Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başdeğirmen'in Trambüs projesine MOTAŞ’tan destek

Trambüs projesine MOTAŞ’tan destek

SİYASET 22.02.2019 06:11:00 0
Başdeğirmen
AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in şehir içi ulaşım için açıkladığı ‘Trambüs’ projesinin fizibilitesini yapmak için yaklaşık 4 yıldır bu sistemi kullanan Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin MOTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı Isparta’ya geldi. Trambüs hattı için güzergahları gezen Tamgacı, ulaşım konusunda Başdeğirmen’e gerekli desteği vereceklerini açıkladı.
AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, şehrin trafik sorununa ilişkin açıkladığı projede elektrikli ulaşım aracı olan Trambüs’e de yer vermişti. Ülkemizde daha önce İstanbul, İzmir ve Ankara gibi illerde de kullanılan Trambüs’ü 2015 yılında Malatya Büyükşehir Belediyesi kullanmaya başladı. Ardından da Şanlıurfa Trambüs sistemine geçti. Başdeğirmen, Trambüs projesiyle ilgili Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’tan destek istedi. Polat, konuyla ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin MOTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı ile Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Beler’i Isparta’ya gönderdi. Tamgacı ve Beler, şehirdeki toplu ulaşım güzergahlarını gezerek, Trambüs’ün nasıl uygulanabileceğini tespit ettiler. Ayrıca ikili, Başdeğirmen’in sanayide yaptığı seçim çalışmasına da katıldı.
DÜNYANIN 189 BÜYÜKŞEHRİNDE TRAMBÜS KULLANILIYOR
Trambüs projesini daha önce açıkladığını hatırlatan AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, “Trambüs’e ülkemizde Malatya öncülük etti ve daha sonra Şanlıurfa’da da kullanıldı. Dünyanın 189 büyükşehrinde bu trambüsler kullanılmaktadır. Çok çevreci, taşıma maliyeti çok düşük olan ve tek seferde çok fazla yolcu taşıyan bu araçlarla ilgili Malatya Belediye Başkanımızdan destek istemiştik. O desteğimize karşılık belediye başkanımız bizimle çok ilgilendi. Malatya’daki trambüs firmamızın genel müdürü Enver bey ile genel müdür yardımcısı Gökhan beyle tanıştık. Arkadaşlarımız bize birçok konuda destek oldular. Bunu Isparta’ya nasıl uyarlarız diye konuşurken gönüllü olarak Malatya’dan Isparta’ya geldiler. Sabahtan beri güzergahların tamamı gezildi, nerelere ne şekilde bu araçların sağlıklı şekilde yürütülebileceği tespit edildi.
BU DESTEK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Bu konuda toplantı yaparak şehrimize bu hizmeti nasıl getirebiliriz diye hesap yapıyoruz. Seçimlere 38 gün var ama seçimlerden önce neler yapılması gerektiğini ortaya koyup, göreve geldiğimizde hiç vakit kaybetmeden projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Bize bu katkıyı sağladıkları için genel müdür ve genel müdür yardımcımıza teşekkür ediyoruz. Malatya Belediye Başkanımıza da selamlarımızı iletiyoruz. Bu destek bizim için çok önemli. Şehrimizi daha modern hale getirmek istiyoruz. Amacımız şehrimizi bir adım ileriye götürmek. Şehrimizin bir adım ileri gitmesi demek ülkemizin bir adım ileriye gitmesi demektir. Aynı şey diğer şehirlerimiz için de geçerli” şeklinde konuştu.
20 YILDIR ULAŞIM SEKTÖRÜNDE OLAN NEFERLERİZ
Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri (MOTAŞ) A.Ş. Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı da Başdeğirmen’e seçimlerde başarılar dileyerek, “Yaklaşık 20 yıldır ulaşım sektöründe olan neferleriz. Gittiğimiz şehirlerde şehrimize, ülkemize ne katarız ona bakıyoruz. Şehrimizin bir adım ileri gitmesi demek ülkemizin ileri gitmesi demektir. Size yardımcı olmak için buraya geldik. İnşallah bu sayede Isparta ve siz kazanırsınız. Sadece ulaşım alanında değil belediyecilik anlamında da ne isterseniz gönülden yapmaya hazırız. İnşallah AK belediyecilik kazanır. Ulaşım bir sevda işidir. Belediyecilik de gönül işidir. Biz de gönüllü olarak buraya geldik” dedi.
 

Anahtar Kelimeler: destek motaştan projesine tramb?s
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °