Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ, BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ

BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ, BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ

SİYASET 22.12.2018 15:43:00 0
BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ, BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ
AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, SDÜ’de öğrenci toplulukları başkan ve yöneticileri ile temsilci öğrencilerle buluştu. 200’e yakın üniversite öğrencisinin katıldığı kahvaltılı buluşmada Başdeğirmen, ‘üniversite gençliğimize güveniyoruz’ mesajı verdi. 
AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın gelişimi, büyümesi ve halka hizmet noktasında uygulanacak projelerde üniversite gençliğine güvendiğini söyledi. Başdeğirmen, “Yaşadığınız şehrin yönetimine yardımcı olun, proje ve fikir geliştirin, destek olun. Size güveniyoruz” diye konuştu.
Belediye Başkan Adayı Başdeğirmen, üniversite öğrencilerinin önemine dikkat çekti. Herkesin yaşadığı şehre katkı sağlaması gerektiğini belirten Başdeğirmen, Belediye Başkanı seçildiğinde öğrenci kulüpleri ve toplulukları ile işbirliği içinde olacağının sözünü verdi. Başdeğirmen, şöyle konuştu:
 
SİZE SİYASET YAPMAYACAĞIM
“Burada siyasi kimliğim ile bulunmuyorum. Siyaset konuşmayacağım. Projelerimi, ‘şunu-bunu yapacağız’ diye konuşmayacağım. Sizler Isparta’da yaşıyorsunuz. Hizmet yolunda kendimi tanıtmak için buradayım. Benim dışımda şu ana kadar 4 aday arkadaş daha var. Hepimizin amacı hizmet etmek. Kime nasip olursa, o belediye başkanı olacak. Isparta Belediye Başkanı ben olayım istiyorum. Ama benim dememle olmuyor. Siz belediye başkanı olsaydınız ne yapardınız. Onu konuşalım.
 
YÖNETİME KATKI SAĞLAYIN
 
Siz başka illerden geliyor olabilirsiniz ama yaşadığınız şehir Isparta. Burası için birşeyler üretmek zorundasınız. Herkes yaşadığı şehre hizmet etmeli. Ülkemiz öyle büyüyecek. Bizim herşeyimiz, umudumuz gençlerimiz. Amacımız ülkemizi, şehrimizi bir yere götürmek. Parti gözetmeksiniz idarecilerinize destek olmalısınız. Size ‘bana oy verin’ demek ayıptır. Siz aklı başında insanlarsınız. Nereye oy vereceğinizi gayet iyi bilirsiniz. Sadece bu şehri yönetmeye aday olan insanların nasıl olduğunu görmeniz gerektiğini düşünüyorum.”
TEŞEKKÜR ETTİLER
Belediye Başkan Adayı Başdeğirmen, daha sonra öğrencileri dinledi. Doğa Kulübü Temsilcisi Alper Yaman, Şükrü Başdeğirmen’in ITSO Başkanlığı döneminde çalışmalarına destek verdiğini anlattı ve herkesin içinde teşekkür etti.
 
İlahiyat Fakültesi’nden Elif Aslı Yüce de 5 yıldır Isparta’da yaşadığını çok fazla sorun olduğunu söyledi. Otobüs duraklarından ve ulaşımdan şikayet eden Yüce, ev kiralarının yüksek olmasından da yakındı. Eğirdir ve diğer ilçeleri görme imkanı oluşturulmasını isteyen Elif Yüce, öğrenciye destek verilmesini istedi.
 
KAPALI OTOBÜS DURAKLARI
 
Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, öğrencinin serzenişleri üzerine Isparta’daki tüm otobüs duraklarının kapalı sisteme dönüştürüleceğinin sözünü verdi. Başdeğirmen, şöyle konuştu:
 
“Isparta’daki otobüs duraklarımızı beğenmiyorum. Üzeri kapalı değil. Karda, yağmurda öğrencilerimiz, halkımız ıslanıyor, üşüyor. Neden kapalı bir durağımız olmasın. İçinde yazın serinleten, kışın ısıtan bir klima, hatta bir televizyon olsa. Bunların çok güzel örnekleri var. Yanı başımızdaki Burdur’da uygulanıyor. Vatandaş çok memnun. Allah nasip eder göreve gelirsek bunları yapacağız.
 
ÖĞRENCİLERİMİZ İLÇELERİMİZE DE GİDECEK
Öğrencilerimiz Eğirdir’e neden gidemiyor. Dünyanın 8. Harikası. Yurt dışından gelip görenler var Isparta’dan gidemiyorlar. Sadece Eğirdir değil. Davraz’a da gidemiyorlar. Öğrencilerimizin talebi üzerine Davraz’a otobüs seferleri başlattık. Her hafta cumartesi ve Pazar günü 3 otobüs kaldıracağız. Öğrencilerimiz Davraz’ı, Uluborlu’yu, Eğirdir’i, Yalvaç’ı görsünler. Belediye olarak bu konulara önem vereceğiz. Bütün Isparta’nın tanıtımı noktasında yardımcı olacağız.
 
NE YAPACAĞIMI BİLİYORUM
 
Öğrencilerle nasıl bir diyalog içinde olacağımı çok iyi biliyorum. Daha önce birçok kulübe, etkinliğe sponsor olduk, destek verdik. Biz bunları yaptık. Buradan size ‘yapacağız’ demiyorum. Daha iyisini, daha fazlasını yapacağız. Belediye her şeyden sorumludur. Herşey belediyenin konusuna girer. Belediye olmadan konfor olmaz.
 
EV KİRALARI DÜŞECEKTİR
 
Ev kiralarının pahalı olması durumu arz ve taleple ilgili bir konu. 25 yılda 90 bin öğrenciye ulaşan bir üniversitemiz var. Hızlı büyüdü. Bu büyüme karşısında artan talebe karşı arz yetmedi. Apart yatırımları yapıldı. Aileler ev aradı, apart aradı. Şimdi KYK yurtları yapıldı. Yeni kapasite üretildi. Isparta merkezde 9 bin kapasite hizmete girdi. Arz talep dengesi tersine döndü. Talep azaldı, arz fazlalaştı. Dolayısıyla kiralar da artık düşecektir.”
 
BAŞKAN ADAYI BAŞDEĞİRMEN’E DAVRAZ TEŞEKKÜRÜ
 
SDÜ Turizm Topluluğu Başkanı Berat Deniz söz isteyerek Davraz’a ücretsiz servis kaldıran Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Berat Deniz, “Sizin sayenizde Davraz’ı görmeyen arkadaşlarımız için otobüs kaldırıldı. 3 otobüs arkadaşımız Davraz’a gitti. Çok teşekkür ederiz. Öğrenciler içerisinde hiç Davraz’ı görmeyen arkadaşlarımız var. Isparta turizmi genişletilmeli. Çok önemli bir konumda” dedi.
 
ISPARTA’YI HER YÖNÜYLE TANITACAĞIZ, GELİŞTİRECEĞİZ
 
Şükrü Başdeğirmen de turizmin önemine dikkat çekerek “Turizm konusunda şehri bütün olarak düşünmek zorundayız. Turizm en önemli sektör. Bu yıl Türkiye’ye 40 bin turist gelmesi bekleniyor. Turizm sektörünü çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Türkiye’yi, Isparta’yı tanıtmalıyız. Türkiye’ye gelen bir daha geliyor. Isparta’ya değişik illerden hatta yurt dışından misafir çekmeliyiz. Karpuz çeşmesinin suyundan içirtmeliyiz. Sütçüler’de Yazıl Kanyon var, Aksu’da Zindan Mağarası, Eğirdir’de gölümüz var. Bölgemizde 7 farklı göl var. Yayla turizmi imkanları var. Antiocheia ile inanç turizmi imkanı var. Buralar turizmin hizmetine sunulacaktır. Hepsinin özelliğini ortaya çıkarmalıyız. Siz turizm öğrencileri bize fikirlerinizle destek olmalısınız” diye sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler: birlikte b?y?teceğiz yöneteceğiz
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °