Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP Isparta teşkilatı şokta! C.başkanına hakaretten tutuklandı

CHP Isparta teşkilatı şokta! C.başkanına hakaretten tutuklandı

SİYASET 16.06.2016 14:16:00 0
CHP Isparta teşkilatı şokta! C.başkanına hakaretten tutuklandı
sparta il gençlik kolları üyesi Onur Zerenturk cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı. CHP örgütü tutuklamaya itiraz etti. Ayrıca bugün parti binasında düzenlenen basın toplantısı ile tutuklamaya tepki gösterildi. 
CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “7 Haziran seçimleri arkasında iktidarda kalabilme uğruna ülkeyi büyük bir çıkmaza ve kaosa sürükleyen AKP İktidarı ve saray yönetiminin ülkeyi tamamen esir aldığı ve halkın nefes alamaz hale getirdiği ortama hızla sürüklenmekteyiz.
             Ülke kan gölüne dönmüş, huzur ve asayiş yurdun hiç bir bölgesinde ve yerinde kalmamış, ekonomi çökmüş, dış politikada ülkenin itibarı sıfırlanmıştır. Sarayın ve sözde AKP İktidarının tek derdi başkanlık sistemi, daha doğrusu başkanlık adı altında tek adam yönetimine daha da doğrusu Diktatörlük Rejimine sürüklemek ve böylece ömür boyu dokunulmazlık elde edebilmektir. Ama şunu çok iyi bilmeliler yaptıkları hukuksuzluğun, arsızlığın, hırsızlığın, yolsuzluğun hesabını, bu masum halka çektirdikleri acıların hesabı tek tek sorulacak ve fitil fitil burunlarından getirilecektir. Her türlü devlet gücünü de kullanarak halka yapılan zulüm ve haksızlığın karşısında olmaya, haktan,adaletten yana mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Bu konuda dün olduğu gibi bugünde yarında bedel ödemeye hazırız. Ama unutulmamalı elbet ödenen bu bedellerin mutlaka karşılığı olacaktır.
Emekçinin, memurun, çiftçinin, esnafın, kadının, gençlerin ve hatta küçücük çocukların dahi özgürlük alanları iyice kısıtlanmış, can güvenlikleri dahi kalmamıştır.
Her türlü pisliklerine ve hukuksuzluklarına rağmen itiraz etmeyen, hakkını aramayan, korkan ve kendilerine her türlü koşulda biat edecek bir toplum yaratılmak istenmektedir. Ülkenin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde hiç bir mücadelesi ve emeği olmayanlar bugün ülkeyi kendilerine göre dizayn etme peşindeler ve bu konuda itiraz eden, sesini yükselten her kesimi çeşitli kanunsuzluklarla sindirmeye, bertaraf etmeye çalışılmaktadır.
Hepinizin bildiği gibi dün yani 15 Haziran 2016 günü partilimiz ve Gençlik Kollarımızın aktif üyesi olan Onur ZERENTÜRK cumhurbaşkanına hakaretten ve facebooktaki paylaşımları nedeniyle gözaltına alınmış akabinde tutuklanmıştır. SDÜ Öğrencisi olan Onur ZERENTÜRK her türlü fikir ve düşüncenin üretilmesi gereken ancak tamamen AKP’nin ve sarayın emir ve komutasına girmiş, yandaşlaşmış üniversite yönetimi tarafından evrakın var denilerek telefonla çağrılmış ve güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Üniversite idarecilerine buradan sesleniyorum “öyle hile ile, entrika ile CHP ‘nin işi olmaz. Gözaltına da alınacağını söyleseniz CHP’nin her üyesi alnı açık ve dik olarak gelir hesabını verir. Kaçmak, saklanmak, amacına hizmet ettiğiniz zihniyete mahsustur. “
Onur kardeşimiz yalnız değildir. CHP İl Teşkilatı olarak arkasındayız. Yapılan tutuklama hukuksuzdur ve derhal salıverilmelidir. Hukuk bir gün herkese lazım olacaktır. Ergenakon, balyoz gibi davaların savcılarının ve mahkeme heyetlerinin durumları ortadadır.
Genel Başkanımıza şehit cenazesinde saldıranlar ve hatta mafyavari rajonla önüne mermi atanlar 24 saat bile geçmeden serbest bırakılırken hükümete ve saraya muhalif olanların ve gençlerin sanal ortamda ki paylaşımları nedeniyle toplanması adalet sistemimizin ne hale geldiğini gözler önüne sermektedir.
Ne olursa olsun doğruları söylemeye, haklıdan yana olmaya, baskılara ve sindirmeye karşı haklı mücadelemize devam edeceğiz.
Ülkenin temel değerlerini sonuna kadar koruyacağız. Faşizan hiç bir baskıya boyun eğmeyeceğimizi tekrar ediyorum.”
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °