Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP’de son kongre; Ş. Karaağaç İlçesinde

CHP’de son kongre; Ş. Karaağaç İlçesinde

SİYASET 14.01.2020 07:39:00 0
CHP’de son kongre; 
Ş. Karaağaç
İlçesinde
CHP Isparta Örgütünde yaklaşık bir ay önce başlayan ilçe kongrelerinde sona gelindi. Partinin son ilçe kongresi yarın Ş. Karağaç ilçesinde yapılacak.
 
CHP İLÇE KONGRELERİNDE
SONA YAKLAŞILDI
Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Örgütü'nde, Aralık ayının ikinci haftası başlayan ilçe kongrelerinde sona gelindi. Genel Merkezin belirlediği kurultay takvimi kapsamında, Isparta’da bugüne kadar Atabey ve Ş. Karaağaç ilçeleri hariç tüm ilçelerin kongresi yapıldı. Bilindiği gibi CHP’nin Atabey’te ilçe teşkilatı olmadığı için bu ilçede kongre yapılmadı. Ş. Karaağaç ilçesinde ise 15 Ocak 2020 Çarşamba günü yapılacak.
ISPARTA’NIN 13 İLÇESİNİN 11’İNDE
KONGRELER TAMAMLANDI
Bugüne kadar 36 olağan ve 18 olağanüstü kurultay geçiren CHP'nin Isparta İl Örgütünde 2020 Şubat ayı ortalarında yapılması planlanan 37. Olağan Kurultay takvimi, ilçelerle ise devam ediyor. Söz konusu partide ‘Mahalle Delegeliği’ seçimleri Kasım ayı sonu ve Aralık ayı başında tamamlanırken, 20 Aralık 2019'da başlayan ilçe kongreleri kapsamında, bugüne kadar Isparta’da merkez ilçe dahil 13 ilçeden 11’inde seçimler tamamlandı.
İL KONGRESİ ŞUBAT
AYINDA YAPILACAK
Kalan Ş. Karaağaç ilçesinde kongrenin 15 Ocak'ta yapılarak tüm kongrelerin tamamlanması planlanırken, Şubat’ta yapılacak kongre ve il başkanı seçimleri merakla beklenen 11 ilçede partinin başkanları belli oldu. Partinin ilçe başkanlığı kongrelerinin tamamlanmasının ardından il kongresinin de şuanda henüz tarih net olmamakla birlikte Şubat ayının ilk haftasında yapılması planlanıyor. İl kongresinde il başkanının yanı sıra kurultay delegeleri de belirlenecek.
BÜYÜK KONGRE NİSAN
AYI İÇİNDE YAPILACAK
İl Başkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından büyük kurultay için 45 günlük sürenin işlemesi beklenecek. Buna göre, CHP'nin 37. Olağan Büyük Kurultayı, il kongrelerinin tamamlanmasından 45 gün sonrası olan Nisan ayı ortalarında yapılması planlanıyor. CHP'nin büyük kurultayında, genel başkanın ve partinin, kurultaydan sonraki en önemli organı olan 60 kişilik Parti Meclisi (PM) de belirlenecek. CHP'de Merkez Yönetim Kurulu ise Genel Başkan tarafından 60 kişilik PM'den atanacak.
İL KONGRESİ İÇİN 5
KİŞİNİN İSMİ GEÇİYOR
37. Olağan Kurultayın planlandığı şekilde nisan ayı ortalarında yapılması beklenen CHP'de, gözler Isparta İl başkanlığı seçimlerinde olacak. Kongrenin yapılacağı güne kadar kaç il başkanı adayının çıkacağı henüz net olmamakla birlikte il başkanlığı için Mimarlar Odası eski Başkanı Zafer Sağlam, Milletvekillerinin eski Danışmanı Yalım Halıcı, Ş.Karaağaç eski İlçe Başkanı İzzet Beydoğan, Mustafa Arslan ve eski İl Başkanlarından Yusuf Erdoğan’ın isimleri geçiyor.

Anahtar Kelimeler: karaağaçilçesinde kongreş chpde
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °