Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

‘Belediyeciliğin teorisini de pratiğini de biliyoruz’

‘Belediyeciliğin teorisini de pratiğini de biliyoruz’

SİYASET 15.11.2018 12:21:00 0
‘Belediyeciliğin teorisini de pratiğini de biliyoruz’
AK Parti Isparta Belediye Başkan Aday Adayı olan İsmail Özdemir dün sabah Isparta’ya geldi. Kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Özdemir, ilk mesajında belediyeciliğin hem teorisini hem de pratiğini bildiğini belirterek “28 yılın bürokratik tecrübesini Isparta ile paylaşmak ve AK Belediyecilik adına güzel hizmetler üreteceğimize inandığımız için bu yola çıktık” dedi. Isparta’nın çok zaman kaybettiğini söyleyen İsmail Özdemir, “Türkiye’de çok sınırlı bir kaynak var. O sınırlı kaynağı 81 vilayet paylaşıyor. Bu paylaşımdan daha fazla pay almak sizin hem siyasi hem bürokratik gücünüz, aynı zamanda bu kaynakları nereden nasıl alacağını bilmekle mümkün” diye konuştu. İsmail Özdemir ilk ziyaretini ise AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’a yaptı.
UZMANLIK ALANIM BELEDİYECİLİK
AK Parti Isparta Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Özdemir, dün sabah geldiği Isparta’da kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Sevenleri ile kahvaltıda buluşan Özdemir, uzmanlık alanın belediyecilik olduğunu söyleyerek “Mesleki olarak en büyük uzmanlık alanım belediyecilik. 28 yıldır bu işin içerisindeyim. Bunun 11-12 yılı tamamen belediyeleri denetlemekle, 7 yılı denetleyenleri denetlemekle geçti. Bunun 3 yılı KÖYDES proje koordinatörlüğü ile geçti. Yerele en büyük altyapı hizmetinin götürüldüğü projedir. Bana göre Cumhuriyet tarihinin en büyük projesidir. 3 yılda 4,3 katrilyonluk bir kaynak dağıtıldı, köylerin içme suyu ve yollarını yaptık. Son 6 yıldır da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde EGO Genel Müdürlüğü’nde genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyorum” dedi.
ŞEHRE VİZYON KATMAK ÇOK ÖNEMLİ
Belediyecilik hizmetlerinin rutin alanların dışına çıkması gerektiğini belirten Özdemir “Biz bu işin hem teoriğini hem de pratiğini yaptık. 28 yılın bürokratik tecrübesini Isparta ile paylaşmak, Ankara ile Isparta arasında köprü görevi görmek, bu tecrübemizi paylaşmak adına Isparta için gönül, AK Belediyecilik adına güzel hizmetler üreteceğimize inandığımız için bu yola çıktık. Bir şeyin sözünü veriyoruz. Birinci sözümüz; sayın cumhurbaşkanımızın tarif ettiği gibi gönül belediyeciliği, biz insana dokunacağız. İkinci yapacağımız iş; asla ulaşılmaz değil, her zaman ulaşılabilen olacağız. Şeffaf olacağız, mutlaka hizmet ve yatırımcı sağlayacağız. Şehir sadece rutin hizmetleri görmek değildir, şehre vizyon katmak çok önemli. Isparta’yı sadece politikacıları, gülü ve halısı ile anılan bir memleket olmak yerine şehircilik, kent vizyonu anlayışıyla, turizme bakış açısıyla ilk önce ulusal sonra uluslararası alanda tanınan bir şehir olması için vizyonumuzu belirledik. Bu amaçla yola çıktık” diye konuştu.
ISPARTA ÇOK ZAMAN KAYBETTİ
Isparta’nın iktidarın olanaklarından daha fazla faydalanması gerektiğine dikkat çeken İsmail Özdemir, “Biz 7 Haziran’da şahsımıza gösterilen teveccühü gördük. Temel gücümüz budur. O güç, o ışık sayesinde tekrar Isparta halkımızın huzuruna çıkma cesaretini bulduk. Ben inanıyorum; Isparta çok zaman kaybetti. Türkiye’de çok sınırlı bir kaynak var. O sınırlı kaynağı 81 vilayet paylaşıyor. Bu paylaşmak da sizin hem siyasi hem bürokratik gücünüz, aynı zamanda bu kaynakları nereden nasıl alacağını bilmekle daha fazla kaynak temin edebiliyorsunuz. Biz bunu biliyoruz. Çünkü 28 yıl bunu bize öğretti. Bu imkandan daha fazla yararlanmak adına biz yola çıktık” ifadelerini kullandı.
KANAYAN SORUNLAR İLK 3 AYDA MASAYA YATIRILACAK
Isparta’nın kanayan sorunlarına kısa sürede çözüm üretilmesi için çalışacaklarını söyleyen Özdemir, “10 yıldır AK Belediyeciliği burada icra edemiyoruz ama 10 yılda çok şey kaybettik. Çünkü 10 yıldır AK Parti iktidar. AK Parti’nin bir sürü imkanı var. Hizmeti vatandaşa daha iyi yansıtmanız için yerel ayağının çok kuvvetli olması gerekiyor. Herhangi bir planlama yapacaksınız yerel ayağı eşgüdümlü değilse ciddi anlamda sıkıntı çıkabiliyor. Ya da belediyecilik açısından yapılması gereken bir şeyin merkezi iktidar tarafından yapılması gerekiyor gibi algı bozukluğu yaratılıyor. Biz bunların hiçbirisine izin vermeyiz. Isparta’nın kanayan sorunlarını ilk 3 ayda hemen masaya yatırırız. Mutlaka ve mutlaka acil alınması gereken tedbirler ne ise onu deklarasyonla ile belirtiriz. Kanayan en büyük sorun olan ITKM dahil ne yapılması gerekiyorsa çözeriz” dedi.
ISPARTA’DAN HİÇ KOPMADIM
Ankara’da görev yapmasına rağmen Isparta’dan hiçbir zaman kopmadığını hatırlatan Özdemir açıklamasında şunlara yer verdi. “53 yaşındayım. Aslen Isparta Aksu’luyum. 50 yıldır Yedişehitler Mahallesindeyim. İlkokuldan beri Isparta’dan hiç kopmadım. Yaklaşık 2 haftada bir Isparta’ya gelen bir insanım. Son dönemde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevimden dolayı çok fazla gelemedim ama 16 yıldır Isparta’da dernek başkanıyım. Her ne kadar ikametgahım Ankara’da ise ruhu ve fiziği ile Isparta’da yaşayan bir kişiyim. İlkokul ve lise arkadaşlıklarım devam etmektedir. Isparta teşkilatı Ankara’da bulunmuş olsam bu denli sahiplenmezdi, Isparta sahiplenmezdi. O yüzden biz sılayı rahim lafını bilerek ve isteyerek kullanmışızdır. Sılayı rahim hem Türk’ün töresinde hem de inancımız İslam’ın töresinde olan bir hadisedir. Bilinçli kullanılmıştır, ulvi bir değeri vardır.”

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °