Bugün, 19 Mart 2024 Salı

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke; Isparta YOK Sayılıyor

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke; Isparta YOK Sayılıyor

SİYASET 17.10.2020 07:04:00 0
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke; 
Isparta 
YOK 
Sayılıyor
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Isparta’nın teşvik konusunda adeta cezalandırıldığını ve sürekli teşvikten en az yararlanabilecek konuma getirildiğini belirterek; “Bu, Isparta ekonomisini bitirmektir. Bu Isparta’yı yok saymaktır” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve Burdur Milletvekili TBMM idare Amiri Mehmet Göker dün Isparta’ya gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.
BÖKE; “ISPARTA
EKONOMİSİ KÖTÜ DURUMDA”
Böke ve Göker ilk olarak Belediye İşhanı önünde bir konuşma yaparak hep partililere ve Ispartalı vatandaşlara hitap etti. Isparta’nın her türlü sorununa sahip çıkmaya, Ispartalılara umut olmaya devam edeceklerini ifade eden Selin Sayek Böke, konuşmasında; “Bilindiği gibi ülke ekonomisi çok kötü durumda. Bizler de il il dolaşarak illerdeki esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Bugün de Isparta’daki kobilerimizle buluşmaya geldik.
“KADIN CİNAYETLERİNİ KINIYORUZ”
Ülkede hukuk her geçen gün darbe alıyor. Zarar görüyor. Kadın cinayetleri artıyor. Isparta’da Gülata Cankel katledildi. Daha üç gün önce Gamze Eskicioğlu öldürüldü. Kadın cinayetleri artık dursun. Kadın cinayetlerine son verilsin diyoruz. Kadına şiddet bitsin diyoruz ve bu cinayetleri şiddetle kınıyoruz.
“BİZ GÜNDEMDE TUTMASAYDIK
GÜLÇİÇEĞİ FİYATI 5 TL AÇIKLANACAKTI”
Biraz önce söylediğim gibi ekonomimiz batma noktasında Ülkenin tüm yükü esnaflarımızın, kobilerimizin sırtında yüklenmiş durumda. Bakın, gülçiçeği taban fiyatları dün açıklandı. Geçen yıl 7,80 olan fiyat bu yıl daha da düşürülerek 7,35 olarak açıklandı. Bu fiyat 5 liraya kadar düşecekti. Ama, sayın Genel Başkanımız gül sezonunda gülçiçeğinde yaşanan sorunları meclise taşıdı. Grup toplantısında haykırdı. Bu nedenle fiyatı 5 TL’ye kadar düşüremediler.
“BORÇLANDIRARAK DEĞİL,
DOĞRUDAN NAKİT DESTEĞİ”
Türk lirası dolar karşısında kuruş kuruş değil, artık lira lira kayıplar yaşıyor. Değer kaybediyor. Biz CHP olarak geçen hafta 81 ilde eş zamanlı açıklamalar yaptık. Peki ne dedik. Esnafımızın borçları silinsin dedik. Esnafımıza sicil affı getirilsin dedik. Doğrudan nakit desteği verilsin dedik.
“ISPARTA – ANTALYA DUBLE YOLUNU
20 YILDIR BİTİREMEDİLER”
Bugün Isparta’dayız. Bakıyoruz tüm Türkiye’de olduğu gibi Ispartalı hemşehrilemiz de büyük ekonomik sıkıntı içinde. İktidar tarafından bugüne kadar çıkarılmış tüm teşviklerde adeta cezalandırılırcasına sürekli teşvik dışı bırakılmaya çalışılarak cezalandırılmış ve Isparta yok sayılmış. Isparta – Antalya duble yolu yılan hikayesine dönmüş. 20 yıldır tamamlanamamış. Biz iktidara geldiğimizde bunların hiç birisi olmayacak” dedi.
ESNAFLARI ZİYARET ETTİLER
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve Burdur Milletvekili TBMM idare Amiri Mehmet Göker, İl Başkanı Yalım Halıcı ve il örgütünün de katılımıyla esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
 

Salı 13 ° / 3 °
Çarşamba 10.9 ° / 4.8 °
Perşembe 6.3 ° / 1.5 °