Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Bu ülkeye 28 Şubat sürecini yaşatanlar lanetle anılacak

Bu ülkeye 28 Şubat sürecini yaşatanlar lanetle anılacak

SİYASET 1.03.2018 06:57:00 0
Bu ülkeye 28 Şubat sürecini yaşatanlar lanetle anılacak
AK Parti İl İnsan Kaynakları Başkanlığı’nca, postmodern darbe olarak adlandırılan 28 Şubat’ı unutturmamak adına o dönemin gazete manşetlerinden oluşan bir sergi açıldı. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, 28 Şubat’ta ülkemize yaşatılanları yeniden hatırlatmak istediklerini ifade ederek, “28 Şubat sürecini gerçekleştirenler tarihin karanlık sayfalarında yerini almıştır. Tüm gelecek kuşaklarımız 28 Şubat sürecini bu ülkeye yaşatanları lanetle anacaktır” dedi.
 
 
Ülkemizde yaşanan 28 Şubat darbesi sürecinde yaşananları unutturmamak adına AK Parti İl Başkanlığı o döneme ait gazetelerin görsellerinden oluşan bir sergi açtı. Kötü hava koşulları nedeniyle AK Parti binasında açılan sergi, havanın uygun olması durumunda Belediye İşhanı önünde sergilenecek. Sergiyi gezen AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, milletimizin bir daha asla böyle olaylara geçit vermeyeceğini söyledi.
O GÜN BİRİLERİ ÇIKIP BU İŞ BİN YIL SÜRECEK DİYORDU
AK Parti İnsan Hakları Başkanlığımız 28 Şubat’ta bu ülkeye yaşatılanları yeniden hatırlatmak maksadıyla böyle bir afiş çalışması gerçekleştirdiğini ifade eden İl Başkanı Osman Zabun, “Bu sergi bir süre tüm hemşerilerimizin göreceği şekilde vizyonda olacak. Bunlar son derece önemli. Hamdolsun bugün ülkemizde demokrasi, ekonomi, sosyal yaşam, huzur, özgürlük son derece yükseldi ama bugünlere kolay gelmedik. 28 Şubat postmodern darbesi hepimizin halen hafızalarında. Bu ülkeye ciddi sıkıntılar yaşattı. İnsanlarımızın, hemşerilerimizin istedikleri gibi dini inançları gereği yaşam alanları kısıtlandı. Sadece dini inançlar üzerinden değil, bu hususlar bahane edilmek suretiyle tüm vatandaşlarımızın özgürce düşünmelerinin önü kesildi. 1980 darbesinden sonra rahmetli Özal dönemiyle güçlenen demokrasiye yeniden bir darbe indirildi. O gün birileri çıkıp bu iş bin yıl sürecek diyordu. Hamdolsun milletimiz derin ferasetiyle, perde gerisinde döndürülen hadiseleri büyük sezgisiyle fark etti. Bugün 28 Şubat darbesini gerçekleştiren aktörlerin hiçbirisi hafızalarda kalmadı. Sadece yaptıkları acı bir tecrübe olarak hafızalarda. Ama onların kim olduğunu bu millet unuttu” dedi.
28 ŞUBAT SÜRECİNİNA RDINDAN MİLLETİMİZ
DESTEĞİNİ GÜÇLÜ ŞEKİLDE AK PARTİ’YE VERİYOR
Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimiz artık 28 Şubat darbe sürecinin ardından gerçekten demokrasiye, bu ülkenin geleceğine, kalkınmasına inanmış AK Parti kadrolarını tek başına iktidara taşıdı. 15-16 yıldır da bu desteğini güçlü şekilde AK Parti’ye veriyor. Biz de mümkün olduğu kadar tüm şer odaklarıyla bir taraftan mücadele etmek suretiyle, demokrasimizi, bu ülkenin güvenliğini ve huzurunu, ekonomisini ve refah düzeyini güçlendirmek için mücadele ediyoruz. Bu ülkeye ve bu ülkenin insanlarına yapılanları asla unutmamız lazım. Bunları unuttuğumuz taktirde aynı açıktan, aynı noktadan bu ülkeyi yakalamak ve bu ülkeye eziyet yaşatmak için aynı şekilde saldırılarla karşı karşıya kalabileceğimizi asla unutmamız lazım. 28 Şubat darbesinin değişik versiyonlarını o günden bugüne değişik şekillerde hep beraber yaşadık. 15 Temmuz hadisesi, 17-25 yargı darbesi süreci, arkasından 28 Şubat’ta yapıldığı gibi milletin tek başına iktidara taşıdığı AK Parti’ye karşı kapatma davası, gezi olayları. Bunların hepsi 28 Şubat aktörlerinin değişik şekillerde bu ülkeye dayatmak istedikleri, yeniden bu ülkeyi kaotik ortamlara sürüklemek istedikleri olayların bir benzeri. Ama hamdolsun bunların hepsini milletimiz elinin tersiyle itmiş ve asla 28 Şubat darbe sürecinin aktörlerine, onların arkasındaki yöneticilerine fırsat vermemiştir. 28 Şubat’taki gazete manşetlerini okuduğunuz takdirde nasıl bir senaryonun, tezgahın ortaya konulduğunu,  hep bir ağızdan basın üzerinden ve zinde güçler dediğimiz unsurlar üzerinden nasıl suni gündemler oluşturulmaya çalışıldığını görüyoruz.
“SİYASİ HAYATI BİTTİ” MANŞETLERİ ATIYORLARDI
Atılan bir manşette ‘Siyasi hayatı bitebilir, siyasi hayatı bitti’ gibi başlıklarla özellikle bu ülkenin gerçekten beğendiği bir siyasetçiyi tasfiye etmenin ta o günlerden hesabı içinde oldukları görülüyor. Bugün hamdolsun onların siyasi hayatı bitti dediği Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde AK Parti kadroları 15-16  yıldır bu ülkeyi başarılı şekilde yönetiyor. 2 sente muhtaç olan ülke bugün rezervleri dolu, ekonomisi, demokrasisi, savunma sanayisi güçlü, ülke için tehlike olan tüm unsurlarla mücadele verebilecek bir güce sahip.
TARİHİN KARANLIK SAYFALARINDA YERİNİ ALDILAR
İşte Afrin hadisesi, ondan önceki El Bab süreci, bundan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği Münbiç ve Fırat’ın doğusuyla ilgili terör unsurlarının tamamen tasfiye edileceği bu harekat herkesin gözü önünde cereyan ediyor. Kim ne derse desin bugün kendisini süper güç konumuna oturtan tüm unsurlara rağmen milletimizin de verdiği psikolojik destek sayesinde başarılı şekilde yürütüyoruz. Bu ülkenin geleceği aydınlıktır. Asla bir daha böyle tablolara bu ülkenin vatandaşları geçit vermeyecektir. Bunlar tarih olmuştur. Ama tarihte acı bir sayfa olarak da yerini almıştır. 28 Şubat sürecini gerçekleştirenler de tarihin karanlık sayfalarında yerini almıştır. Tüm gelecek kuşaklarımız 28 Şubat sürecini bu ülkeye yaşatanları lanetle anacaktır.”

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °