Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başdeğirmen’den emeklilere sosyal konut sözü

Başdeğirmen’den emeklilere sosyal konut sözü

SİYASET 27.03.2019 06:48:00 0
Başdeğirmen’den emeklilere sosyal konut sözü
Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi’ni eden AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, emeklilerin yıllardır beklediği toplu konut için “AK Parti belediyeciliği daha önce nasıl bu konutları ürettiyse göreve gelince yine yapacağız. Biz toplu konut değil sosyal konut yapacağız. Hedefimiz 5 bin konut” dedi.
 
AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı, yerel seçimlere sayılı günler kala ziyaretlerini sürdürüyor. Başdeğirmen dün Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Şube Başkanı Abdülkadir Ersal tarafından karşılanan Başdeğirmen’e emeklilerle de büyük ilgi gösterdi. Salon kalabalığı almayınca ziyaret açık hava mitingine dönüştü. Başdeğirmen, ziyarette emeklilerin yaklaşık 4 yıldır beklediği toplu ucuz konutla söz verdi.
ERSAL: 20 BİN EMEKLİ ÜYEMİZİN 17 BİNİNİN DİLEKÇESİ VAR
Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, Isparta’da bulunan yaklaşık 85 bin emeklinin 20 bininin derneğe kayıtlı olduğunu söyledi. Emeklilerin büyük dertlere sahip olduğunun altını çizen Ersal, “Adayımıza bu konuda bir dosya takdim edeceğim. Emeklilerimiz cami köşelerinde ve İşhanı önünde oturarak vakitlerini geçirmekteler. Orada egzoz gazından etkilenerek hasta olmaktalar. Eğer seçilirseniz emekliler için bir mekan ve park istiyoruz. Ayrıca belediyede bizleri temsil edebilecek bir oda istiyoruz. Bunun yanında en büyük problemimiz TOKİ. Yaklaşık 4 yıldan bu yana bu işin peşindeyiz. Biz kooperatif kurmadık, para kurmadık, ev yapacağız demedik. Sayın başbakanlarımızın ve cumhurbaşkanımızın verdiği sözlere Isparta’da giden valilerimiz ve milletvekillerimizin vermiş olduğu sözler üzerine talep almaktayız. Ama yerel seçimde herkesin ağzında sosyal konut var. Isparta’da ucuz sosyal konutu kim yapar ve bu konuda kim güven verirse seçimi o alır. 20 bin emekli üyemizin 17 bininin bizde dilekçesi var. 3,5 yıldır uğraşmamıza rağmen Isparta’da TOKİ’yi yaptıramadık. İnşallah seçilecek belediye başkanımız bu konuda elini taşın altına koyar” diye konuştu.
BAŞDEĞİRMEN: ÜLKE GENELİNDE EV KİRALARINDA ARTIŞ VAR, ISPARTA’DA YÜZDE 4 GERİLEME VAR
AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen de 31 Mart’ın yeni bir başlangıç olacağına değindi. Belediye başkanı seçilmesi durumunda emeklilere faydalı olmak istediğini vurgulayan Başdeğirmen, “Birçok sorun olduğunu biliyoruz. Başkanımız işsizlikten bahsetti. Ülkemiz çok büyük bir ülke. 82 milyon nüfuslu gelişmekte olan bir ülkeyiz. Ayrıca genç nüfusu dünyada en yüksek olan ülke. Her yıl ülkemizde 1 milyon 200 bin iş ihtiyacı doğuyor. Sayın cumhurbaşkanımızın dönemindeki tüm çalışmaların içerisinde emeklilerimiz ön sırada yer alıyor. Cumhurbaşkanımızın bu kadar yakın olduğu kadar emeklilere hiç kimse yakın olmamıştır. Ülkemizin büyük olması ve içeriden, dışarıdan gelenlerden dolayı bazı aksamalar olabiliyor. Bunu elbirliği ile aşmamız gerekiyor. Topla, tüfekle yıkamadıkları ülkeyi ekonomik sıkıntılarla yıkmaya çalışıyorlar. Isparta’da ev kiraları yükseldi. Türkiye’de son yıllarda yüzde 16 ev kiralarında artış var, Isparta’da yüzde 4 gerileme var. İstatistikler bunu gösteriyor. İyileşmeye doğru giden çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.
ISPARTA BELEDİYESİ SON 10 YILDA SOSYAL KONUT ÜRETEMEDİ
Isparta’da en büyük sıkıntının iktidar ile belediyeyi birleştirememek olduğunu ifade eden Başdeğirmen, emeklilerin merakla beklediği sosyal konutla ilgili açıklamalarda bulundu. Şükrü Başdeğirmen şunları söyledi: “Burada toplanmamızın tek sebebi sosyal konut. Bize sosyal konut lazım. Evi olmayan emeklimiz ve dar gelirli vatandaşlarımız bir evimiz olsun istiyor. Bununla alakalı bugüne kadar birçok çalışma oldu ve sözler verildi. Ama verilen sözler yerine getirilemedi. Isparta Belediyesi’ne baktığımız zaman son 10 yıl içerisinde, geçmişe dönük baktığımızda 8-10 kez sosyal toplu konut olarak bu konulara girilmiş. Ama hiçbir zaman bu konutlar üretilememiş. Son 10 yılda Isparta Belediyesi sosyal konut üretemedi ama diğer ilçelerimizde 2 bin 750 tane sosyal konut üretilmiş. Bir Büyükkabaca Belediyesi  105 konut üreterek ihtiyaç sahiplerine verebilmiş. Isparta Belediyesi olarak son 10 yılda neden bunları üretemedik. Bize engel oldu diyorlar. Her şeye zaten milletvekilleri engel oldu, ITKM’yi o yaptırmadı, koku sorununu o çözdürmedi, sosyal konutu o yaptırmadı. Her şeye milletvekilleri engel oldu mantığı doğru olabilir mi? Uyum içerisinde çalışamadığın için böyle oldu. Hiç kimsenin yanına gidip birlikte çalışamadığın için böyle oldu. Bu birike birike halının altına süpürdük, şimdi bir çok dert olarak karşımıza geldi. AK Parti belediyeciliğinde Akkent TOKİ ile Çünür TOKİ yapıldı.
AK PARTİ BELEDİYECİLİKLERİ NASIL KONUT ÜRETTİLERSE BİZLER DE ÜRETECEĞİZ
Son 10 yılda AK Parti belediyeciliği olan ilçelerde 2 bin 750 konut üretilmedi mi? Atabey’de Temmuz’un 15’inde 377 konut dağıtmak için kura çekilecek. Burada belediyemiz neden bunlara baktı kaldı? Şimdi çıkıyorlar müjde biz yapacağız diyorlar. Aybatılı ile Altan Raşit Civan’ın yaptığı konutların kapıları ile cıvataları kalmıştı, geldi onları yaptı. Yaptığım dedim konutlar odur. Billboardlara müjde hayalleriniz gerçek oluyor diyor. Hangi hayalleriniz gerçek oluyor? Günaydın. Bu konuda en önemli kurum belediyedir. Belediye Allah’ın izniyle AK Parti olacak, genel idare AK Parti ondan sonra sorununun kalacağına inanmıyorum. Göreve geldiğimizde daha önceki AK Parti belediyecilikleri nasıl konut ürettilerse bizler de üreteceğiz.
TOPLU KONUT DEĞİL SOSYAL KONUT YAPACAĞIZ
Şuan ki belediyemiz Yazısöğüt tarafından 700 dönüm araziyi sosyal konuta açacağım dedi. Sonra toplu konuta çevrildi. Para ile alınan arsalara sosyal konut yapılmaz. Yazısöğüt’teki arazinin 3 bin 8 tane hissesi var. Bunlardan bu mülklerin alınması gerekiyor. Birçoğu da buraları vermiyoruz dediler. İlk etapta buranın m2’si 250 liraydı sosyal konut yapacağım deyince 400 TL’ye çıktı. Yarın iş biraz daha ilerlediğinde 800 liraya çıkacak. O zaman sosyal konut oluyor mu? O bir toplu konuttur yani kooperatifçiliktir. Sosyal konut arsa değeri parası olmadan yapılmış inşaat maliyetiyle sizlere verilmesidir. Biz toplu konut değil sosyal konut yapacağız. Hedefimiz 5 bin konut.”
STK’LARA YER VERİP, KİRA ALMAYACAĞIZ
Öte yandan 100 gündür açıkladığı projeler arasında sivil toplum kuruluşları için de çalışmalar olduğunu kaydeden Başdeğirmen, “Bunların içerisinde sivil toplum kuruluşları için ne yapabileceğimizi de söyledik. Tüm sivil toplum kuruluşlarına yerlerini biz vereceğiz, onlardan kira da almayacağız.
MİLLET KIRAATHANESİ AÇTIK
Sayın başkanımız emeklilerin oturabileceği yerlere ihtiyaç var diyor. Eski milli eğitim müdürlüğü binasında Millet Kıraathanesi açıldı. Ücretsiz çay ve kahve ikram ediliyor. Ayrıca akşam saat 21.00’dan sonra çorba ikramı var. Ayrıca biz göreve geldiğimiz zaman millet bahçesi yapacağız. Orada da en önemli yerler emeklilerimize ayrılacak.
YAŞLILARIMIZA İHTİYAÇ DURUMUNDA BİRÇOK HİZMETİ VERECEĞİZ
Yaşlılarımızın evlerini isterlerse belediye olarak belli zamanlarda biz temizleyeceğiz. Eğer bakanı yoksa kıyafetlerini alıp ütüleyip evine bırakacağız. Ayrıca istediği zaman berberi evine göndereceğiz. En önemlisi yaşlılarımız kurbanlarını kesemiyorlar. Belediye olarak ekip kuracağız talep edenlerin küçükbaş hayvanlarını belediye olarak kesip teslim edeceğiz. Bunu Sütçüler Belediyesi yıllardır yapıyor” dedi.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °