Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başdeğirmen'den aylık 600 taksitle sosyal konut sözü

Başdeğirmen'den aylık 600 taksitle sosyal konut sözü

SİYASET 27.02.2019 08:46:00 0
Başdeğirmen
AK Parti Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldiklerinde, aylık 600 TL’den başlayan taksit imkanıyla sosyal konut yapacaklarını söyledi. Başdeğirmen, 1 Mayıs 2019 tarih itibariyle talepleri toplamaya başlayacaklarının sözünü verdi.

AK Parti Belediye  Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Kanal 32’de  Gazeteci İsmail Altunbaş’ın sunduğu gazeteci Soner Toros’un katıldığı Birebir Programı’nda sosyal konut projesiyle ilgili ilk kez detaylı açıklamada bulundu.  Isparta milletvekillerinin, Belediye Başkanı Günaydın’a defalarca çağrıda bulunmasına rağmen ilde son 10 yılda sosyal konut yapılmadığını belirten Başdeğirmen, “TOKİ, Tüm Türkiye’ye hitap ediyor. İktidar belediyeleri de muhalefet belediyeleri de  TOKİ konutları üretti. Burada ana aktör Belediyedir. Belediye araziyi verirse siz konut yaparsınız. 10 yıldır konut üretilmemiş. Şimdi çıkıp ben yapacağım demek doğru değil. Isparta ilçelerinde 2 bin 750 sosyal konut üretilmiş. Büyükkabaca beldesinde 105 konut yapıldı. Bu, belediye başkanı isterse yapılıyor. 2 gündür TOKİ Başkanımızla, yetkililerle görüşüyorum. Yakında güzel şeyler ortaya çıkacak. Sosyal konut yapabileceğimiz çok güzel yerler tespit ettik.  5 yıllık görev süremizde 5 bin konutu ihtiyaç sahiplerine 600 TL’den başlayan taksitlerle sunuyoruz. Sosyal konutları hem TOKİ hem BELMAŞ örneğiyle yapacağız. 1 Mayıs 2019 tarihi itibariyle talepleri almaya başlayacağız.  15 yıl yönetimde olan bir belediye ama bir tek sosyal konut yok. Şimdi bilboardlarda ‘Müjde hayalleriniz gerçek oluyor. Sosyal konut yapıyoruz’ deniyor. Vatandaşımızın bunu görmesi gerekiyor.  Sosyal konut bize vatandaşın en çok ilettiği talep ve onu da biz yaparız” dedi. 
ISPARTA’DA SEÇİM SÜRECİ 
DEMOKRATİK BİR ORTAMDA GEÇİYOR 
Isparta’nın ihtiyacı olan ne varsa bunları projelendirip vatandaşın önüne koydukların söyleyen Başdeğirmen, “O kadar çok  farklı görüşler geliyor ki bunları da not alarak projelerimize dahil ederek Isparta’ya hizmet etmek istiyoruz. Birkaç saatlik uykuyla seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız tüm vatandaşlarımıza ulaşabilmek, onlara dokunabilmek. Isparta’da propaganda dönemi oldukça demokratik bir ortamda bayram havasında geçiyor” dedi. 
İLK İŞİMİZ OTOGARI BİTİRMEK OLACAK 
MEVCUT OTOGARIN YERİNE KENT MEYDANI YAPILACAK
Göreve gelir gelmez ilk yapacakları işin Yeni otogar inşaatını bitirmek olduğunu söyleyen Başdeğirmen,  oraya yeni kavşak yapacaklarını da kaydetti.  Eski terminalin yeni yere taşınmasından sonra 75 bin metrekarelik kullanım alanı ortaya çıktığını  aktaran Başdeğirmen “Mevcut otogar alanının tamamını vatandaşın hizmetine sunuyoruz. Orada 2 bin araçlık otopark yapılacak. Cami ve kongre merkezinin duvarlarını kaldırıp tamamen yayalara açacağız. Orada kalmak isteyen esnafımızın dükkanlarını yenileyeceğiz.  O dükkanların üstüne de Öğrenci Etkinlik Merkezi ve 24 saat açık bir kütüphane yapıyoruz. Öğrencilerimiz sınav zamanı burada ders çalışacak.  Çay ve çorba servisinden de ücretsiz yararlanacak. Biz üniversite öğrencilerinin şehirle bağlantısını da bu projeyle sağlamak istiyoruz. Üniversitede öğrenci kulüpleri var, tiyatro, müzik grupları var. Biz bu öğrencilerin etkinliklerini burada yapmalarını istiyoruz.   20 bin metrekarelik kent meydanı oluşturacağız. Cenazelerimizi buradaki camimizden kaldırmak daha kolay olacak. Hac ve umre yolcularımızı buradan  uğurlamaya devam edeceğiz.  Mimar Sinan’da cenaze namazlarında trafiğin ne kadar sıkıştığını biliyorsunuz.  Ama kent meydanı projesinin uygulanacağı yerde araç parkı sıkıntısı olmayacak. 
SANAYİ ÇARŞISINDA KARARI ESNAF VERECEK
Sanayi esnafının yarısı, sanayi çarşısı kaldırılsın, yarısı kaldırılmasın diyor. Bizim sanayi çarşısıyla ilgili bir projemiz yok. Esnafımıza şunu söyledik;  gelelim sizlerle konuşalım. Ne yapılacağına siz karar verin.   Esnafımız ne isterse biz onu yaparız” dedi
ÇÜNÜR TEPESİ, KAYMAKKAPI MEYDANI
 SOSYAL TESİS, MUHTARLIK BİNALARI  
Çünür Tepesi için çok güzel bir proje hazırlığında olduklarını aktaran Başdeğirmen, Kaymakkapı  Meydanı’nda 4 kavşak projesini tamamladıktan sonra şehrin değerlerini de öne çıkaran uygulamalar yapılacağını söyledi. Sosyal tesis olmayan mahallelerde mutlaka sosyal tesis yapılacağını ifade eden Başdeğirmen, muhtarlık binası olmayan mahallerde öncelikle belediye arazileri değerlendirilerek bu yoksa vatandaştan mülk satın alınarak muhtarlık binaları yapılacağını vurguladı.
KÖY GARAJI TAŞINMAYACAK
PAZAR ALANI MODERN HALE GELECEK
Köy garajının halinin perişan olduğunu  öne süren Başdeğirmen, “Oradaki esnafımız 12 yıl önce buraya geldi. Orada bir hareketlilik başladı. Biz esnafımızın daha güzel bir ortamda ticaret yapmasını istiyoruz. Orayı  sadece çevre mahallelerin değil, tüm Isparta’nın alışverişini yapabileceği bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Köy garajı burada hizmet vermeye devam edecek. Çünkü köylerden gelen vatandaşlarımız burada alışverişini yapıyor, esnafımız para kazanıyor. Kapalı Pazar yerinin yanlarını kapatacağız. İçine ısıtma sistemi kuracağız, gerekirse bir kat daha yapacağız.  Böylece haftanın iki günü değil, her gün Pazar kurulmasını sağlayacağız” açıklamasında bulundu. 
HAFİF RAYLI SİSTEM YAPMIYORUZ 
MEVCUT DEMİRYOLUYLA ULAŞIM HİZMETİ SUNUYORUZ
ISPARTARAY projesinin hafif raylı sistem olmadığının altını çizen Başdeğirmen,”Biz hafif raylı sistem yapmıyoruz. Mevcut tren yolu hattımızı üniversite ve havalimanına kadar uzatarak toplu taşıma yapacağız. Bunlar ciddi projeler. Devlet Demir yolları yetkilileri bu proje için Isparta’ya geldi. Bir hafta sonra da Genel Müdürümüz geldi. Proje hazırlanıyor. Hatta Şehir Hastanesine giden yoldaki hemzemin geçit kaldırılıyor. Elektrikli vagonları demiryolları veriyor. Trambüs projesi için de Malatya’dan MOTAŞ yetkilileri geldi. Isparta’da tüm yolları gezdiler. Uygulanabileceğini söylediler. Projelerimiz hazırlanıyor. Hatlar oluşturuluyor. Bunu da halk otobüslerimizle birlikte yapacağız” diye konuştu.      
İMARDA ÖNCELİK MAHALLELERDEKİ BOŞ 
ARAZİLER OLACAK İMAR REVİZYONU YAPILACAK 
Isparta’da imarla ilgi yapılması gereken çok çalışma olduğuna da dikkat çeken Başdeğirmen; “Altyapı, ruhsat olmasına rağmen doğalgazın ulaşmadığı yerlerimiz var. Bu sorunları imar revizyonuyla çözeceğiz. Boş arazilerimiz var. Biz, yeni alanlar açmadan önce altyapısı hazır olan mahallelerimizde ki bu boş arazileri değerlendireceğiz. Öncelikle mahallelere gideceğiz. Yapılan değişiklikleri muhtarlık binalarına asacağız. Herkes  buna görecek, muhtarlar da vatandaşa bildirecek, İtirazlar değerlendirilecek, itiraz yoksa işlem devam edecek. İmar revizyonu mutlaka yapılacak. Mahalleler modernleştirilecek. Yeni imar alanları açmak yerine, boş arazileri değerlendireceğiz. Kentsel dönüşümle ilgili  ada bazlı dönüşüm sağlanacak. Dönüşümden önce o bölgenin insanıyla oturup konuşacağız. Tüm vatandaşların fikri alınacak.  Alternatif projeler vatandaşa sunulacak.  Müteahhitle vatandaş arasında belediyemiz köprü olacak. Kentsel dönüşüm yapılacak alanlara öncelikle altyapı hizmetleri getirilecek” dedi. 
BELEDİYEDE YENİ BİRİMLER KURULACAK 
Belediyede  farklı birimler oluşturacaklarını aktaran Başdeğirmen;” Muhtarlar, dezavantajlı gruplar, amatör spor kulüpleri, ulaşım, öğrenci ve kadınlarımız için birimler oluşturulacak. Bu birimlerin başında yetkili kimseler olacak. O birimlere taşınan talepler değerlendirilecek ve uygulamaya konulacak. Ayrıca Halk Günleri de yapılacak ” diye konuştu.
BU TÜR DEDİKODULARLA SEÇİM KAZANILMAZ
Başdeğirmen, bir vatandaşın görev geldiğinde belediye işçilerini işten çıkarıp çıkarmayacağına dair sorusuna “Daha önce defalarca söyledim. Ben esnafım. Dededen atadan gelen esnaflığım var. Babam halıcılık yapardı. 80’li yıllarda 2 bin çalışanı vardı.  Ben köylere gidip halı dokuyanlara paralarını dağıtırdım. Halen daha 100 çalışanım var. Neden işçileri çıkartayım. Neden böyle bir algı oluşturmak istiyorlar. Bu tür dedikodularla seçim kazanılmaz. Ben bu memleketin evladıyım. Neden o insanların ekmeğiyle oynayayım. Nasıl böyle bir şeyi konuşabiliyorlar anlamıyorum. Kimsenin ekmeğiyle aşıyla oynamayız. Biz belediyeyi büyütmeye geliyoruz. Daha çok insana ihtiyacımız var. Hatta biz aradaki ücret farklarını kaldırmak, iş yapmak istiyoruz. Bu söylentilere kimse kulak asmazın” dedi.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °