Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP’de kongre süreci; Resmen Başladı

CHP’de kongre süreci; Resmen Başladı

SİYASET 24.10.2019 12:13:00 0
CHP’de kongre süreci; 
Resmen
Başladı
Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongreler süreci Pazartesi gününden itibaren listelerin askıya çıkmasıyla resmen başladı. Sırada, mahalle delegelerinin seçimi ardından ilçe kongreleri var.
 
CHP’de tüm İlçe Başkanlıklarında üye listeleri askıya çıkarıldı. Listeler 6 günlük izleme ve bekleme sürecinin ardından 27 Ekim’de askıdan indirilecek. Buna karşın itiraz süreci iki gün daha devam edecek. Üye listelerine itiraz başvuruları 29 Ekim akşam 18.00’a kadar kabul edilecek. Listelerin kesinleşmesinden sonra 8 Kasım tarihinden itibaren delege seçimleri başlayacak. Partililer delegeleri belirlemek için iki oyu tek sandıkta kullanacak. Cumhuriyet Halk Partisi’nde üyeler ilçe başkan ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek olan kongre delegelerini bu seçimde belirleyecek. 
KÜRKÇÜ; “ÜYE
LİSTELERİMİZ ASKIYA ÇIKTI”
Konu ile ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü; “Kongre sürecimiz başladı. Bir yıl uzatma hakkımız olmasına rağmen, kongrenin zamanında yapılması kararı alındı. 21 Ekim 2019 Pazartesi gününden itibaren üye listeleri askıya çıkarıldı, 27 Ekim günü 18.00’a kadar askıda kalacak.  İtiraz var ise iki gün içerisinde İlçe Başkanlığı’na itiraz yapılacak. İlçe Başkanlığı kararından sonra, itiraz sahibi İl Başkanlığı’na da başvurabiliyor. Sonrasında delege seçimlerimiz, ilçe ve il kongremiz olacak. Son olarak da büyük kurultayımızı gerçekleştireceğiz ve önümüzdeki genel seçimlere, örgütün güvenini almış ve seçilmiş olarak örgütler olarak hazırlanacağız. Süreç, hem partimize hem de Isparta’mıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.
AHMET KÜRKÇÜ ADAY DEĞİL
Bilindiği gibi, CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü; geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada önümüzdeki aylarda yapacakları il kongresinde tekrar il başkanlığına aday olmayacağını açıklamıştı.
 
İŞTE CHP’NİN KONGRE TAKVİMİ

Anahtar Kelimeler: s?reciresmenbaşladı kongre chpde
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °