Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bölge Müdürü acemilik göstermiş

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok’un ‘Isparta kurumumuzdan bugüne kadar hak ettiği yatırımı alamamıştır’ şeklindeki açıklamalarını ‘Acemilik göstermiş’ şeklinde değerlendirdi.

SİYASET 15.06.2016 05:49:00 0
Bölge Müdürü acemilik göstermiş
Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok(şimdi Kayseri’ye atandı) 2 hafta önce Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ISTO) Meclis Toplantısına katılarak, Isparta’nın yol projeleriyle ilgili detayları paylamıştı. Altıok’un burada yaptığı bazı açıklamalar Isparta kamuoyunda çok tartışılmıştı. Özellikle Altıok’un ‘Isparta bugüne kadar kurumumuzdan hak ettiği yatırımı alamamıştır. Biz bu projeleri hazırlıyoruz ama yapacağız diye bir şey demiyoruz. Onu siyasiler takip edecek’ sözleri kamuoyunda itiraf cümleleri olarak değerlendirilmişti. Altıok’un bu açıklamalarıyla ilgili AK Parti İl Başkanı Osman Zabun katıldığı Birebir televizyon programında ilk kez değerlendirdi. Zabun, bu açıklamaları yapan Altıok için “Acemilik göstermiş” dedi. Zabun, Dostluk Yoluyla ilgili Burdur kesiminden gelen sert eleştirileri de değerlendirdi.
ORADAKİ ÇALIŞMALAR ZATEN KENDİLİĞİNDEN OLMADI
İlk olarak Altıok’un açıklamalarını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Belki orada bir acemilik göstermiş. Sayın bölge müdürünün belki maksadı da o değildi. Ben o toplantı da yoktum ama orada ifade ettiği sözleri basın vasıtasıyla gördüm. Toplantıda Dereboğazı ve Dostluk yoluyla ilgili projelerin sunumunu gerçekleştirmiş. Oradaki çalışmalar zaten kendiliğinden olmadı, bizlerin gayretleri ve mücadeleleriyle o noktaya geldi. Son derece önemli projeler. Özellikle Dereboğazı yolunda duble yol çalışmasının sürdüğü tünellerle Antalya arasında güzergah değişikliği var. Güzergah değişikliğine ilişkin proje çalışmaları son sürat devam ediyor, belki bitme noktasına geldi. Burdur yoluyla ilgili e proje çalışması da devam ediyor. Burası da bitme noktasına geldi. Bundan sonra yapım aşamasına geçilecektir.
KENDİSİNİ SAVUNMA İHTİYACI HİSSETMİŞ
Isparta’daki hemşehrilerimizin hassasiyetinden kaynaklanan bir yüklenmeleri sonucu herhalde böyle bir cevap vermek ve kendisini savunma ihtiyacı hissetmiş bölge müdürü. Ama onun yapacağı şey kendisini savunmak değil, her şeyi objektif olarak ortaya koymaktır. Soru cevap bölümünde verdiği cevaplar birbiriyle örtüşen gerçekler değil” şeklinde konuştu.
BİR ÇOK ALANDA HİZMET ÜRETTİK
Isparta’da diğer alanlarla ilgili birçok hizmet ürettiklerinin altını çizen Zabun, sözlerine şöyle devam etti: “Bunları değişik vesilelerle kamuoyuyla paylaştık. Isparta’ya üretilen hizmetler sadece ulaşımla ilgili değil. Örneğin Şehir Hastanesi yapımı son sürat devam ediyor. İnşallah bu yıl sonunda hizmete girecek.  Isparta tarihinde en büyük yatırımdır Şehir Hastanesi. Orada 1 Milyar Doların üzerinde bir yatırımdan bahsediyoruz. 16 proje Isparta’yla birlikte 14 şehirde başladı. Ama gelinen noktada sadece 2 şehirde süreç bu kadar hızlı gidiyor. Bunlardan bir tanesi de Isparta.
BİRİLERİNİN MAL BULMUŞ GİBİ SALDIRMALARININ DA BİR MANTIĞI YOKTUR
O hizmetleri bir tarafa bırakalım. Ulaştırmayla ilgili hem takip ettiğimiz hem de kazandırmış olduğumuz hizmetler var. burada talihsiz olarak yapılmış açıklamanın arkasından birilerinin mal bulmuş gibi saldırmalarının da bir mantığı yoktur. Biraz çevreye açılırlarsa yapılanları da görürler.
KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRÜ ISPARTA’YI ZİYARET EDECEK
Konya-Isparta arası duble yol çalışması dedik. Bölge Müdürlüğümüzün hizmet alanı Şarkikaraağaç Fele köyünün sınırlarına kadar uzanır. Şarkikaraağaç-Fele arasındaki bölümün ihalesini gerçekleştirdik. Bu tarafta Çetince ile Madenli arasındaki bölümünün ihalesini de gerçekleştirdik ve şuanda orada inşaat çalışmaları devam ediyor. Şuanda Beyşehir ile Konya arasındaki inşaat çalışmaları da devam ediyor. Burada eğer bir tespit yapacak olursa sadece Eğirdir ile Madenli arasındaki bölüm kaldı. burayla ilgili görüşmelerimiz de devam ediyor. Karayolları Genel Müdürü önümüzdeki günlerde Isparta’ya ziyaret gerçekleştirecek. Orada da zaten bu konuyla ilgili somut adımları ortaya koymuş olacağız. Bu inşaat çalışmaları devam ederken Madenli ile Mahmatlar arasındaki bölümün de yapım ihalesini gerçekleştirmek suretiyle inşaat sürecini başlatmak istiyoruz. Diğer taraftan Eğirdir- Isparta, Keçiborlu-Isparta arası sıcak asfalta dönüştürme çalışmaları devam ediyor.
BÖYLE BİR CAHİLLİK KABUL EDİLİR BİR ŞEY DEĞİL
Birileri Ağlasun kavşağından öteye bu iş geçmeyecek dediler. Onu görünür kılmak adına güzergah değişikliği olan yere kadar olan bölümün yapım ihalesini gerçekleştirdik. Antalya bölgesinden de gelen bir süreç var. Kimisi Antalya tarafına yapılıyor diyor. Oraya yapılan yol başka yere mi gidiyor? Oradan da Isparta’ya geliyor. O yol da Dereboğazı’nın bir parçası. Antalya tarafındaki güzergahta Burdur sınırı da var. burdur mu oradan faydalanıyor, hayır. Ama istatistiki verilerde o yol Burdur’a dahil ediliyor. Böyle bir cahillik kabul edilir bir şey değil. Orada da hemşehrilerimiz rahat olsunlar.”
ZABUN’DAN BURDUR’A YANIT: YOL MEDENİYETTİR
Öte yandan Karayolları Bölge Müdürü Altıok’un Isparta-Burdur arasındaki Dostluk Yolu’nun yeni proje ile 22 kilometreden 14 kilometreye düşeceğini açıklamasının ardından Burdur Ticaret Borsası Başkanı tepki göstermiş ve bir vatandaş da imza kampanyası başlatmıştı. Bu durumu da değerlendiren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Yol medeniyettir” dedi. Zabun, “Yol hiçbir zaman bir bölgeyi geride bırakıp, bir bölgeyi ileriye çıkartacak bir olgu değildir. Buradan Burdur’da kazanacaktır, Antalya’da kazanacaktır, Isparta’da kazanacaktır, ayrıca Türkiye’nin her yeri kazanacaktır. Isparta güzergahını kullanmak suretiyle Konya’ya gidecek bir vatandaşın bu güzergahı kullanmış olması ona fayda sağlamayacak mı? biz nasıl İstanbul’a giderken Isparta olarak duble yolları kullanıyoruz, bundan herkes faydalanacaktır. Dolayısıyla bu zarar, kar getirir gibi yaklaşımlar doğru yaklaşımlar değil. Tüm hizmetler bu ülkeye topyekun katı sağlayacaktır. Bunlardan tereddüt etmek doğru şeyler değildir” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °