Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bu dava İslam’ın davasıdır

Bu dava İslam’ın davasıdır

SİYASET 5.03.2018 06:21:00 0
Bu dava İslam’ın davasıdır
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de Türkiye Cumhuriyeti Devleti, İslam’ı ve Müslüman dünyayı korumak için harekat yürüttüğünü ifade ederek, “Dış güçlerin, ABD’nin, onun yoldaşlarının ve bu ülkenin düşmanlarının ülkemiz, coğrafyamız üzerindeki emellerini, hain planlarını tek tek herkese anlatmamız gerekiyor” dedi.
 
 
AK Parti Isparta 5. İl Kongresi’ne katılan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, partililere seslendi. Böyle bir dönemde konuşmanın zor olduğunu ifade eden Bilgiç, “Çünkü içinde bulunduğumuz konjenktör, ülkemize yaşatılmak istenen tüm bunların karşısında inanılmaz bir azimle duran genel başkanımız, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında, arkasında sizlerle birlikte bir nefer olarak durmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.
EVLATLARIMIZ BU AZİZ DEVLETİ VE AZİZ MİLLETİ SAVUNMAK
İÇİN ÜLKEMİZİN HER YERİNDE GÖREV YAPIYORLAR
TSK’nın Afrin’de yürüttüğü Zeyin Dalı Harekatı’nı hatırlatan Bilgiç, şunları söyledi: “Afrin’de operasyon yapıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bugün baktığınızda zor bir konjenktörün içerisindeyiz. AK Parti iktidara geldiğinden beri Türkiye’de büyük dönüşümlere ve reformlara imza attı. Bu dönüşüm ve reformların ana temeline baktığınızda tüm dünyada, Türk dünyasında ve İslam dünyasında rol model olan bir ülke haline geldi. Bugün güneyimizde, Ortadoğu’da, bu coğrafyada yaşatılanlara baktığınızda bunun sadece Türkiye’nin beka sorunu olduğunu düşünmek bizleri yanlışa düşürür. Orada evlatlarımız bu aziz devleti ve aziz milleti savunmak için ülkemizin her yerinde görev yapıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Ama savundukları, mücadelesini yaptıkları, sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti, onun bekası ve aziz Türk milleti değildir. Aziz devletin şahsında tüm İslam dünyasının ve ümmetin de koruyuculuğunu yapmaktalar. Allah hepsinden razı olsun.
AFRİN’DE SADECE PYD, YPG, PKK TERÖR ÖRGÜTLERİYLE SAVAŞMIYORUZ
Bölge yapılanları, yaşatılanları anlamak için İslam’ın ve aziz milletin düşmanlarının gerçek hedeflerinin ne olduğunu çok iyi anlamamız gerekiyor. Biz Afrin’de sadece PYD, YPG, PKK terör örgütleriyle savaşmıyoruz. Bu yaptığımız operasyon onlarla birlikte DEAŞ, FETÖ ve onların iplerini elinde tutan, onların başını tutan dış güçlere karşı yapılan en önemli mücadeledir. Bizim bunu anlamamız için Kudüs’ün nede İsrail’in başkenti ilan edilmeye çalışıldığını, neden ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımak istediğini anlamamız gerekiyor. Bizim bu bölgede, bu coğrafyada ve İslam dünyasında yaşatılanları anlayabilmemiz için evangelistlerin ne yapmak istediklerini, nereye yönelmek istediklerini anlamımız gerekiyor. Evangelistlerin bu Protestanların radikal grubu daha 1950’li yıllara gittiğinizde tüm dünyadaki oranları sadece 4 milyondu. Bugün dünyada 700 milyonu geçtiler. Bunlar diğer Hristiyan mezhepleri gibi değillerdir. Diğer haçlı mezheplerine, Hristiyan mezheplerine baktığınızda onların durağan dönem yaşadıklarını görüyorsunuz. evangelistlerin çıktıları andan beri bir misyoner edasıyla tüm dünyada haçlı, Hristiyan fikrini yaymak için misyoner çalışmalarını sürdürüyorlar. Bugüne İncil’e baktığınızda 2 kitap görüyorsunuz; eski ahit, yeni ahit. Bunlar tevrata, zebra sarılmış olan her şeyden önce birinci emelleri Kudüs’ü başkent yapmak, Kudüs devletinin, İsrail devletinin kurulması ve tüm Yahudilerin vaat edilmiş topraklara dönmesidir ve ondan sonra da tüm Yahudilerin evangelistlere biat etmeleridir. Vaat edilmiş topraklar Fırat’tan Nil’e kadar uzanan tüm bu coğrafyayı içerisine alan bir toprak parçasıdır. Burası bizler için de kutsal olan bir coğrafyadır. Bizim Kudüs’e, tüm coğrafyaya sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü İslam’ın düşmanları inanıyorlar ki vaat edilmiş toprakları kazanmadan  dünyayı Yahudileştirmeleri ve dünyaya sahip çıkmaları mümkün değildir. İşte o yüzdendir ki bu coğrafyada bu terör örgütlerini oluşturdular.
TERÖR ÖRGÜTLERİ TAMAMEN KENDİ KURDUKLARI VE YÖNETTİKLERİ ÖRGÜTLERDİR
DEAŞ denilen illeti de kuran kendileridir. Sanki onlarla mücadele ediyor diye kurdukları PKK, YGP, PYD terör örgütleri de tamamen kendi kurdukları ve yönettikleri örgütlerdir. Bu yapının dünyada yayılma sürecine baktığınızda aynı Türkiye’de uygulamaya koydukları FETÖ üzeri bir yapılanmayı tüm dünyada ortaya koyduklarını görürsünüz. Okullar, üniversiteler, yardım kuruluşları, toplanan bağış paraları ve bunlarla o yayılmacı politikayı nasıl sürdürdüklerini hep beraber görürsünüz. Bu bağlamda baktığınızda işte onların uşaklığını yapan FETÖ’yle de bu coğrafyada yapmış olduğumuz operasyonlarla da mücadeleyi sürdürüyoruz. Değerli anneler bilmelisiniz ki evlatlarınız sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, İslam’ı ve Müslüman dünyayı korumak için savaşmaktadırlar, orada operasyon yapmaktadırlar, gerektiğinde şehit olmayı da bilmektedirler. Hepsinden Allah razı olsun.
SOKAĞA ÇIKTIĞIMIZDA HER ŞEYİ ANLATMAMIZ GEREKİYOR
Bu mücadele büyük bir mücadele, bu dava çok büyük bir dava, bu dava kutlu bir dava. Bizim sokağa çıktığımızda her şeyi anlatmamız gerekiyor. Dış güçlerin, ABD’nin, onun yoldaşlarının ve bu ülkenin düşmanlarının ülkemiz ve coğrafyamız üzerindeki emellerinin, hain planlarını tek tek herkese anlatmamız gerekiyor. Bugün cumhuriyetin, devletin yanında olması gereken bir takım siyasi partilerin milleti yanıltmak adına nasıl davrandıklarını görüyorsunuz. Bu terör örgütleriyle ilgili ağızlarıyla bunlar terör örgütleri diyemediklerini bunu örtmek için nasıl kılıflar aradıklarını hep beraber görüyorsunuz. Onun için bize düşen kapı kapı gezmek ve oynanmak istenen oyunları tek tek anlatmamız gerekiyor.
BÜYÜK BİR DAVA
Bu dava büyük bir dava. Sadece 2019 değil, 2019 seçimlerinin şahsında bu memleketin, milletin, bu devletin davası İslam’ın davasıdır.  Gençler hiç bilmiyor. Bu ülkede yapılanları, yapılmak istenenleri, bu ülkede darbe dinamiklerini, 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da, 27 Mayıs’ta, 12 Eylül’de, 12 Mart’ta, gezi olaylarında, 15 Temmuz’da bu ülkede yapılmak istenenleri tekrar hatırlatmamız, bıkmadan usanmadan anlatmamız gerekiyor. Önümüzdeki süreç kolay bir süreç olmayacak, zor bir süreç olacak. Sizler bu ülkenin temelisiniz. Sizler olmasaydınız bu evlatları doğuracak analar da olmazdı, onları gururla o cephelere gönderip bu ülke için savaşmalarını sağlayacak ağzı dualı analar da olmazdı.”
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °