Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP İl Genel Meclisinde iddialı

CHP İl Genel Meclisinde iddialı

SİYASET 14.03.2019 15:30:00 0
CHP İl Genel Meclisinde iddialı
Cumhuriyet Halk Partisi merkez ilçe İl Genel Meclis üyesi adaylarını tanıttı. CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü bu dönem İl Genel Meclisinde grup kurak sayıda il genel meclis üyesi çıkarmayı hedeflediklerini söyleyerek “merkez ilçe için İl Genel Meclis üyesi adaylarımız Yalçın Çalap, Mustafa Kapsız, Mehmet Dağdeviren ve Beyza Tekadar’dır” dedi. İl Genel Meclis adayı Yalçın Çalap ise Isparta köylerinin eksiklerini bildiklerini söyleyerek, “İl Genel Meclisinde tüm köylerin sesi olmak için görev istiyoruz” şeklinde konuştu. 
Isparta’da Belediye Başkanlığı seçimlerinde ittifak adayı olarak çıkan İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu’nu destekleyen Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi seçimlerine ise kendi adayları ile katılıyor.
Merkez İlçe İl Genel Meclis üyelerini düzenlediği toplantı ile tanıtan CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü “31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde İl Genel Meclis seçimlerine partimizin adayları ile giriyoruz. Belediye Başkanlığı seçimlerinde ise İYİ Parti ile ortak adayımız olan Gökmen Gökmenoğlu’nu destekliyoruz. İl Genel Meclisi köylere yapılacak yatırımlar, köy yolları, köy okulları, köylerdeki mezarlıkların bakımları gibi işleri yapan bir organ. Köy Hizmetleri kapatıldıktan sonra bu görevler İl Genel Meclislerine verildi. İl Genel Meclisinde her partinin temsil edilme hakkı var. Bizimde bu seçimlerde İl Genel Meclisi için hedefimiz grup kurabilmek. İl Genel Meclisinde grup kurabilmek için, İl Genel Meclisi üye sayısının %10’unu almak gerekiyor. Yani Isparta için bu rakam 4 İl genel meclis üyesi çıkarabilmektir. Grup kurabildiğinizde kararlarda daha aktif rol alma imkanınız oluyor ve seçildiğiniz bölgeye daha kolay hizmet götürebiliyorsunuz” dedi.
 
CHP seçmenini İl genel meclisinde kendi adaylarına oy vermeleri konusunda uyaran İl Başkanı Ahmet Kürkçü “Bugün Cumhuriyet Halk Partisine fazla oy çıkan köylerin mezarlık duvarları yapılmamakta, köy yolları yapılmamakta, köy misafirhaneleri yapılmamaktadır. İl Genel Meclisinde grup kurduğumuzda bu sıkıntıların giderileceğini düşünüyoruz. Ayrıca AKP İl genel meclisinde İl Genel Meclisinde çoğunlukta olduğu için baskı kuruyor. AKP birçok köyde bize oy vermezseniz size hizmet getirmeyiz diye açık açık konuşmaktadır. Ben tüm ilçelerin kongrelerine katıldım. Burada ilçe başkanlarına bir tek şey söyledik, en az bir il genel meclis üyesi seçtirmelerini istedik. Biz bu dönem  İl Genel Meclisinde grup kurarak köylerin acil çözüm bekleyen sorunlarını çözmek, hizmet gitmeyen köylere de hizmet götürmeyi hedefliyoruz. CHP seçmenini bu noktada özellikle uyarıyoruz. İl Genel Meclis seçimlerine partimiz kendi adayları ile katılıyor. Vatandaşlar İl Genel Meclisinde oy verirken CHP logosunun altına mührü basmalılar. Isparta Merkez ilçe için İl Genel Meclis adaylarımız Yalçın Çalap, Mustafa Kapsız, Mehmet Dağdeviren ve Beyza Tekadar’dır. Kendilerini şimdiden kutluyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: iddialı genelmeclisinde
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °