Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

“CHP, HDP’yi Meclise soktu ama kendisini bitirdi'

“CHP, HDP’yi Meclise soktu ama kendisini bitirdi'

SİYASET 5.07.2018 11:45:00 0
“CHP, HDP’yi Meclise soktu ama kendisini bitirdi
Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, CHP’nin tek başarısının HDP’yi meclise sokmak olduğunu belirterek; “Isparta’dan bir vekil bile çıkaramadılar. Saadet ise safını yanlış seçince maalesef tamamen sıfırı tüketti” dedi.
 
Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerek ülke genelinde gerekse Isparta’da 24 Haziran seçimlerinde büyük bir hezimete uğradığını belirterek, bu partinin tek başarısının ise HDP’yi meclise sokmak olduğunu söyledi.
GÖZGÖZ; “RECEP TAYYİP ERDOĞAN
SEÇİMİ AÇIK FARKLA KAZANDI”
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimlerini değerlendiren Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, seçimlerde Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ezici bir üstünlükle galip çıktığını, Milletvekilliğinde de en çok Milletvekili kazanan partinin Ak Parti olduğunu vurguladı. Gökgöz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Seçim sonuçları da gösteriyor ki, Cumhur İttifakı büyük bir oy farkıyla iktidara gelirken, Millet İttifakı ise paramparça olmuştur. Zira, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ile diğer adaylar arasında çok muazzam bir fark bulunmaktadır. Bunu mukayese etmek bile yanlış olur. Dolayısıyla Cumhur İttifakı büyük bir oyla iktidara geldi” dedi.
“HDP’Yİ MECLİSE SOKTULAR
AMA KENDİLERİ KAYBETTİ”
CHP’nin Isparta’dan bu seçimlerde Milletvekili bile çıkaramadığını vurgulayan Milletvekili Gökgöz, konuşmasının devamında, “24 Haziran seçimlerinin verilerine baktığımızda, CHP’nin batıda HDP’yi, HDP’nin de doğuda CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi desteklediğini görüyoruz. Öyle ki, Türkiye genelinde HDP’nin alacağı oy yüzde 8’lerde iken, CHP’nin desteğiyle bu oran % 11,6’lara çıkartılarak HDP’nin meclise girmesi sağlanmıştır. Diğer bir deyişle CHP % 3’lük bir orandaki oyunu HDP’ye teslim etmiştir. Ancak, CHP bu partiyi destekliyorum derken seçimlerde kendisi kaybetmiştir. Bunun en yakın örneği Isparta’da yaşanmıştır. Her dönem en az 1 Milletvekili çıkarabilen CHP, bu seçimlerde Isparta’dan Milletvekili çıkaramamıştır. Bu Türkiye’nin birçok ilinde böyle olmuştur. Kısacası CHP Milletvekili çıkarma başarısını İYİ Parti’ye kaptırmıştır.
“SAADET PARTİSİ DE CHP’NİN
KAYIĞINA BİNDİ VE KAYBETTİ”
Neticede; CHP, HDP’yi meclise sokmuştur. Biz özellikle ‘Kılıoçdaroğlu, CHP yönetimi HDP ile kol kola’ söylemini su götürmez bir şekilde ortaya koymuştur. Maşallah! CHP, HDP’yi meclise sokarak bu partiyi kazandırdı, ama kendisi kaybetti. Artık bundan sonra CHP, milletimiz nezdinde terör örgütü PKK’nın destekçisi HDP’yi meclise sokan bir parti olarak anılacaktır ve HDP’nin gerek meclis dışında gerek meclis içinde yapacağı tüm olumsuzluklara şimdiden ortak olmuştur. Zira, tarihin en büyük hezimetini yaşadı. Saadet Partisi de, yıllarca sürdürdüğü milli görüş çizgisinden saparak CHP’nin kayığına binmiş ve o da bir anlamda sıfırı tüketmiştir” dedi.
 
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °