Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Biz yapıyoruz, onlar çamur atıyor

Biz yapıyoruz, onlar çamur atıyor

SİYASET 21.06.2018 06:57:00 0
Biz yapıyoruz, onlar çamur atıyor
AK Parti Isparta Milletvekili ve 27. Dönem Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç, Şehir Hastanesi ve SDÜ’nün bölünmesini eleştirenlere sert çıkarak, “Biz yapıyoruz onlar konuşuyor. Biz yapıyoruz onlar çamur atıyor. Memleketin, milletin, gençlerin, çocukların hayrına olan hiçbir şeyi istemiyorlar” dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili ve 27. Dönem Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç, Kanal32’de katıldığı Ne Var Ne Yok Seçim Özel Programında Isparta’ya yapılan yatırımları anlatarak, Şehir Hastanesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi’nin(SDÜ) bölünmesi eleştirilerine yanıt verdi.
SADECE ISPARTA’DA 28 TANE SAĞLIK TESİSİ YAPTIK
Şehir Hastaneleri’nin devletin hastaneleri olduğunu vurgulayan Bilgiç, “Bu hastaneleri devlet işletiyor. Devlet kendi işlettiği hastanelerde kime ne garantisi verecek? Bunu söyleyenler kendileri tedavi ihtiyacı hissettiklerinde Amerika’da soluğu alan insanlar. Milletimizin böylesine kaliteli bir sağlık hizmetine kavuşuyor  olmasına siyaseten kabullenemedikleri için bu hastanelere karşı çıkıyorlar. Biz fiziki ve ekonomik ömrünü tamamlamış hastanelerin yerine şehir hastaneleri yapıyoruz. Fiziki ömrünü tamamlamış, vatandaşlarımıza çağdaş sağlık hizmeti veremediği için bunun yanında 1234 hastane zaten yaptık. Isparta’da sadece 28 tane sağlık tesisi yaptık. Şehir Hastanesi hariç 6 hastaneyi Isparta’ya kazandırdık. Şehir Hastanesi doğru bir modeldir. Hastaneleri yenilemeye kalkılmış olsaydı belki devlet bütçesiyle 50 yıl beklemek gerekecekti” dedi.
25 YIL SONRA BU HASTANE TAMAMEN DEVLETE GEÇECEK
Isparta’da şehir hastanesini AKFEN’nin yaptığını hatırlatan Bilgiç, “Devlete 25 yıl süreyle kiraladı. 25 yıl sonra bu hastane tamamen devlete geçecek. Kira sözleşmeleri 25 yıl sonra ortadan kalkacak. Hastane ilk açıldığında hastanede para alınıyor diyorlardı. Dilin kemiği yok. Bunlar sadece laf laf laf, yalan yalan yalan, iftira iftira iftira. Eskiden Türkiye’den bir sürü insan Avrupa ve Amerika’ya tedavi olmaya giderken şimdi tersine dönüş başladı. Şimdi insanlar Türkiye’ye geliyorlar. Bu da sağlıktaki reformun sonucu olarak ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.
SDÜ’YE 560 MİLYON LİRA YATIRIM YAPMIŞIZ
Öte yandan AK Parti’nin iktidara geldiğinde Türkiye’de 76 üniversite bulunduğunu dile getiren Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Şimdi 201 üniversitemiz var. Adamlar bunu bile kabullenemiyor. Ben Isparta’ya ikinci üniversiteyi kazandırdım. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza şükranlarımı iletiyorum. SDÜ’ye 560 milyon lira yatırım yapmışız. Sadece AK Parti döneminde 315 milyon liralık binalara yatırım yapmışız. 9 fakülte kurduk, 10 MYO, enstitüler, 4 ayrı bölüm. Onlara göre Türkiye’de üniversite enflasyonu var, bize göre bin tane üniversite olmalı” diye konuştu.
TEŞEKKÜR ETMEK YERİNE ELEŞTİRİYORLAR
Süleyman Demirel Üniversitesi’nin bölünmesiyle ilgili eleştirilere değinen Bilgiç, şunları söyledi: “Üniversite bölündü diyorlar. Ama hiçbirisi Gül Üniversitesi’ni hatırlamıyor. Akdeniz Üniversitesi’nden bölününce üniversite Gül adını almadı mı? Sonra Süleyman Demirel Üniversitesi olmadı mı? 5 bin öğrenci 160 akademisyen ile Akdeniz Üniversitesinden bölünmedik mi? Mehmet Akif Üniversitesi, SDÜ’den bölünerek 13 bin öğrenci ile başlayarak, bugün 36 bin öğrenci sayılarına ulaştı mı? Ulaştı. Bir teşekkür etmek yerine eleştiriyorlar. Arada fark var. Biz yapıyoruz onlar konuşuyor. Biz yapıyoruz onlar çamur atıyor. Memleketin, milletin, gençlerin, çocukların hayrına olan hiçbir şeyi istemiyorlar. AK Parti iktidara gelene kadar bu memlekette bakıma muhtaç engelli yok muydu? Onları hiç hatırlayan yoktu. Temel niteliğimiz var. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti. Sosyal devlet olduğumuz AK Parti iktidarıyla hatırlandı. Bugün 500 bine yakın evde bakım hizmeti alan engelli vatandaşımız var. Sadece 2017’de bunlara ödenen rakam 5,7 milyar. Isparta’da bu işe başladığımızdan beri 7 yılda Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz aracılığıyla vatandaşımıza aktardığımız rakam 195 milyon lira. Toplamda bakanlığımızın ihtiyaç sahiplerine aktardığı rakam 640 milyon lira.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ SAYISI 7,1 MİLYONA ÇIKTI
Üniversitelerde okuyan öğrenci sayımız 1,8 milyondan 7,1 milyona çıkarmışız. Lisans öğrencilerine 45 lira burs/kredi veriyorlardı. Bugün 470 TL. Lisansüstünde 90 liraydı, bugün 940 lira. Doktora öğrencilerine 135 lira veriyorlardı bugün 1410 TL. Büyük devletsen böyle olur.
NEDEN ONA BİR ŞEY SÖYLEMİYORLAR?
KYK’nın yatak sayısı 235 binlerden bugün 695 binlere geldi. Şuanda Türkiye’nin en büyük öğrenci barınma kampüsünü Isparta’da yaptık. 4200 kişilik hastanenin yanında KYK yurdu yapıldı. Ona da karşı çıkmaları lazım. Onu da AKFEN yaptı. Neden ona bir şey söylemiyorlar? Çünkü gençleri karşılarına almaktan korkuyorlar.
AKADEMİSYEN SAYISI 76 BİNDİ, BUGÜN 151 BİN
Yükseköğrenim bütçesi biz iktidara geldiğimizde 2,5 milyar liraydı, bugün 27,8 milyar TL.  Akademisyen sayısı 76 bindi, bugün 151 bin.”GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °