Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

‘Belediye, sanayi sitesinde yangına karşı hiç önlem almamış’

‘Belediye, sanayi sitesinde yangına karşı hiç önlem almamış’

SİYASET 25.01.2019 07:47:00 0
‘Belediye, sanayi sitesinde yangına karşı hiç önlem almamış’
İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, seçim çalışmalarına Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde devam etti. Burada esnafın sorunlarını dinleyen Gökmenoğlu, geçtiğimiz cumartesi günü Gül Küçük Sanayi Sitesi’ndeki bir işyerinde çıkan yangını hatırlatarak, “Sanayide yangın önlemleri yok. İtfaiyenin geldiği zaman boruları bağlayabileceği bir vana yok. Burası sanayi, her an bir yangın çıkabilir, her an patlama olabilir. Ayrıca burada köşe başlarında acil müdahale konteynerleri olması gerekir. Bunu belediye başkanlığının hazır etmesi lazım” dedi.
 
İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmalarına dün Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyaretleriyle devam etti. Esnafların derdini ve sorunlarını dinleyen Gökmenoğlu, projelerini anlattı. Gökmenoğlu, sanayi sitesinde yangın önlemlerinin alınmadığını ileri sürerek, bu konuda belediyeyi eleştirdi.
SİFTAH ETMEYEN, MORALLERİ BOZUK İNSANLARLA HER GÜN BULUŞMAK O KADAR ZOR Kİ
Birkaç gündür Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyaretleri yaptıklarını ifade eden İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, “Her gün moralimiz bozuluyor. Burası bacasız fabrika. Isparta’yı ayakta tutan, bel kemiklerinden en önemli sanayi örgütü ve sanayicilerin, esnafın, ustaların bir araya geldiği merkez. Fakat herkes siftah peşinde. Siftah etmeyen, moralleri bozuk insanlarla her gün buluşmak, onlardan destek istemek o kadar zor ki. Biz destek, oy isterken insanların siftah etmediğini görerek içimiz burkularak işyerlerinden ayrılıyoruz. Isparta’ya artık iyi bir belediyeciliğin el değmesi gerekiyor. İyi belediyecilik gelmeli. Isparta Belediyesi burada öncülük etmeli. Artık belediye heykelleri, parklarıyla, bahçeleriyle anılmamalı, sosyal belediyecilik yapmalı. Isparta Belediyesi istihdamın önünü açmalı. Kendi öz değerlerini, elmasını, gülünü öne çıkarmalı. Kendi ziraat ürünlerini sanayi ile birleştirmeli ve sanayi ürünleri haline getirmeli. Kendi halıcılığını tekrar canlandırmalı. Bunu yaparken belediye kooperatifçiliği önem vermeli. Böylece istihdamı sağlayarak küçük lokomotiflerle şehri hareketlendirmeli.
ESNAFIMIZIN DURUMU ŞUANDA ÇOK ZOR
Şehrin kalbinin tekrar atmasını sağlamalı. Park ve bahçelerle Isparta Belediyeciliği yetmiyor. Bu sadece karnı tok olanların, parka bahçeye gidip oraları gezebilecek bütçesi olanların mutluluğunu sağlıyor. Ama siftah etmeyen esnafımızın, sanayicimizin, gül küçük sanayi sitesinin değerli ustalarının, kalfalarının, çıraklarının karnını bu işler doyurmuyor. Onun için belediye başkanı olduğumuzda en önemli görevimiz öncelikle başkan olarak yüzümüz gülecek. Esnafımızın içerisinde olacağız, onların derdini dinleyeceğiz. Kendi makamımızda oturup şehirde ne oluyor diye düşünmeyeceğiz. Şehrin içinde olacağız ve şehri hep birlikte yöneteceğiz. Esnafımızın durumu şuanda çok zor” diye konuştu.
SANAYİDE YANGINA KARŞI ÖNLEM YOK
Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde geçtiğimiz cumartesi günü bir işyerinde çıkan yangını hatırlatan Gökmenoğlu, “Sanayide yangın önlemleri yok. İtfaiyenin geldiği zaman boruları bağlayabileceği bir boru yok, vana yok. Burası sanayi. Her an bir yangın çıkabilir, her an patlama olabilir. İtfaiyenin buraya gelme süresini düşündüğünüzde bile bu tehlikeli bir zaman. Birkaç sanayide alev alabilecek ve yıllarca verilen emeğin bir anda kaybedebilecek işyerleri buralar.  Buralarda itfaiye vanası yok. Burası sanayi nerede buradaki ilkyardım çantaları? Burada köşe başlarında acil müdahale konteynerleri olması gerekir. Bunu belediye başkanlığının hazır etmesi lazım. Kapalı duraklar dedik, duraklar paldır paldır getirildi, konuldu. Sanayiye de ilkyardım konteynerleri getirin koyun. 15 yıldır yapacağız diyorlar, şimdi yapsınlar görelim. Biz de teşekkür edelim. Esnafımızın isteği de bu yönde” dedi.
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °