nin bu ilçe de İYİ Parti’nin desteğini almak için görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi.  Senirkent’te CHP aday gösterse de İyi Parti’nin adayının desteklenmesi konusunda görüş ağır basıyor. Gönen’de ise  İyi Parti’nin CHP adayı Osman Kesmen’i desteklemesi bekleniyor.
ŞARKİKARAĞAÇ’TA VE SÜTÇÜLER’DE CHP
İYİ PARTİ’Yİ DESTEKLEYECEK
İttifak görüşmelerinde Şarkikaraağaç’ta CHP, İYİ Parti’nin adayını destekleyecek. Burada İYİ Parti Belediye Başkan Adayının Ramazan Kabalak olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sütçüler’de de CHP, İYİ Parti’nin adayına destek verecek.  Keçiborlu’da iki parti arasında ittifak yapılması kesinleşti. Ancak hangi partiden aday gösterilmesi yönünde görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.
ULUBORLU’DA CHP’YE YAKIN İSİM
İYİ PARTİ’DEN ADAY OLACAK
Uluborlu’da da İYİ Parti CHP ittifakı olacak. Bu ilçede CHP’ye yakın bir ismin İYİ Parti’den aday gösterileceği ve  ittifakla seçime gidileceği öğrenildi. Gelendost ilçesinde de CHP aday çıkarmayacak. Bu ilçede CHP İYİ Parti’nin adayına destek verecek.
GÜNEYKENT’TE İYİ PARTİ ADAYI DESTEKLENECEK
 Güneykent beldesinde de ittifak sağlandı. Burada CHP  İyi Parti’nin adayı Mehmet Bozok’un desteklenmesi kararını aldı.    
YALVAÇ’TA İTTİFAK OLACAK MI?
İttifak konusunda Yalvaç’ta belirsizlik hakim. CHP burada İrfan Bakır’ın aday gösterilmesi halinde İYİ Parti’den  Bakır’ın desteklenmesini istedi.  Eski Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın İYİ Parti’den aday gösterilip gösterilmeyeceği netleşmezken, CHP İl Yönetimi İrfan Bakır’ı ikna etmek için büyük çaba sarfediyor.                        

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °